forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 03:13:53

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
10. Nie wolno głodzić się ani pościć.
669747 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  Oczyszczanie wątroby
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Oczyszczanie wątroby  (Przeczytany 92666 razy)
vigo
Go


Email
Odp: Oczyszczanie wątroby
« Odpowiedz #20 : 2010-03-26, 20:34:27 »

Ciekawe jak odczuwasz, ze w watrobie cos siedzi. To bardzo malo prawdopodobne.
Admin poradzil Ci abys uporzadkowal/a flore bakteryjna, np. weglem aktywnym. To moze byc strzal w dziesiatke.

Co do badan. Znam pare osob z jakimis problemami, np chroniczny bol glowy, albo inny przypadek - czlowiek (45l) niemal przez cale zycie mial 37,5C dzien w dzien, dopiero obecnie mu wskoczylo prawidlowo na 36,6C. Ci i inni ludzie robili multum badan, z ktorych wychodzilo ze nic im nie jest i powinni byc zdrowi.
Zapisane
kristohuliciu
Go


Email
Odp: Oczyszczanie wątroby
« Odpowiedz #21 : 2010-03-26, 20:35:40 »

Nie kombinuj z wątrobą, a zajmij się florą bakteryjną w jelitach. Jak to zrobić - jest napisane gdzieś tu na Forum.
Po dwóch dniach będzie "jak ręką odjął".

Ale gdzie napisane nie mogę znaleźć.
Zapisane
kristohuliciu
Go


Email
Odp: Oczyszczanie wątroby
« Odpowiedz #22 : 2010-03-26, 20:39:07 »

Badania miałem zrobione chyba wszystkie od USG po tomografie i jeszcze kilkanaście innych.
Zapisane
kristohuliciu
Go


Email
Odp: Oczyszczanie wątroby
« Odpowiedz #23 : 2010-03-26, 20:41:25 »

Jestem właśnie jednym z tych ludzi. Czułem że się wykańczam a doktorzy za każdym razem mówili że jestem zdrowy.
Zapisane
admin
Go


Email
Odp: Oczyszczanie wątroby
« Odpowiedz #24 : 2010-03-26, 20:43:30 »

Masz do dyspozycji "wyszukiwarkę". Wpisz co trzeba np: "flora", "sterptococus", "lactobacillus" i pewnie ci zaraz wyjdzie.

PS
pomógłbym ci wyszukać, ale na TVN-nie leci "300"...  Very Happy
Zapisane
kristohuliciu
Go


Email
Odp: Oczyszczanie wątroby
« Odpowiedz #25 : 2010-03-26, 20:43:39 »

Na czym polega uporządkowanie flory napisz prosze więcej jak to mam zrobić
Zapisane
kristohuliciu
Go


Email
Odp: Oczyszczanie wątroby
« Odpowiedz #26 : 2010-03-26, 20:56:14 »

Nie wiem nie umiem tego znaleźć. Jak ktoś wie to prosze podesłać linka
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244


Odp: Oczyszczanie wątroby
« Odpowiedz #27 : 2010-03-26, 22:15:03 »

Może chodzi tutaj o uporządkowanie flory jelitowej bakteriami lactobacillus, które zawiera ser
"Emmentaler" szawjcarski (Swiss cheese)? Ale nie mogę znaleźć linka.. Sad
Zapisane

kristohuliciu
Go


Email
Odp: Oczyszczanie wątroby
« Odpowiedz #28 : 2010-03-27, 08:03:28 »

AC-Zymes czy coś takiego może być dobre na flore bakteryjna.
Zapisane
włóczykij
Go


Email
Odp: Oczyszczanie wątroby
« Odpowiedz #29 : 2010-03-27, 15:13:57 »

Stawiam, że te twoje bóle i odczucia to woreczek daje znać o sobie. Być może zbyt szybko przeszedłeś na DO a być może to kamyki.
Zapisane
Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: Oczyszczanie wątroby
« Odpowiedz #30 : 2010-03-27, 15:42:42 »

Na DO nie przechodzi się na raty... Być może niezbyt dokładnie jest stosowane DO? Jakby miała pomóc oliwa to może i 0,5 l śmietany na śniadanie też pomoże?
Zapisane
katy
Go


Email
Odp: Oczyszczanie wątroby
« Odpowiedz #31 : 2010-03-27, 17:22:37 »

dla kristohuliciu
węgiel aktywny -rada vigo i
ser "Emmentaler" szawjcarski (Swiss cheese) - rada Reni  yo bardzo dobry pomysł
Zapisane
Radzio
Go


Email
Odp: Oczyszczanie wątroby
« Odpowiedz #32 : 2010-03-27, 17:48:01 »

Tu jest co nieco o bakteriach w serach........ może będzie przydatne Smile


Cool parmezan

Ma twardy, kruchy i ziarnisty miąższ białokremowej barwy. Powstaje głównie dzięki szczepom Lactobacillus. Dzięki niskiej temperaturze dojrzewania (ok. 15OC), silnemu nasoleniu i małej zawartość wody rozkład białek i tłuszczów przebiega bardzo wolno. Po dwóch-trzech latach dojrzewania parmezan nabiera charakterystycznego pikantnego smaku z lekko wyczuwalnym aromatem korzennym.

Cool ementaler

Znany na całym świecie ser z dziurami, czyli ementaler, urzeka lekko słodkim smakiem. Za dziurki odpowiadają bakterie z rodzaju Propionibacterium. To właśnie one rozkładają wydzielany przez ich krewniaczki kwas mlekowy, a tworzony przy tym dwutlenek węgla powoduje tzw. oczkowanie. Charakterystyczna słodycz tych serów związana jest z występowaniem aminokwasu - wolnej proliny.

Cool cheddar

Historia angielskiego cheddara sięga XII wieku. Miąższ dojrzałego sera jest zwięzły, jednolity, plastyczny, a na przekroju nie ma widocznych oczek. Smak i zapach powinny być kwaśne, czyste i lekko ostre. Osiągnięcie takich cech jest możliwe dzięki zastosowaniu bakterii Lactococcus lactis i Lactococcus cremoris, które prawie cały cukier zawarty w mleku przekształcają w kwas mlekowy.

Cool limburger

Po belgijski maziowy limburger lub romadur sięgają amatorzy silnych wrażeń. Sery te mają bardzo ostry smak i lekko amoniakalny zapach, przez wielu określany jako odrażający. Ale i takie rarytasy mają swoich zwolenników. Podczas dojrzewania na powierzchni sera tworzy się szarożółta lub czerwona maź, a wnętrze staje się miękkie, woskowate i nabiera mazistej konsystencji. To sprawka bakterii z rodzaju Brevibacterium wyposażonych w wiele enzymów degradujących białka.

Cool roquefort

Zwolennicy lekko pikantnego smaku chętnie sięgną po pochodzący z południa Francji roquefort. Ten ser z tysiącletnią tradycją wyrabiany jest z mleka owczego, dzięki czemu ma tak niepowtarzalny aromat. Francuski smakołyk jest pikantny i pieczarkowy dzięki pleśniom z gatunku Penicillium roqueforti. W porównaniu z bakteriami pleśnie te syntetyzują znacznie więcej enzymów rozkładających tłuszcze w serze. Tworzące się wówczas wolne kwasy tłuszczowe, np. masłowy czy kapronowy, decydują o ostatecznym smaku.

Cool camembert

Delikatny, lekko kremowy miąższ camemberta wabi tych, którzy lubią, gdy ser rozpuszcza im się w ustach. Oczywiście mowa o serze, który dojrzewał około miesiąca. Podczas tego procesu camembert przechodzi ewolucję od sprężystej, zwartej masy niemal pozbawionej smaku do lejącego się i aromatycznego wnętrza okrytego kruchą skórką. Porasta ją gatunek szlachetnej pleśni Penicillium camemberti. To właśnie ona odpowiada za bardzo łagodne i lekko pieczarkowe smak i zapach.

Cool edamski

Holenderskie gouda i edamski mają lekko orzechowy posmak, który zawdzięczają bakteriom Lactococcus diacetylactis i Leuconostoc cremoris. Oprócz enzymów rozkładających laktozę do kwasu mlekowego drobnoustroje te przekształcają naturalnie występujący w mleku kwas cytrynowy i jego sole. Tworzy się diacetyl - związek zapewniający orzechowy aromat.
Zapisane
włóczykij
Go


Email
Odp: Oczyszczanie wątroby
« Odpowiedz #33 : 2010-03-27, 17:53:30 »

Na DO nie przechodzi się na raty... Być może niezbyt dokładnie jest stosowane DO? Jakby miała pomóc oliwa to może i 0,5 l śmietany na śniadanie też pomoże?

Oczywiście myli się pani.
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244


Odp: Oczyszczanie wątroby
« Odpowiedz #34 : 2010-03-27, 18:54:34 »


Chyba takie rozwiązanie będzie najlepsze:

"..Jeżeli ktoś posiada problemy zdrowotne i podejrzewa błędy dietetyczne, to powinien przede wszystkim zapytać się o to lekarza,a nie szukać samemu lub słuchać porad ludzi, którzy wcale nie muszą się na tym znać, bowiem rozwiązanie może leżeć zupełnie gdzie indziej...."

                                                                                                              Lek. med. Przemysław Pala
                                                                                                          Optymalny konsultant medyczny.
Zapisane

kangur
Go


Email
Odp: Oczyszczanie wątroby
« Odpowiedz #35 : 2010-03-27, 20:28:44 »

Z autopsji potwierdzam, ze piasek z pecherzyka zolciowego mozna wyplukac oliwa z oliwek. Watpie zeby kamien o wielkosci orzecha laskowego przeszedl przez przewod zolciowy.
U mnie trzy kamienie o wielkosci 5mm nie przeszly przez przewod zolciowy i pecherzyk zolciowy byl usuwany. Piasku natomiast wyplukalem okolo 15ml. Podczas opercji jeden z trzech kamieni uciekl do przewodu zolciowego i przechodzilem druga operacje prze gardlo.
Objawy z bulgotaniem w jelitach moga wskazywac na obecnosc pasozytow. Szansa wykrycia pasozytow jest 20%. DO nie usunie pasozytow. One tez na DO czuja sie dobrze.
Zapisane
BACA
Go


Email
Odp: Oczyszczanie wątroby
« Odpowiedz #36 : 2010-03-27, 21:08:01 »

kangur - masz rację. I choć smak ten nie wszyscy lubią to ten sposób leczenia jest naprawdę skuteczny.
Zapisane
vigo
Go


Email
Odp: Oczyszczanie wątroby
« Odpowiedz #37 : 2010-03-28, 08:32:48 »

Cytuj
przechodzilem druga operacje prze gardlo.
niezła jazda. Mam nadzieję, że przy pełnym znieczuleniu.
Zapisane
kristohuliciu
Go


Email
Odp: Oczyszczanie wątroby
« Odpowiedz #38 : 2010-03-28, 11:51:32 »

Bulgotanie występuje częsciej w wątrobie. Boli jakiś czas np. 30 minut a potem bulgotanie i ulga. Przez 4 dni wieczorem rozgrzewam poduszka watrobe i cały czas bulgota. Czasami bulgota i przelewa sie w jelitach. Nie mam możliwości skorzystania z usług doktora optymalnego bo mieszkam za granicą. 
Zapisane
kristohuliciu
Go


Email
Odp: Oczyszczanie wątroby
« Odpowiedz #39 : 2010-03-28, 11:55:09 »

Jeszcze jedno gdy sie położe na lewym boku i ucisne w prawym boku dokładnie pod żebrem do boli. A gdy na plecach to już nie boli.
Zapisane
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.04 sekund z 20 zapytaniami.