adampio
Go
|
Zadales pytanie o BTW a podajesz wartosci gramowe BTW to 1: 0,2: 0
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
ok. chodzilo glownie oczywiscie o zawartosc bialka w 100g
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W ostatnim numerze "Optymalnych" jest ciekawy artykuł na temat ilości zjadanego białka przez Optymalnych. Pisze tam m.in., że wyroby wędliniarskie, i nawet mięso, jest tak nastrzykiwane wodą z różnymi chemikaliami (w kiełbasach dodatkowo jest soja), że tej ilości białka jakie podają tabele w nich nie ma. Przez to białka może nam brakować. W tej sytuacji lepiej zjadać go więcej...Zasady Diety Optymalnej się nie zmieniły, ale wyroby mięsne bardzo...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A u nas we Włocławku, to kupuje się mięso bez żadnych chemikaliów, a jak się na patelnię położy boczek wędzony, parzony to nie podskakuje, a jak się szynki kupi, to smakuje tak jak z własnej wędzarni, a jak... I wszystko tańcze niż z tych molochów mięsnych. Tak dobrze jest chyba tylko we Włocławku! Najlepsze masło, najlepsza śmietanka, najlepszy twaróg! Jaja z wybiegu sami chłopi do domu przywożą! Ziemniaki z polskiej hodowli, a nie jakieś lewe transgeny z Monsanto. I tak dalej, i tak dalej... No, gdzie może być lepiej? Tylko może w Szwajarii, bo góry piękne.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja też mam dostęp do swojskich boczków i wędlin bez domieszek...ale z mięsem to jest różnie...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Na drogie wyręby trzeba bardzo uważać, bo oszukują jak mogą! Trzeba mieć zaufanych niestety.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ten Włocławek chyba jest jakąś zieloną wyspą... Dla nas najlepsze miejsce do mieszkania! Gadają na to miasto złośliwie "Wieśławek", ale mnie to nie przeszkadza... Pięknie tu jest.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Na drogie wyręby trzeba bardzo uważać, bo oszukują jak mogą! Trzeba mieć zaufanych niestety. ...wyroby?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ten Włocławek chyba jest jakąś zieloną wyspą... Dla nas najlepsze miejsce do mieszkania! Gadają na to miasto złośliwie "Wieśławek", ale mnie to nie przeszkadza... Pięknie tu jest. E, pewnie jeszcze nigdy nie byłeś w Wejherowie i dlatego tak mówisz...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Wyroby są na soli, pieprzu, majeranku, kminku... Stara technologia. Coś pysznego. Żadnej lewizny glukozowo-sojowo...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A widzisz, to ja byłem ostatnio w Wejherowie, jak ten 102 stał na swoim miejscu! Bywałem w Wejherowie raz, dwa razy w miesiącu, gdy demokracja nastała... Nawet przejeżdżałem obok tego przystanku, chyba w Rumii, parę dni po tym tragicznym wypadku...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A widzisz, to ja byłem ostatnio w Wejherowie, jak ten 102 stał na swoim miejscu! To musiało być przynajmniej 5 lat temu...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Gdy nie ma dostepu do swojskic wyrobow,wedlin bezpieczniej jest skupic sie na jajkach,serach,twarogach,nieprzetworzonym miesie poddac obrobce cieplnej voila trzeba sobie jakos radzic w dzikim wegetarianskim kraju i w Wloclawku mieszkac nie trza. :p
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Na drogie wyręby ...
...wyroby? Podstawowe wyręby tuszy wieprzowej to: schab, szynka, łopatka, karkówka. Ze szkoły jeszcze pamiętam.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Gdy nie ma dostepu do swojskic wyrobow,wedlin bezpieczniej jest skupic sie na jajkach,serach,twarogach,nieprzetworzonym miesie : Bezwzględnie! Bezwzględnie unikać tanich wyrobów mięsnych typu "szynka" za 9,99zł/kg - to sama soja, glukoza i woda.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Na drogie wyręby ...
...wyroby? Podstawowe wyręby tuszy wieprzowej to: schab, szynka, łopatka, karkówka. Ze szkoły jeszcze pamiętam. Wyręby mi się z lasem kojarzą... a wyroby z wędlinami... mnie w szkole takich rzeczy nie uczono...
|
|
|
|
|
|
|
|