kristan
Gość
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
ZaryzykowaĹabym - gdybym to ptasie mleczko robiĹa - rezygnacjÄ z dodawania 5 dag cukru oraz 16 g cukru waniliowego (w to miejsce ew. zapach waniliowy) i w efekcie byĹoby o 66 wÄglowodanĂłw mniej, co zmieniĹoby proporcje BTW.
Jak Pan sÄ
dzi?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kristan
Gość
|
Dobre rozwiÄ
zanie. To co zrobiĹem jest dla nas za sĹodkie. Natomiast syn sÄ
siadki jest przeciwnego zdania. I bÄ
dĹź tu mÄ
dry czĹowieku. NastÄpne wyjdÄ
z poprawkÄ
, o ile wyjdÄ
. WolÄ swoje "gary" , a w nich wkĹad jaki przystoi optymalnej mÄskiej istocie. WrĂłÄ , nie istocie - czĹowiekowi.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
Hm, to dla podniesienia walorĂłw smakowych moĹźna dodaÄ jeszcze szczyptÄ... gaĹki muszkatoĹowej, ktĂłra tak ma Ĺźe podrasowuje inne smaki
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kristan
Gość
|
Super!!!! ZrĂłbmy super optymalny smakoĹyk. "Pobijmy" Wedla...moĹźe jeszcze ktoĹ, coĹ?!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Ja mogÄ byÄ degustatorem..
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Ja tez, ale wole stac w kuchni............i degustowac!!!! Moja zona smieje sie ze mnie, bo jak jest weekend to zawsze obok tego co robie stoi butelka wina W ciagu tygodnia raczej nie mam ochoty na wino albo piwo, natomiast jak jest weekend to ten nastroj wolnych dni daje sie we znaki. Kucharz musi miec dobry smak, a wino neutralizuje kwasy wiec......... Dzis winowo, dobra Rioja z roku 2001 nie jest zla!!!!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Oj nie moze, jutro niedziela, wiec zwody plywackie z klubem plywackim: emeryci kontra mlodziez. Bedzie wesolo. 9.00 do 11.00 Wiec glowka musi byc na karku.......
Moje dystany jutro to: 200 grzbietem 100 kraulem 50 klasycznym 1500 zmiennym
Chce zloto ( emeryta ) !!! W< kazym dystanie
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
renia
|
MĂłj syn jutro ma zawody w piĹkÄ noĹźnÄ
(w grupie mĹodzieĹźy szkolnej) i wybiera siÄ tam z TatÄ
. MajÄ
Ăłsme miejsce w Polsce - w ich kategorii wiekowej.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
Gość
|
Wow! Wysoko
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Tak raz im dobrze poszĹo na zawodach na stadionie "Arki " Gdynia.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Znowu nie w temacie ..ale "adampio" pierwszy zaczÄ
Ĺ pisaÄ co siÄ na winie..
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Gość
|
No tak, znowu moja wina. Ale na mnie juz czas. Dekadencja. Jutro ciezki dzien. Bedzie razem jakies 7 km, kazdy dystans (poza dlugim dystansem ) 3 razy. A Arka, moja Areczka.........ta byly czasy..... Teraz czlowiek widzi ile stracil. Szkoda, ze tak pozno !!!!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
"adampio" nic nie straciĹeĹ, wszystko w Ĺźyciu jest tak jak powinno byÄÂ (ponoÄ ) Ale Polacy za granicÄ
tÄ
PolskÄ kochajÄ
.. ..ale bardziej pieniÄ
Ĺźki, bo nie wracajÄ
.. I sĹusznie - samÄ
miĹoĹciÄ
do k-raju ĹźyÄ siÄ nie da.. ĹťyczÄ pokonania emerytĂłw i mĹodzieĹźy. Po zĹotych proporcjach - powinieneĹ zdobyÄ zĹoto.. PS. Nie narzekaj - Tobie w Danii to chyba tylko ptasiego mleczka brakuje..
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Po 23 latach w Danii mosialbym zaczynac asymilacje od nowa. Tak jak 23 lata temu kiedy przyjechalismy do Danii. Znam ludzi, ktorzy po 40 latach w US wrocili do Polski, kupili dom itd ale odnalesc sie tu juz nie moga.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Gość
|
PS. Nie narzekaj - Tobie w Danii to chyba tylko ptasiego mleczka brakuje.. Rolling Eyes Wink A to fakt Reniu, tu ptasiego mleczka nie znaja Nawet sliwki w czekoladzie musze sam robic albo przywiesc z "Polandu".
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
A jak robisz sam Ĺliwki w czekoladzie?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Rozpuszczam czekolade, dodaje masla i odstawiam do prawie wystygniecia. Kiedy masa jest prawie scisla wkladam sliwki suszone ( kalifornijskie sa najlepsze) dobrze mieszam i wykladam na plaski talerz. Nie sa takie dobre jak Wedlowskie ale z braku laku to i kit dobry, prawda?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|