friga
Go
|
(Teraz dopiero Reniu odczytalam-dziekuje)To bede sie starac jesc zadziej chodz wydaje mnie sie ze to brak chyba sera albo czegos z tej parti bialka powoduje ze ja mam ochote na ten sernik jak na nic innego na swiecie:) A czy ktos ma moze z Was problemy z jedzeniem kapusty kiszonej?Zauwazylam ze odkad jestem na DO moj orgnazim jej nie przyswaja dobrze.Niby mam na nia taka ochote ze idac ze sklepu musze sie hamowac zeby nie podjesc a potem jak zjem to rewoluje zaladkowe?Moze to jakis objaw ?Nie wyredgulowanej flory jelit po tej mojej przygodzie z tona antybiottkow??
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Tona antybiotyków nie rokuje dobrze, nie może.
Kapustę kwaszoną można ugotować, a potem udusić na smalcu lub maśle. Może tak przyrządzona będzie bardziej "do przyjęcia".
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie wiem czy u mnie to ma coś spólnego z DO, ale surowa kapusta kiszona przestała mi smakować. Ale duszoną bardzo lubię - w różnej postaci...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Ja też nie miewam ochoty na surową kapustę kwaszoną
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Za to ogórki kiszone lubię...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Za słone. Jedynie w zupie gulaszowo-ogórkowej , albo w sałatce pół na pół z cebulą i oliwą.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Co racja to racja... ale i tak lubię, jak nie mam innych... Jak się nie ma co się lubi...itp....
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Takiej ugotowanej to nie probowalam bo zawsze jak mam kwaszona to juz nie moge sie powstrzymac zeby ja zjesc tak mi smakuje:)ale potem tragedia:( nigdy wczesniej tak nie mialam-nie bedac na DO, dlatego pytam Was bo jest tu duzo optymalnych i kazdy cos zawsze doda od siebie:) Gdzies tu na forum wyczytalam ze jak sie ma takie smaki to znaczy ze sa pewnie szlaki metaboliczne przeciazone i organizm sam sie chce wyregolowac?Ale czy w takim razie mimo takich efektow ubocznych ja jesc?jak sie ma na nia ochote?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Ludzie nie takie nałogi mają Po drugie, może nałóg minie? Ja bym sprawdziła czy gotowana mi będzie smakować.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Gdzies tu na forum wyczytalam ze jak sie ma takie smaki to znaczy ze sa pewnie szlaki metaboliczne przeciazone i organizm sam sie chce wyregolowac Najwyraźniej czytasz nie to co trzeba...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A może masz brak witaminy C i stąd ten apetyt na kapustę kiszoną? Krwawią Ci może dziąsła przy myciu zębów?
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
A może to brak witamin z grupy B, które produkuje flora bakteryjna jelit? Zdorwą kupkę robisz?
|
|
|
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
A może to brak witamin z grupy B, które produkuje flora bakteryjna jelit? Zdorwą kupkę robisz?
Wojciechu, napisz z definicji, jak ma wyglądać zdrowa kupka
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
no niestety ale nadal nic nie wiem o zdrowej kupce Ten opis w wikipedii jest ogólny a przecież nam chodzi o stolec OPTYMALNY
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
...jak zjesz za duzo tluszczu,to napewno jest sraczka ...
|
|
|
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
...jak zjesz za duzo tluszczu,to napewno jest sraczka ... no ok ale czy to jest nadal wtedy zdrowa kupka?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No jeżeli Ci to nie przeszkadza? No to jest o'k
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
wit C mnie nie brakuje bo pije wode z cyt C i jem cytusy -grejfrut-nie codziennie ale jem. No wlasnie bym sie tu zgodzila z Wojciechem mimo ze badania wyszly ok ze nie mam anemi itp to uwazam ze ja mam brak wit b. Tylko Wojciech dlaczego???co z tego ze zasuplementuje vit b jak przeciez nie zwalcze tym przyczyny tego braku?
|
|
|
|
|
|
|
|