kristohuliciu
Go
|
Chciałem zapytać czy znacie jakieś skuteczne sposoby oczyszczania wątroby. Czytałem o oliwie z oliwek ale musiałbym cały dzień nic nie jeść a to raczej nie możliwe. Z góry dziękuje.
|
|
|
|
|
|
|
temida 135
Go
|
Chciałem zapytać czy znacie jakieś skuteczne sposoby oczyszczania wątroby. Czytałem o oliwie z oliwek ale musiałbym cały dzień nic nie jeść a to raczej nie możliwe. Z góry dziękuje.
Wielkie szczęście, że tu jesteś. Ta strona jest kuźnią wiedzy na temat zdrowia musisz tylko poczytać, zrozumieć i zastosować. Nie trzeba wątroby oczyszczać, organizm to zrobi za Ciebie jeżeli tylko mu dasz szanse - a to takie tanie, proste i bez głodzenia. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
A z czego tę wątrobę należy oczyścić?
|
|
|
|
|
|
|
temida 135
Go
|
A z czego tę wątrobę należy oczyścić?
Chyba z ludzkiej motylicy wątrobowej,może jest jeszcze coś innego?
|
|
|
|
|
|
|
kristohuliciu
Go
|
Stosuje ŻO od 6 miesiecy ponieważ miałem problemy ze zdrowiem. Cześć dolegliwości zmniejszyła sie ale dalej boli wątroba i jelita. Myślę że coś nie tak z wątrobą ponieważ jak boli to czuje jakby coś w środku ją blokowało. Czuje ból po czym następuje bulgotanie i trochę przestaje. Często tak mam i daltego chciałem ją spróbować oczyścić.
|
|
|
|
|
|
|
vigo
Go
|
Kiedyś, stosowalem tzw. oczyszczanie watroby oliwa. Nie powiem wysypalo sie ze mnie sporo kamyczków o zolto-zielonym kolorze. Sa lzejsze od wody, tak wiec ladnie sobie plywaly. Byly to prawdopodobnie zlogi zolci, cholesterolu z drog zolciowych. Pozostaloscia po tym eskperymencie jest uraz do zapachu i smaku oliwy z oliwek. Nie cierpie tego paskudztwa. Na Twoim miejscu zrobilbym badania w kierunku obecnosci pasozytow.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Tak się zastanawiam, co też może "bulgotać" w wątrobie? Nic...
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
kristoholiciu, .... opór dobrej diety ważne jest też "SHIATSHU" jest to metoda skuteczna w leczeniu różnych chorób.. Zapoznaj się z nią , na pewno nie pożałujesz. Żarcie często wspomaga masaże.Jest ważnym elementem terapi.
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
żarrcie...mam na myśli DO. Na pewno nie zaszkodzi podczas stosowania takich masaży, Super sprawa!
|
|
|
|
|
|
|
kristohuliciu
Go
|
Badania na pasożyty robiłem kilka razy. Zastosowałem raz terapie metronizadolem chyba dobrze napisałem. Vigo na czym polegało twoje oczyszczanie możesz napisać coś więcej.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Nie kombinuj z wątrobą, a zajmij się florą bakteryjną w jelitach. Jak to zrobić - jest napisane gdzieś tu na Forum. Po dwóch dniach będzie "jak ręką odjął".
|
|
|
|
|
|
|
vigo
Go
|
kristohuliciu (bardziej skomplikowanego nicka nie mogles sobie wybrac ? ) moje oczyszczanie watroby polegalo na wypiciu calej szklanki oliwy wieczorem. Oczywiscie zeby nie puscic pawia, to trzeba rozlozyc na - powiedzmy - 0,5h-1h. Mozesz popijac sokiem z cytryny. Oczywiscie caly dzien na czczo. Albo pogoni Cie tego samego jeszcze dnia wieczorem, albo z rana. Mozesz wziazc Nospe na rozluznienie drog zolciowych.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
"vigo" a z jakich toksyn oczyszcza ta metoda? PS szklanka oliwy (250ml) waży pewnie ze 210g, czyli dostarczasz na noc około 1900kcal!
|
|
|
|
|
|
|
vigo
Go
|
szklanka oliwy waży pewnie z 210g, czyli dostarczasz na noc około 1900kcal! ale caly dzien nic nie jesz, tak wiec jest OK "vigo" a z jakich toksyn oczyszcza ta metoda? nie potrzebny ten sceptycyzm , ja tez uwazam ze to pic na wode. Ale kolega pytal to odpowiadam. Faktem jest, ze za kazdym razem jak to robilem (a ze trzy razy), wylatywaly ze mnie zolto-zielone kamienie, mniej wiecej wielkosci orzecha laskowego. Uwazam ze DO dobrze zabezpiecza przed powstawaniem tego typu kamieni, poniewaz: po pierwsze: dostarczamy duza ilosc tluszczu, tak wiec drogi zolciowe sa ciagle "przeplukiwane" odpowiednia iloscia zolci po drugie: te kamienie sa produktem nadmiaru weglowodanow
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
To żaden sceptycyzm, to proste pytanie - z jakich toksyn trzeba czyścić wątrobę?
|
|
|
|
|
|
|
vigo
Go
|
Te "toksyny" to kamienie - przeciez pisalem. Nie wiem gdzie te kamienie siedzą, może w watrobie, a moze w drogach zolciowych a moze jeszcze gdzie indziej. Faktem jest ze ta metoda oczyszczania zwiazana jest duzym wyrzutem zolci z watroby.
|
|
|
|
|
|
|
kristohuliciu
Go
|
Skoro na ŻO wątroba sie czyści to czemu u mnie po pół roku sie jeszcze nie wyczyściła. Czuje jakby mi coś tam w niej siedziało. Do tego bola mnie jelita. Z piciem oliwy na czczo wieczorem to nie za bardzo bo jak mam wytrzymać cały dzień bez jedzenia.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja uważam, że aby leczyć wątrobę, czy jelita, należałoby najpierw zrobić kompleksowe badania.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Skoro na ŻO wątroba sie czyści to czemu u mnie po pół roku sie jeszcze nie wyczyściła. A to jest pytanie do lekarza i to nie przez Internet...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Najważniejsze to sobie "czyścić", ale co czyścić i z czego czyścić, a to już nie wiadomo...
|
|
|
|
|
|
|
|