Autor
|
Wtek: Ilość białka w Żywieniu Optymalnym (Przeczytany 356792 razy)
|
anakin
Go
|
Zluzuj nieco poslady, za nic cie nie ganie ani tym bardziej nie winie Mowie tylko, mniej wiecej to co gavro, ze za kazdym razem wyglaszasz swoje najnowsze tezy w pozie niezachwianej pewnosci, choc wczesniej i za chwile potem ta poza okazywala sie nieco na wyrost. Tylko tyle i nic wiecej Jakiego pięknego idiolektu używasz. "Zluzuj poślady" - cool slang. =] Mówisz tylko to, co mówi Gavro, wyznajesz mi, ale... Ja nie dostrzegam związku przyczynowo skutkowego. Nie widzę, abym dał Wam powód w tym wątku do wychodzenia z takim argumentem. Napisałem tylko ów post: http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=4256.msg262319#msg262319Po czym zostałem "napadnięty". W czym rzecz? O co tak naprawdę chodzi? Co Cię boli? Zawiść to bardzo brzydka cecha. I nie wiem dlaczego od razu mi jedziesz personalnie od zmanipulowanych, jezeli sam o sobie napisales, ze dales sobie "nawciskac ciemnoty", "sprzedano mitologie", wiec kto byl zmanipulowany Tego nie napisałem. Jedynie skonstatowałem, że się dołączasz. Świadomie. W jakim celu? Aby mnie...? Widziałbym tu prędzej tak jakby "walkę podjazdową"? (tylko o co walczymy? który z nas jest fajniejszy?) aniżeli zmanipulowanie. No ale widze, ze kompletnie nie lapiesz sensu tego co ja mowie, wiec juz nie bede tracil zbednych kalorii i wiecej sie nie odezwe Tracić coś zbędnego - fajny "logiczny" oksymoron. ^^ PS W innym wątku widziałem też przymiotnik "anakinowy" użyty w pejoratywnym kontekście... Po co szukasz zwady? Po co stosujesz takie zabiegi? Po co takie zaczepki? =)
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Wystarczy obyć się bez aluzji, ani mi umyślnie nie docinać... a wtedy nie będziesz musiał pisać, abym "zluzował poślady". Tak chyba najprościej będzie.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
estrogen dominance bez 2 zdan
|
|
|
|
|
|
|
Paweł
Go
|
A wzmiankowane "ciała ketonowe" to fridze mogły "wychodzić" z nadmiaru tłuszczu (125 g/D) w stosunku do aktywności fizycznej... i wtedy rzeczywiście, tak jak napisał, bodaj, Wojtek, najlepiej wtedy się przebiec.
I człowiek cały czas dowiaduje się czegoś nowego dobrze wiedzieć, że zależność tłuszczu z wysiłkiem fizycznym również może mieć swoje odzwierciedlenie w ketonach. Przy okazji jedno pytanie (przepraszam, że w wątku dotyczącym innego tematu): czy w ŻO można sobie pozwolić na zachowanie złotej proporcji w przeliczeniu na cały dzień a nie w każdym posiłku? Tzn. osobny posiłek nie musi mieć właściwej proporcji ale suma wszystkich posiłków będzie miała zachowaną właściwą proporcję na dobę.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dokładnie tak. Wystarczy, że bilans dobowy B:T:W się zgadza.
|
|
|
|
|
|
|
ziuta
Jr. Member
wiadomoci: 598
|
Ponieważ odkąd zaczęłam się żywić optymalnie śledzę wszystko w necie na ten temat, czytałam również to co pisał anakin na Men'sHealth. Było to dla mnie o tyle ciekawe, że też czytam stare posty toana, a także dyskusje toana i lekarki. To jest b. intrygujące zobaczyć co ktoś inny "wyciąga" z tej wiedzy. Jak się szuka meritum, to się omija animozje. Czyli jak czytam jakieś forum bo mnie interesują jakieś treści, to przez kłótnie przelatuje nie wnikając, kto z kim zadarł i jaki był przebieg tej kolejnej internetowej wojenki. Reasumując działalność anakina jest dla mnie cenna ze względów naukowo-poznawczych A w te towarzyszące spory personalne nie wnikam, po latach będą zupełnie bez znaczenia, a meritum zostanie na wieki.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Było to dla mnie o tyle ciekawe, że też czytam stare posty toana, a także dyskusje toana i lekarki. To jest b. intrygujące zobaczyć co ktoś inny "wyciąga" z tej wiedzy...
"Podglądowywać", "podglądowywać".
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Japońską! Szefu, japońską lepiej. ...Wszystko moje myśli, które przelewam "do sieci" lub na papier są korzyścią dla mnie... Utrwalają i uporządkowują pozyskane przeze mnie wiadomości.
"Słuszne to i sprawiedliwe".
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... Rozumieć treść tekstu dosłownie, a odczytać prawdziwy "sens" i intencję, czyli "co autor ma na myśli", to są dwie odmienne rzeczy.
O! Teraz przeczytałem, że nic Ci nie opadło. Larwy. Może.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Bardzo dziękuję! Rozjaśniło mi się! Powiedzenie: "nie żryj tyle, bo cię zjedzą motyle" ma biochemiczno-fizjologiczne uzasadnienie w przypadku motyli i w pewnych okolicznościach!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Mieniak tęczowiec (Apatura iris) - ten to samo! Czyli jednak - "przysłowia mądrością nadodu"!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Bardzo dziękuję! Rozjaśniło mi się! Powiedzenie: "nie żryj tyle, bo cię zjedzą motyle" ma biochemiczno-fizjologiczne uzasadnienie w przypadku motyli i w pewnych okolicznościach! Można to przewrotnie potraktować jako argument "za" biodostępnością składników pochodzenia zwierzęcego nad roślinnymi i suplementami Motyle podobno przedkładają ssanie padliny, odchodów, wypluwek sowich nad korzystanie z wysychających kałuż. Hodowcy motyli do oranżerii w ogrodach zoologicznych stosują rozmrożoną rybę morską chętniej niż sztuczne suplementy jako dodatek do nektaru.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Motylarnie - atrakcja każdego zoo!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nigdy nie byłem po niemieckiej stronie jeziora!
|
|
|
|
|
|
|
|
|