akazah
Go
|
witam
urodziłam 27.02. dziewczynkę:) w szpitalu leżałam tydzień i dopiero od wczoraj mam dostęp do internetu:) czuję się dobrze.... Natalia jest jak na razie spokojna.... moje jedzonko jej chyba służy;) chociaż na razie staram się nie jeść smażonego, bo jakoś się boję...
|
|
|
|
|
|
|
akazah
Go
|
a na taką babeczkę mam wielką ochotę
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
witam
urodziłam 27.02. dziewczynkę:) w szpitalu leżałam tydzień i dopiero od wczoraj mam dostęp do internetu:) czuję się dobrze.... Natalia jest jak na razie spokojna.... moje jedzonko jej chyba służy;) chociaż na razie staram się nie jeść smażonego, bo jakoś się boję...
No to gratuluję. Najważniejsze, że jesteście obydwie zdrowe. A jak starsza córa? Nie jest zazdrosna?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
witam
Najserdeczniejsze gratulacje Mamie i dziecku - zdrowia i szczęścia!!!
|
|
|
|
|
|
|
akazah
Go
|
Dziękuję bardzo witam No to gratuluję. Najważniejsze, że jesteście obydwie zdrowe. A jak starsza córa? Nie jest zazdrosna? pierwszy dzień był najgorszy. Teraz jest już super... Hania bardzo mi pomaga i strasznie się zmieniła...oczywiście na plus:) z czego się bardzo cieszę
|
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
a na taką babeczkę mam wielką ochotę Ale Ciebie trzeba ciągnąć za język Myślałam, że nadal masz zachcianki kobiety w ciąży. Gratuluję córeczki i teraz już mogę Ci śmiało powiedzieć, że nie dam Ci przepisu na babkę Teraz mi myszy nic nie wygryzą Nie dam Ci przepisu, dlatego, że nie jest to potrawa optymalna i sama piekłam ją ze dwa lata temu. Tobie by mogła teraz tylko zaszkodzić. Obecnie piekę jedynie chleby optymalne, pasztety i mięsa. Jak mam zachciankę raz w roku na pączka, to go sobie kupuję.
|
|
|
|
|
|
|
akazah
Go
|
no dobrze.... myślałam że to jakiś optymalny przepis na babkę.....trudno muszę się obejść smakiem.... a tak za mną teraz coś chodzi .... smak na jakieś wypieki....
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
serdeczne gratulacje dla mamy,malenstwa i pozostalej rodzinki
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Przyłączam się również do gratulacji... Oby się dobrze odchowało...
|
|
|
|
|
|
|
akazah
Go
|
dziękuję pięknie:)
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
...zrobilem te bulki z samej maki ryzowej i bialek - wyszly rewelacyjne , jak ,,prawdziwe,, nieoptymalne , na 250g bialka dalem 40g maki ryzowej , piec 1 godz w temp. 180 st.C - 4 bulki , 1 bulka = B-W 7-8 , z odpowiednia iloscia masla , cienkimi plasterkami pomidora , posypane odrobina cebulki troche pieprzu i soli - niebo w gebie...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A taka mąka ryżowa jest w zwykłych sklepach, czy tylko w takich ze "zdrową" żywnością?
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
w niemczech jest w zwyklych sklepach...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W Polsce są same niezwykłe sklepy.. ..ale w marketach pewnie będzie..
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Renia jest maka ryzowa,bo moja mama jak robi babke piaskowa dla mojej corki, ktora uwielbia ciasto "sahare", miesza pol na pol make ryzowa z maka przenna. Ponoc maka ryzowa nadaje ciastu pulchnosci. Szukajcie a znajdziecie
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
A w to nie watpie!!!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...zrobilem te bulki z samej maki ryzowej i bialek - wyszly rewelacyjne , jak ,,prawdziwe,, nieoptymalne , na 250g bialka dalem 40g maki ryzowej , piec 1 godz w temp. 180 st.C - 4 bulki , 1 bulka = B-W 7-8 , z odpowiednia iloscia masla , cienkimi plasterkami pomidora , posypane odrobina cebulki troche pieprzu i soli - niebo w gebie...
Mam już mąkę ryżową (w pierwszym większym sklepie była) i chcę zrobić te rewelacyjne bułeczki.. tylko zastanawiam się ,czy dać również wiórki kokosowe i czy dodać jakiegoś tłuszczu? ..czy tylko blachę wysmarować masłem lub smalcem?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
..jeszcze nie jestem pewna czy dać proszek do pieczenia (tak jak do chleba białkowego) czy tak jak piszesz "Gwidon" sama mąka ryżowa i białka?
|
|
|
|
|
|
|
|