friga
Go
|
Czyli wg Ciebie tylko na soda? Soda widze ze neutralizuje nadmiar HCL. A dodatkowo dziala tez na ten nerw?
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Boli strasznie, nawet nie moge gleboko oddychac, a co najgorsze to juz 3 dzien. Poszukam gdzie tu u nas sa te zabiegi pradami jak nie przejdzie do jutra:( Sody nie mam w domu , jutro zamowie ta sode w aptece. Czy ta soda zadziala odrazu?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Sodę dostaniesz do kupienia w sklepie spożywczym (w aptece chyba jej nie ma) pewnie są u was jeszcze niektóre czynne...
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Wyczytalam tu na forum ze komus pomogły orzechy wloskie , takie mam w domu wiec zjem z pare i zobacze. Sode kupie jutro, wiem ze nie ma w aptece w czystej postaci ale jest w postaci tabletek gastro up, ale wezme sobie z receptury lyzeczke bo mam do przygotowywania lekow. Dziekuje wam serdecznie moglam juz dawno zapytac a nie meczyc sie 3 dni:) A mam jeszcze pytanie odnosnie tej sody -czy ona jest bezpieczna na zoladek?Wiem jaka reakcja zachodzi itp ale ogolnie pytam bo ja mam zoladek slaby. A jeszcze Wojciech powiedz mi skad sie takie podraznienie bierze?zebym wiedziala na przyszlosc????Bardzo Cie prosze o odpowiedz.
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Wojciechu dodam jeszcze ze nic nie polknelam tak szybko ani w jakies duzej ilosci zeby moglo dojsc do mechanicznego podraznienia tego nerwu. Stad moja ciekawosc (bo pewnie zobacze odpowiedzi ze mam wolniej jesc:))ale to nie byla tego przyczyna:(
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Czytam rowniez ze farmakologicznie leczy sie takie podraznienie nerwu blednego wit z gr b, wiec teraz zastanawiam sie czy ja faktycznie nie mam niedoboru tej witaminy jak juz wczesniej mowilismy tu na forum o tym.Moze przyczyna tego jest u mnie wlasnie brak wit b, bo ja pisalam nie mialam zadnego incydentu z przelykaniem, no i ogolnie zgaga mnie nie piecze tak w ogolnym znaczeniu tylko wlasnie mnie tak kluje jakbym "chapnela"cos w duzej ilosci.
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
A co Wojciechu myslisz o tym co napisalam?Ma to jakies znaczenie?
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
No popatrz! Poczytałaś o wit. B i już myślisz, że masz niedobory! http://www.klapka.motokielce.pl/ - a to czytałaś? Jeśli nie to zacznij od akapitu: "Pamiętam, jak raz poszedłem do Muzeum Brytyjskiego..."
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Bo ja zawsze zastanawiam sie nad przyczyna. Skoro nie bylo incydentu z polknieciem to skad takie podraznienie tego nerwu. czytalam o tym co pisales ze to moze byc taka nadwrazliwosc ale ja nie mam nic takiego. ok czytma ten drugi link
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Ha ha ha Czytalam kiedys ze studenci medycyny maja takie wlasnie przypadlosci:) Ja tylko pytam dlaczego mnie tak boli i mam takie podraznienie? Nie szukam sobie chorob na sile:) Boli bardzo i jest to uciazliwe bardzo co najgorsze boli juz 3 dzien Jak nie przejdzie to pojde na te prady selektywne, bo co do sody to nie uzyskalam odpowiedzi jak ona ma zadzialac na ten nerw skoro laczy sie HCL-em
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
No i... Możesz skończyć na: — Ej, ty obrzydliwy leniuchu!
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Czyli: "...I nie nabijaj sobie głowy rzeczami, których nie rozumiesz."
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Ok doczytalam, pobudzenie nerwu blednego stymuluje wydzielanie HCL ale mnie sie nie wydaje ze mam za duzo HCL. Wlasnie tylko czytajac rzeczy niezrozumiale czlowiek moze cos odkryc, co z tego ze bedziemy czytac cos co wiemy i rozumiemu , taka metoda rozwija twoja ciekawosc a co za tym idzie wiedze. Wiem dalsze przyslowie znam :co ....." Ale denerwuje mnie gdy kazdy leczy skutek a nie przyczyne , bo tak zrobie idac na prady:)
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Prądy leczą przyczynę Dla przykładu: dostałam prądy na od lat zimne stopy i dłonie, problem minął. Bo poszereniu uległy naczynia krwionośne w stopach i dłoniach. Sporo czasu minęło i wciąż jet OK.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale gdybyś nie była na ŻO to byś przyczyny nie zlikwidowała (złego jedzenia) i problem by po pewnym czasie wrócił...
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Tak sie zastanawiam, ale Renia ma chyba racjie bo ja juz raz mialam sensacje zoladkowe i po pradach super przeszlo a na ZO sie to podtrzymywalo ale jak tylko skonczylam stosowac ZO zaraz wszytsko wrocilo
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Ale gdybyś nie była na ŻO to byś przyczyny nie zlikwidowała (złego jedzenia) i problem by po pewnym czasie wrócił... Bardzo możliwe Nie będę sprawdzać, mnie z ŻO jest po drodze, czyli bardzo dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
jakie BTW maja zoladki z kurczaka?wie kto?
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
a juz wiem 18.2-4.2-06 bylo w kalkulatorze
|