Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: zatrucie pokarmowe (Przeczytany 6946 razy)
|
hutshi
Go
|
witam i mam pytanie jak zachować się jeżeli czuję się że się zatruło, wczoraj przegięłam z kokosankami (optymalnymi co prawda ) i w nocy a także dziś rano czuję się po prostu chora mam mdłości nie wiem czy to zatrucie spowodowane jest przez dużą ilość błonnika które ów kokosanki zawierają? błonnik na diecie optymalnej jest zbędny czytałam oczywiście przeczyściło mnie z tym że nie było to rozwolnienie dziś rano zjadłam tylko pomarańczę i od razu mi ulżyło jak w ogóle jeść przez ten dzień jeżeli już występują takie zatrucia
|
|
|
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
jadłaś tylko kokosanki tego dnia? Jeżeli tak, to znaczy że nie odżywiasz się optymalnie.
|
|
|
|
|
|
|
hutshi
Go
|
nie, kokosanek zjadłam może o 9 wieczorem jako coś na deser
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
nie, kokosanek zjadłam może o 9 wieczorem jako coś na deser
Jakoś tak na żart się nadaje te dziewięć kokosanek na deser. Jak i ta pomarańcza na śniadanie Po dobrej kolecji (obiadokolacji?) to 1-2 byłoby aż nadto. Ale może się nie znam.
|
|
|
|
|
|
|
hutshi
Go
|
chodziło mi o to że o godzinie dziewiątej zjadłam te kokosanki..... no a dzisiaj rano po prostu chodzę struta nie mam ochoty na nic oprócz jakiś kwaśno słodkich rzeczy stąd właśnie ta chęć na pomarańczę może po prostu mam nieco zakwaszony organizm no i oczywiście jem dzisiaj tylko to do czego mnie ciągnie ( a są to alkalizujące produkty właśnie te pomarańcze, była kawa na śmietance i zupa pomidorowa ) no ale jednak chciałam się od Was dowiedzieć jak ma się człowiek zachować gdy się zatruje no to słuchać własnego organizmu skoro podpowiada mi co mam zjeść dzisiaj? bo np na widok tych kokosanek które zostały z wczoraj to mnie po prostu mdli!!
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Skoro zaczęłam Gdybym się wczoraj zatruła, to dziś nic bym nie jadła, a piłabym gorzką herbatę.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
chodziło mi o to że o godzinie dziewiątej zjadłam te kokosanki..... no a dzisiaj rano po prostu chodzę struta nie mam ochoty na nic oprócz jakiś kwaśno słodkich rzeczy stąd właśnie ta chęć na pomarańczę może po prostu mam nieco zakwaszony organizm no i oczywiście jem dzisiaj tylko to do czego mnie ciągnie ( a są to alkalizujące produkty właśnie te pomarańcze, była kawa na śmietance i zupa pomidorowa ) no ale jednak chciałam się od Was dowiedzieć jak ma się człowiek zachować gdy się zatruje no to słuchać własnego organizmu skoro podpowiada mi co mam zjeść dzisiaj? bo np na widok tych kokosanek które zostały z wczoraj to mnie po prostu mdli!! to jest normalne zjawisko dla wysokoweglowodanowcow.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|