Autor
|
Wtek: Cukrzyca. Zróbcie coś! (Przeczytany 245972 razy)
|
elmo
Go
|
moze się nikt nie wyleczył z C t.I
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
Bo tak naprawde po co jest trzustka?? , wotroba i inne organy ,tak sie zastanawiam i powoli dochodze do wniosku ze po to ze; gdy czlowiek zje duzo wegli z jakiegos tam powodu np biedy (glodu) nie zatrul sie cukrem.MOze tak moze nie!!?? :lol:hehehe
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Diabetyk, a ty masz już wszystkie kom. beta trzustki zniszcone?
Uściślij, do czego zmierzasz w rozmowie. Nie do konca rozumiem, co cię interesuje na tym forum.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Lutonn ,ty idz lepiej doić te krowy hehehe. A jesli nauka mowi ,ze amputowana reka nie odrosnie, to ty bedziesz przekonany ,ze odrosnie .Moze mozna conajwyzej zapobiec wystapieniu cukrzycy u osob zdrowych przez stosowanie DO a wyleczyc sie jej nie da np.C t.I
|
|
|
|
|
|
|
SzymonNM100
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
Lutonn ,ty idz lepiej doić te krowy hehehe. A jesli nauka mowi ,ze amputowana reka nie odrosnie, to ty bedziesz przekonany ,ze odrosnie .Moze mozna conajwyzej zapobiec wystapieniu cukrzycy u osob zdrowych przez stosowanie DO a wyleczyc sie jej nie da np.C t.I elmo ty chlopie ze reka nie odrosnie to nawet "stara babka o tym wie"
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
diabetyk
Go
|
Wlasnie z tym polemizowalbym, nie moge sie zgodzic. wybrane cytaty dr. Kwaśniewskiego z publikacji z DZ.... ... Gdy trzustka zupełnie nie wytwarza insuliny lub wytwarza jej zbyt mało w stosunku do potrzeb, to trzeba podawać mu niewielkie dawki insuliny ( 8- 12-15 j/dobę ), aby utrzymać poziom glukozy we krwi na pożądanym poziomie.
Skad tak dokladnosc? Na jakej podstawie? Co to jest pozadany poziom? I dalej... Dr.Kwasniewski: Nie jest TO już cukrzyca, a jest to brak insuliny w organizmie Brak insuliny w organizmie, lub jej niedobor to cukrzyca. ...dalej: Dr. Kwasniewski: Przyczyną cukrzycy typu 1 są węglowodany. Absurd. [quote) Dr. Kwasniewski: Czym więcej węglowodanów w diecie, tym więcej insuliny musi wytwarzać organizm we własnej trzustce. Oczywiscie, tak dzieje sie u kazdego czlowieka. Dr. Kwasniewski: Dawkę przyjmowanej insuliny trzeba dostosować do poziomu glukozy we krwi i nie dopuszczać do zbyt niskiego spadku. Lepiej jest mieć 160-190mg% glukozy we krwi niż 30 czy 50. lepiej przyjąć mniej insuliny niż za dużo. Najgroźniejszym powikłaniem cukrzycy jest zbyt niski poziom glukozy we krwi i ZAWSZE jest on spowodowany przekroczeniem dawki podawanej insuliny.
...lepiej mniej insuliny, niz za duzo... Ciekawa teoria. Do czego ma prowadzic? Niski poziom glukozy we krwi NIE jesz zadnym powiklaniem. Paranoja. Niski poziom glukozy zawsze spowodowany zbyt duza iloscia insuliny? Kolejna dziwna co najmniej teoria. Moze ktos nie mial zbyt wielkiego apetytu, zauwazyl to w trakcie jedzenia i dlatego mial hypoglikemie? Dr. Kwasniewski wie, ze gdzies cos piszczy, ale nie moze tego zlokalizowac.
|
|
|
|
|
|
|
jurek46
Go
|
Ja rownież zarejstrowałem się na tej stronie i widzę że jest tam post odnośnie D.O.ale z odpowiedzią moderatora że nigdy nie widział osób które pozbylY się cukrzycy dzięki zastosowaniu D.O.Mam nadzieje że nasze posty na tamtym forum dotrą do tych chorych ,którym med.akademicka,nie potrafi pomóc.Należy znaleść taką formę postu,aby nie filozowując pokazać ośrodki optymalne które z dobrym skutkiem leczą cukrzycę.Zdecydowałem się napisać ten post tylko dlatego że widzę jak oszukiwani są chorzy,i jakie menu podaje się chorym na cukrzycę w szpitalach.Mój sąsiad właśnie w dniu wczorajszym zakończył męczarnie jakie zgotowała mu medycyna konwencjonalna,straszliwie go okaleczając{ po czterech amputacjach kończyn dolnych,oraz wstawieniu rozrusznika serca } w dniu wczorajszym zamknął oczy na zawsze.Niestety ja stosujący żywienie optymalne już 5 lat nie mogłem pomóc bo jego rodzina mimo wysokich stopni naukowych.{syn prokurator,córka pielęgniarka skutecznie wybijali mu z głowy próbę przejścia na D.O. Dzisiaj widzę że niestety nikogo na siłę nie można uszczęśliwiać . Przez przypadek trafiłem na stronę cukrzyków http://forum.diabetica.kylos.pl/index.phpPrzejrzałem strony i forum dyskusyjne, okazuje się że ani słowa o diecie optymalnej. Apeluję do optymalnych aby ktoś tam regularnie wrzucał kilka słów prawdy być może uda się kogoś wyrwać z tej groźnej przecież choroby. Może być trudno bo na stronie dużo reklam lekarstw i sprzętu, więc zapewnie moderatorzy niezbyt przychylnie będą patrzeć na kogoś kto chce "zlikwidować" klienta sponsorom. Ja juz się zarejestrowałem. Mark opty od I.2003
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Marek Mitruś
Go
|
Dobra. To już wiemy, że naukowcy nie myśleli za bardzo, gdy tworzyli swoją wiedzę, którą teraz się czyta. Czytają ją ludzie, którzy sie jej uczą i dzięki temu mówią to samo czego się nauczyli. Czyli też nie myślą przy czytaniu. Czyli potrzeba nam kogoś kto będzie czytał te bzdety i pomyśli najpierw o czym czyta żeby wkońcu stwierdzić fakt, że to są bzdety. Tak samo jest z Kwaśniewskim. On napisał swoją wiedzę. My ją teraz czytamy. Niemyślący jej nie zrozumie. Tylko myślący. Tylko myślący wywnioskuje sam z siebie, że to co napisał jest wiedzą albo bzdetami. Poczytam. Dlatego nie ma konkretów. Dlatego są tylko teorie. Kto się ze mną zgadza? Takie pytanie mam. Jeszcze jedno czego się dowiedziałem. Jeśli jakaś nauka pośredniczy w leczeniu jakimkolwiek jest nauką błędną.
|
|
|
|
|
|
|
|
Marek Mitruś
Go
|
jeżeli nikt nic nie ma do powiedzenie to trudno
|
|
|
|
|
|
|
Wacław
Go
|
Ciągle zapominamy,że chorzy na cukrzycę to narkomani, ludzie uzależnieni od określonego sposobu żywienia. Tylko 1 -3 % procent populacji chorej na tą chorobę jest w stanie zmienić dietę. Medycyna fartuszkowa z cukrzycy nie leczy, daje tylko środek pomocniczy -insulinę , umożliwiający choremu przeżycie, zaleca się warzywa i owoce i bieganie. Szukanie wyleczonego z cukrzycy - to szukanie igły w stogu siana.
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|