Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: czy jest szansa że jeszcze podrośniemy? (Przeczytany 5466 razy)
|
hutshi
Go
|
takie trochę dziwne pytanie ale byłam zdumiona po przeczytaniu tego artykułu " Dieta mojego dziadka " gdzie to ów dziadek podrósł będąc na ŻO 2 cm podaję link http://www.dieta-dla-zuchwalych.pl/Dieta_mojego_dziadka/ no a u mnie zauważyłam że jakby wzrost podskoczył o 1 cm ;] mam 24 lata , obecnie 166 cm wzrostu (parę miesięcy temu było 165 ), w wieku lat 12 miałam 163 tak więc i tak mało urosłam za te lata tak więc czy jest szansa że mogę jeszcze urosnąć?
|
|
|
|
|
|
|
Tymoteusz82
Go
|
Jesli chodzi o tego dziadka co podrosl, to mysle ze jemu kosci wcale nie musialy sie wydluzyc. Rano jestesmy 1-2 cm wyzsi niz wieczorem poniewaz miesnie wokol kregoslupa sa wypoczete, silne, lepiej trzymaja sylwetke. Mozliwe ze u tego dziadka nastapilo wzmocnienie mesni, kregoslup lepiej sie uklada, nie garbi sie tak i w ten sposob po prostu lepiej wykorzystuje to co mial.
Jesli chodzo o wzrost, to moj sie skonczyl okolo 15-16 roku zycia, ale np brat mojej matku urosl porzadnie dopiero w polowie studiow, idac na studia mial cos okolo 160-165 cm, po studiach jakies 180-182 cm.
|
|
|
|
|
|
|
RTS
Go
|
Sięgając pamięcią do bodajże któregoś z artykułów J. Kwaśniewskiego napisałbym tak: U starszych czy u tych którzy już przestali rosnąć zyskanie 2 czy 1 cm może nastąpić np. w przypadku regeneracji startych czy zużytych chrząstek.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|