vigo
Go
|
Ciekawe jak odczuwasz, ze w watrobie cos siedzi. To bardzo malo prawdopodobne. Admin poradzil Ci abys uporzadkowal/a flore bakteryjna, np. weglem aktywnym. To moze byc strzal w dziesiatke.
Co do badan. Znam pare osob z jakimis problemami, np chroniczny bol glowy, albo inny przypadek - czlowiek (45l) niemal przez cale zycie mial 37,5C dzien w dzien, dopiero obecnie mu wskoczylo prawidlowo na 36,6C. Ci i inni ludzie robili multum badan, z ktorych wychodzilo ze nic im nie jest i powinni byc zdrowi.
|
|
|
|
|
|
|
kristohuliciu
Go
|
Nie kombinuj z wątrobą, a zajmij się florą bakteryjną w jelitach. Jak to zrobić - jest napisane gdzieś tu na Forum. Po dwóch dniach będzie "jak ręką odjął".
Ale gdzie napisane nie mogę znaleźć.
|
|
|
|
|
|
|
kristohuliciu
Go
|
Badania miałem zrobione chyba wszystkie od USG po tomografie i jeszcze kilkanaście innych.
|
|
|
|
|
|
|
kristohuliciu
Go
|
Jestem właśnie jednym z tych ludzi. Czułem że się wykańczam a doktorzy za każdym razem mówili że jestem zdrowy.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Masz do dyspozycji "wyszukiwarkę". Wpisz co trzeba np: "flora", "sterptococus", "lactobacillus" i pewnie ci zaraz wyjdzie. PS pomógłbym ci wyszukać, ale na TVN-nie leci "300"...
|
|
|
|
|
|
|
kristohuliciu
Go
|
Na czym polega uporządkowanie flory napisz prosze więcej jak to mam zrobić
|
|
|
|
|
|
|
kristohuliciu
Go
|
Nie wiem nie umiem tego znaleźć. Jak ktoś wie to prosze podesłać linka
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Może chodzi tutaj o uporządkowanie flory jelitowej bakteriami lactobacillus, które zawiera ser "Emmentaler" szawjcarski (Swiss cheese)? Ale nie mogę znaleźć linka..
|
|
|
|
|
|
|
kristohuliciu
Go
|
AC-Zymes czy coś takiego może być dobre na flore bakteryjna.
|
|
|
|
|
|
|
włóczykij
Go
|
Stawiam, że te twoje bóle i odczucia to woreczek daje znać o sobie. Być może zbyt szybko przeszedłeś na DO a być może to kamyki.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Na DO nie przechodzi się na raty... Być może niezbyt dokładnie jest stosowane DO? Jakby miała pomóc oliwa to może i 0,5 l śmietany na śniadanie też pomoże?
|
|
|
|
|
|
|
katy
Go
|
dla kristohuliciu węgiel aktywny -rada vigo i ser "Emmentaler" szawjcarski (Swiss cheese) - rada Reni yo bardzo dobry pomysł
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Tu jest co nieco o bakteriach w serach........ może będzie przydatne parmezan Ma twardy, kruchy i ziarnisty miąższ białokremowej barwy. Powstaje głównie dzięki szczepom Lactobacillus. Dzięki niskiej temperaturze dojrzewania (ok. 15OC), silnemu nasoleniu i małej zawartość wody rozkład białek i tłuszczów przebiega bardzo wolno. Po dwóch-trzech latach dojrzewania parmezan nabiera charakterystycznego pikantnego smaku z lekko wyczuwalnym aromatem korzennym. ementaler Znany na całym świecie ser z dziurami, czyli ementaler, urzeka lekko słodkim smakiem. Za dziurki odpowiadają bakterie z rodzaju Propionibacterium. To właśnie one rozkładają wydzielany przez ich krewniaczki kwas mlekowy, a tworzony przy tym dwutlenek węgla powoduje tzw. oczkowanie. Charakterystyczna słodycz tych serów związana jest z występowaniem aminokwasu - wolnej proliny. cheddar Historia angielskiego cheddara sięga XII wieku. Miąższ dojrzałego sera jest zwięzły, jednolity, plastyczny, a na przekroju nie ma widocznych oczek. Smak i zapach powinny być kwaśne, czyste i lekko ostre. Osiągnięcie takich cech jest możliwe dzięki zastosowaniu bakterii Lactococcus lactis i Lactococcus cremoris, które prawie cały cukier zawarty w mleku przekształcają w kwas mlekowy. limburger Po belgijski maziowy limburger lub romadur sięgają amatorzy silnych wrażeń. Sery te mają bardzo ostry smak i lekko amoniakalny zapach, przez wielu określany jako odrażający. Ale i takie rarytasy mają swoich zwolenników. Podczas dojrzewania na powierzchni sera tworzy się szarożółta lub czerwona maź, a wnętrze staje się miękkie, woskowate i nabiera mazistej konsystencji. To sprawka bakterii z rodzaju Brevibacterium wyposażonych w wiele enzymów degradujących białka. roquefort Zwolennicy lekko pikantnego smaku chętnie sięgną po pochodzący z południa Francji roquefort. Ten ser z tysiącletnią tradycją wyrabiany jest z mleka owczego, dzięki czemu ma tak niepowtarzalny aromat. Francuski smakołyk jest pikantny i pieczarkowy dzięki pleśniom z gatunku Penicillium roqueforti. W porównaniu z bakteriami pleśnie te syntetyzują znacznie więcej enzymów rozkładających tłuszcze w serze. Tworzące się wówczas wolne kwasy tłuszczowe, np. masłowy czy kapronowy, decydują o ostatecznym smaku. camembert Delikatny, lekko kremowy miąższ camemberta wabi tych, którzy lubią, gdy ser rozpuszcza im się w ustach. Oczywiście mowa o serze, który dojrzewał około miesiąca. Podczas tego procesu camembert przechodzi ewolucję od sprężystej, zwartej masy niemal pozbawionej smaku do lejącego się i aromatycznego wnętrza okrytego kruchą skórką. Porasta ją gatunek szlachetnej pleśni Penicillium camemberti. To właśnie ona odpowiada za bardzo łagodne i lekko pieczarkowe smak i zapach. edamski Holenderskie gouda i edamski mają lekko orzechowy posmak, który zawdzięczają bakteriom Lactococcus diacetylactis i Leuconostoc cremoris. Oprócz enzymów rozkładających laktozę do kwasu mlekowego drobnoustroje te przekształcają naturalnie występujący w mleku kwas cytrynowy i jego sole. Tworzy się diacetyl - związek zapewniający orzechowy aromat.
|
|
|
|
|
|
|
włóczykij
Go
|
Na DO nie przechodzi się na raty... Być może niezbyt dokładnie jest stosowane DO? Jakby miała pomóc oliwa to może i 0,5 l śmietany na śniadanie też pomoże?
Oczywiście myli się pani.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Chyba takie rozwiązanie będzie najlepsze:
"..Jeżeli ktoś posiada problemy zdrowotne i podejrzewa błędy dietetyczne, to powinien przede wszystkim zapytać się o to lekarza,a nie szukać samemu lub słuchać porad ludzi, którzy wcale nie muszą się na tym znać, bowiem rozwiązanie może leżeć zupełnie gdzie indziej...."
Lek. med. Przemysław Pala Optymalny konsultant medyczny.
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
Z autopsji potwierdzam, ze piasek z pecherzyka zolciowego mozna wyplukac oliwa z oliwek. Watpie zeby kamien o wielkosci orzecha laskowego przeszedl przez przewod zolciowy. U mnie trzy kamienie o wielkosci 5mm nie przeszly przez przewod zolciowy i pecherzyk zolciowy byl usuwany. Piasku natomiast wyplukalem okolo 15ml. Podczas opercji jeden z trzech kamieni uciekl do przewodu zolciowego i przechodzilem druga operacje prze gardlo. Objawy z bulgotaniem w jelitach moga wskazywac na obecnosc pasozytow. Szansa wykrycia pasozytow jest 20%. DO nie usunie pasozytow. One tez na DO czuja sie dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
kangur - masz rację. I choć smak ten nie wszyscy lubią to ten sposób leczenia jest naprawdę skuteczny.
|
|
|
|
|
|
|
vigo
Go
|
przechodzilem druga operacje prze gardlo. niezła jazda. Mam nadzieję, że przy pełnym znieczuleniu.
|
|
|
|
|
|
|
kristohuliciu
Go
|
Bulgotanie występuje częsciej w wątrobie. Boli jakiś czas np. 30 minut a potem bulgotanie i ulga. Przez 4 dni wieczorem rozgrzewam poduszka watrobe i cały czas bulgota. Czasami bulgota i przelewa sie w jelitach. Nie mam możliwości skorzystania z usług doktora optymalnego bo mieszkam za granicą.
|
|
|
|
|
|
|
kristohuliciu
Go
|
Jeszcze jedno gdy sie położe na lewym boku i ucisne w prawym boku dokładnie pod żebrem do boli. A gdy na plecach to już nie boli.
|
|
|
|
|
|
|
|