Autor
|
Wtek: Cukrzyca. Zróbcie coś! (Przeczytany 245537 razy)
|
Ewa
Go
|
"Ona zrobiła się gruba..." - mam na mysli moją przyjaciółkę.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Ewa ,podoba mi się jak piszesz o swoich miekkich piętach jak u noworodka(jak juz to kiedys napisalas,czy cos w tym rodzaju) . Ale wracajac do tematu ,wiele chorych nie wie o DO.Tak jak ta dziewczyna byc moze(dziewczyna z tego blogu).Zeby ktos mogl odrzucic lub przyjac DO musi się najpierw o niej dowiedziec.
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Otoż to!!!! Logowanie .Ja prawde mowiac ,zrobiłam kilka krokow,zobaczymy ,kto wie moze ktos tu zaglądnie
|
|
|
|
|
|
|
diabetyk
Go
|
Spróbuj zjeść na kolację ser - rano będzie wzrost cukru. ... Niestety cukrzyk z owoców może jadać tylko grejpfruty. ... A produkty mleczne generują produkcję glukozy w organizmie - działają cukrogennie. Nawet łyżeczka mleka do kawy codziennie. Dlatego zalecam jadać produkty mleczne w cukrzycy co 3-7 dni.
Witam, Niezle poglady... czy wiadomosci? Ser... moze i bedzie wzrost "cukru", lecz na pewno nie po serze!!! ----------------------- Grepfruty... co za bzdura!!! Cukrzyca (nie lubie tej nazwy, jest jakas sredniowieczna) - wole "diabetes" nie jest choroba jak taka, w klasycznym pojeciu, to problem managementu w zyciu! To raz. Dwa: zycie z ta "choroba" polega na wyrownaniu do odpowiednich poziomow "pozywienia" i insuliny. Co nie oznacza, ze nie mozna jesc innych owocow itp. Mozna wszystko!!! Tylko do kazdej spozytej rzeczy (zawierajacej weglowodany - ogolnie mowiac) trzeba podac insuline do wyrownania. Kropka. -------------------------- ...łyżeczka mleka do kawy codziennie... cukrogenna... Produkty mleczne ogolnie tak - sa "cukrogenne", ale nie lyzeczka mleka do kawy!!! Bzdura totalna. I pomyslec, ze zyjemy w XXI wieku... Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
----------------------- Grepfruty... co za bzdura!!! Cukrzyca (nie lubie tej nazwy, jest jakas sredniowieczna) - wole "diabetes" nie jest choroba jak taka, w klasycznym pojeciu, to problem managementu w zyciu! To raz. Dwa: zycie z ta "choroba" polega na wyrownaniu do odpowiednich poziomow "pozywienia" i insuliny. Co nie oznacza, ze nie mozna jesc innych owocow itp. Mozna wszystko!!! Tylko do kazdej spozytej rzeczy (zawierajacej weglowodany - ogolnie mowiac) trzeba podac insuline do wyrownania. Kropka. -------------------------- ...
TO MAMY NASTEPÜNY PROBLEM W ZYCIU!
|
|
|
|
|
|
|
diabetyk
Go
|
TO MAMY NASTEPÜNY PROBLEM W ZYCIU!
On byl, jest i bedzie, ale na tym polega ten management.
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
ŁAAŁŁŁ!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
---------------------- Cukrzyca (nie lubie tej nazwy, jest jakas sredniowieczna) - wole "diabetes" nie jest choroba jak taka, w klasycznym pojeciu, to problem managementu w zyciu! To raz. Dwa: zycie z ta "choroba" polega na wyrownaniu do odpowiednich poziomow "pozywienia" i insuliny. Nie tylko choroba polega na wyrownaniu do odpowiednich poziomow ale w ogole zycie na tym polega wszedzie zachodza procesy ktore sa wynikiem zywiolow i wszystko sie z soba sciera dazac do przewagi a tym samym do wyrownania
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
Od filozofii wazniejsza jest praktyka poparta dowodami
|
|
|
|
|
|
|
diabetyk
Go
|
Od filozofii wazniejsza jest praktyka poparta dowodami To nie jest filozofia. To JEST wiedza oparta na praktyce od 25 lat. Jest tylko jeden problem... Jak mam to na forum udowodnic?
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
Wnioskuje ze chorujesz 25 lat i chcesz nam powiedziec ze:,,..... a moze jest inaczej???........
|
|
|
|
|
|
|
Marek Mitruś
Go
|
badaj dalej diabetyku
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Co chcecie od diabetyka?Moze dostał np.link ,wszedl na strone z ciekawosci ,no i zobaczył .Chyba nie myslicie, ze z miejsca odrzuci swoje przyzwyczajenia zywieniowe i bedzie stosowac DO ,z reszta co np. w tym watku mozna sie dowiedziec na temat DO w cukrzycy? pisze się same bzdety.Poczekajmy ,moze sam zapyta o cos.Relax
|
|
|
|
|
|
|
|
|