friga
Go
|
Dziasla mnie nie krwawia. Gdy kapusty nie jem , gdy nie pije wina czerwonego wytrawnego (po nim tez mam podobne sensacje- a wiemy ze wino ma grzyby wiec pewnie mam faktycznie brak wit b-czyli zachwiana flora bakteryjna jelit) nie mam problemow , wszytsko wyglada normalnie:)co kolwiek znaczy "normalnie" bo widze spor jakis:)
To wroce do pytania z jakies strony wczesniejszej!jak wyregulowac ta flore?
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
co z tego ze zasuplementuje vit b jak przeciez nie zwalcze tym przyczyny tego braku Zamiast łykać B complex, lepiej kupić bez recepty np: lacidofil lub inny podobny preparat. Ostatnio słyszałem kilka opinii, że całkiem dobre efekty daje Colon C. To mieszanka błonnika i bakterii jelitowych, w tym produkujących właśnie większość witamin z grupy B. Do tego wieprzowina, kapusta kiszona, ogórki kiszone i ser typu ementaler. I powinno być po problemie..
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
ale czy to jest nadal wtedy zdrowa kupka? Co cię tak ta zdrowa kupka podnieciła? I to w dodatku nie własna!
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Czyli mimo efektu ubocznego po kapuscie ja jesc???? Z tymi probiotykami nie jest tak latwo!nie dam rady rowniez ale po jakich kolwiek zle sie czuje oprocz tych rewolucji mam jeszcze dusznoci!:(
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Próbować, a jeśli coś na pewno zaszkodzi(ło), to omijać szerokim łukiem, a nie "rotować".
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
mimo efektu ubocznego po kapuscie ja jesc Może trafiła ci się źle ukiszona?
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Nie! Wlasnie mam od zaufanego goscia!W sumie to nawet probowalam u kilku i to samo, wiec mysle ze to jest jakas forma regulacji tej flory. Co do rotacji to nie mam ochoty doswiadczen na sobie robic!wiec nie rotuje tego co mi szkodzi za nic w swiecie. Ja tylko na pocztaku rotowalam bialko - 1 rodzaj dziennie ale nie produkty ktore mi szkodzily. Dziekuje Wojciechu Bede jesc troche tej kapsuty, napewno sie wyreguluje.tylko na wszytsko trzeba czasu.
Zaufalam znajomemu ze studiow lekarzowi ktory namowil mnie na kuracje flukonem ( a lekow zadnych ale to zadnych nie brala od 15 lat )i od tego wszytsko sie zaczelo!A trzeba bylo przejsc na DO i teraz by nie bylo żadnych problemow, no coz czlowiek madry po szkodzie ale zawsze moze ktos sie nauczy na moim przypadku:)
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Zaufalam znajomemu ze studiow lekarzowi ktory namowil mnie na kuracje
Na pewno nie chciał źle, a i wszystkich skutków ubocznych nie da się przewidzieć u każdego! W każdym razie powodzenia.
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Nie mam do niego pretensji to rczej on sie czuje winny.... Nie zawsze mam ochote na takie kiszonki , wiec jak bede miec to bede jesc:) Wojciech dziekuje:)
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Czy wypadanie wlosow jest sposodowane nadmiarem weglowodanow czy białka?
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Wypadanie włosów jest spowodowane intensywnością myślnia... Taki Maciuś od Violki z dobrych dzieci na ten przykład, tak siem bezmyślnie zamyślił, że ma od razu efekty piorunujące.
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Wojciech wiem ze kazdy mezczyzna (lysiejacy ) sobie to tak ladnie tlumaczy, dla podniesienia własnego "ego" Ale ja sie z Toba nie zgadzam jesli chodzi o kobiety, no chyba ze i tu domagasz sie parytetow
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
a, to dlatego im te włosy później wypadają
|
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Nie zgodze sie ze tylko lysiejacy facet mysli ale jak to ma komus zrekompensowac ilosc wlosow na glowie to nie chce burzyc jego swiat wartosci
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Mam pytatnie, Wojeciechu jesli sie nie obrazisz to Twojego zdania sie domyslam Dlatego moze inni uzytwkonicy i optymalni sie wypowiedza, pewnie pytanie dla was banale ale jak sie nad tym zaczelam zastanawiac, a mianowicie co ma jesc kobieta w ciazy ktora ma anemie?
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Mam pytatnie, Wojeciechu jesli sie nie obrazisz to Twojego zdania sie domyslam Dlatego moze inni uzytwkonicy i optymalni sie wypowiedza, pewnie pytanie dla was banale ale jak sie nad tym zaczelam zastanawiac, a mianowicie co ma jesc kobieta w ciazy ktora ma anemie? Odpowiadam szczerze jak na spowiedzi... Kobieta która ma anemię nie powinna być w ciąży, ale jeśli już zdarzyło się to nieszczęście... I nie zapominać o Cu, bo żelaza może być w pożywieniu dość, ale bez miedziowego kofaktora się i tak nie wchłonie...
|
|
|
|
|
|
|
|