Witam
Staram sie być optymalną od 2 tygodni.
Średnio mi to chyba wychodzi. Mam 33 lata 164 cm i ważę 85 kg a więc domyślacie się pewnie czemu zainteresowałam się żo....tak ze względu na dietę a właściwie na to ,że jestem świadoma ,że na żadnej diecie , która mi nie będzie smakować nie wytrzymam długo.
Natomiast to żywienie przypadło mi najbardziej do gustu. jestem mięsożrcą ...warzywa lubię srednio a jak już to ziemniaczki i kiszone ogórki... a więc żywienie w sam raz dla mnie.
Dużo pracuję a nie pracuję fizycznie raczej stoję natomiast w domu jestem nocnym markiem i czasami jedząc takie "konkretne ale male" jedzonko zdaża się ,że jestem głodna. Mało sie ruszam właściwie to wcale - nie ma kiedy...
Jestem nadciśnieniowcem i to jest jedyny pozytywny aspekt tego odżywiania jaki odczułam "na razie " ( nie zamierzam się poddac!)
rzadziej boli mnie głowa , mniej krwawień z nosa itp.....natomiast niestety nic nie schudłam.....
a czytałam ,że tu naprawdę na efekty nie trzeba długo czekać.... W związku z tym doszłam do wniosku ,że na pewno cos robię źle.
Proszę o kilka porad "zawodowców"
1) wyliczyłam swoje BTW na 52:13-182:26
2) wyczytałam ,że na poczatku powiino to być trochę mnie tłuszczów BTW 52:52-104:26
Napisze może co jem:
śniadanie
3 żółtka na maśle z boczkiem100gr czasami z cebula 100gr lub mniej
Obiad
Karkówka 100gr-150 gr +ogórek kiszony100gr pokrojony zalany śmiataną 18% -100gr doprawione przyprawą czasami + 1 ziemniaczek
I tak zazwyczaj wygląda moje jedzenie czasami karkówkę zastępuję biała kiełbasą , boczkiem itp.
Piję wodę mineralną , herbatę z cytryną lub sok pomidorowy , który uwielbiam.
Dogryzam orzechami włoskimi i suszonymi śliwkami.
Wszystko staram się jeść w miarę zgodnie z normami a warci wyliczam dzięki temu kalkulatorowi
http://www.optymalni.info/kalkulator.phpProszę o info co robię źle? Albo jakieś wskazówki co powinnam zmienić ażeby schudną bo nie ukrywam iż to jest mój najważniejszy cel.
Obecnie czuję się ohydnie ze swoja waga , sapię bolą mnie stawy , jestem leniwa a to wszystko przez te kilogramy.
BŁAGAM POMÓŹCIE