jerzy555
Go
|
nieraz cały dzień gadamy o bzdurach żywieniowych i innych zdrowotnych albo teraz np. planujemy jak co roku wyjazd w czwórkę w Tatry cieszą się że mnie mają bo zawsze coś potrzebują naprawić
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
"Cholesterol jest niezbędnym czynnikiem w funkcji życiowej organizmu ludzkiego i nie można go traktować jako niebezpiecznej substancji. Jest on prekursorem hormonów płciowych, kwasów żółciowych i witaminy D3. Jest składnikiem błon komórkowych i osocza krwi i bierze udział w aktywnym transporcie. Gdyby wykluczono cholesterol i jego pochodne z organizmu życie przestałoby istnieć." Myślę, że teraz zrobią suplement cholesterolu w tabletkach...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
Reeeeenia, naprawić tzn. najpierw przynieść jakieś zepsute badziewie albo tępe nóże. A nie jakieś tam
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
kiedyś się trochę zbuntowałem, bo już wszyscy znajomi zaczęli mi przynosić różne graty do naprawy , teraz mam więcej spokoju i czasu dla siebie
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
friga
Go
|
A ja robilam dzis sernik:) chcialam pomalu przekonac mojego meza robiac rozne smakolyczki :)ale chyba jest to nierealne:( nie wychodzi mi to za bardzo:) Czy Wam tez tak wychodzi jak mnie???? Caly sernik pieknie rosnie ale na spodzie schodzi maslo i zostaje tam poprostu w formie maslanej a nie jednolitej masy, pomimo ze mieszam dlugo i ciasto napewno jest dobrze wyieszane. Sernik pieke z ksiazki Dr. Kwasniewskiego-sernik wiedenski 0,5kg sera tlustego,maslo, migdaly 12 jajek)
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Blackend
|
My robimy w prodiżu - wychodzi rewelacyjnie Może dlatego, że parytetowo ja mieszam
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
moja małżonka piecze według książki kucharskiej J.K. i nigdy nie było takich problemików. Zawsze był smaczny i jednolity
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
friga
Go
|
To my chyba robimy cos nie tak:( Bo ja i mama takie mamy te serniki dziwne , chodz u mamy troche mniej niz u mnie . U mnie na dole tworzy sie taka wartwa maselka:)w sumie dobra ale nie wyglada to ladnie. To ja w ramach ruchu feministek zagonie teraz meza, bo do parytetow nie mam przekonania:) A w ilue stopniach pieczecie , tak jak w ksiazce?180 stopmi i 1h. Wsadzacie do nagrzanego?pieczenie obiegowo?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
U mnie też sernik gotuje się w maśle, ale jak zostawię go do wystygnięcia w piekarniku, to on całe masło wchłania. Ostatnio to robię ten sernik błyskawiczny Pani Ani Kwaśniewskiej -(bez mielenia twarogu). Może ten "friga" wypróbujesz... http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=485.0
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
To my chyba robimy cos nie tak... To może być też wina samego piekarnika i czy włączy się pieczenie górą, czy dołem, czy i górą, i dołem, czy termoobiegiem, czy... No takie tam parytetowe niuanse, których jak się nie dopilnuje to...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
czyli " zlej baletnicy..........."
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Ja wyciagam odrazu nie czekam do wystygniecia w pierakniku, pewnie to jest ta przyczyna. Sprobuje teraz zostawic do wystygniecia w piekarniku moze wtedy sie to maslo wchlonie. Piekie obiegiem dol gora wstawiam do pieraknika jak sie dopiero nagrzeje, widze ze pieknie rosnie ale jak wyciagam to opada:( Dziekuje za rady.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
maf
Go
|
I wyszlo szydlo z worka Slodycze !!! Co wy z tymi sernikami? Chociaz musze sie przyznac, ze zjadam kawaleczek sernika jak corka zrobi. Na wielkanoc polecam tez pasche wg przepisu Jaroj. Podobno smaczna, co mozna wywnioskowac po skladzie produktow. Przepis na pasche i inne potrawy wielkanocne http://www.optymal-btw.aktis.i.p.pl/wielkanoc1.htmlPolecam tez stoly wielkanocne, zaszczycil mnie fotka sam Tomasz K. http://www.optymal-btw.aktis.i.p.pl/stol.htmlNa wielkanoc najwazniejsza jest swieconka. pozniej jaja od moich zielononozek, szynka wedzona, biala kielbasa i kaczka z jablkami. Pozdr
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
friga
Go
|
A czy jedzenie takiego sernika czesto to blad DO?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Na pewno zdrowym osobom nie zaszkodzi...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|