Teresa Stachurska
Gość
|
Czyli: Powodzenia
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Gość
|
Czyli od dzisiaj moge startowac z ilosciami 65bialka 180 tluszczu i 40 wegli? jak to widzicie?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
JeĹźeli biaĹko jadĹbyĹ o najwyĹźszej wartoĹci (z şóĹtek i podrobĂłw) to trochÄ mniej by nawet mogĹo byÄ. Tylko staraj siÄ jeĹÄ w tych proporcjach, ale nie koniecznie tyle - moĹźe byÄ mniej. Tak aby siÄ nie przejadaÄ.
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Gość
|
Czy 40g wegli nie bedzie za malo przy moim intensywnym trybie zycia?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jednego dnia za duĹźo, drugiego za maĹo - kto to wie? Liczy siÄ tylko proporcja.
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Gość
|
To sprobuje 1:3:0.5 i zobacze jak bedzie.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Gość
|
no i jest klops odchudzanie 1:1-2:0,5 serduszko 1:4-6:0,6 a na przebudowe potrzeba bialka,wiec tak jak Gwidon. Lepiej zjadac zbilansowane posilki B:T:W do syta. PRzy twoje nadwadze wybralbym wariant I a organizm powinien dobrac sie do tkanki tluszczowe podbijbc tluszcz
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mariusz, ale dr. KwaĹniewski pisaĹ, Ĺźe tylko na poczÄ
tku DO ograniczaÄ tĹuszcze przy odchudzaniu, jak organizm szybko traci na wadze. Potem, jak waga stanie, trzeba tĹuszcze zwiÄkszyÄ, Ĺźeby byĹy proporcje optymalne...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Gość
|
No ale jak mam obnizac tluszcz skoro mowicie, ze arytmie mam bo jadam malo tluszczu? Odchudzanie 1-2g tluszczu, a choroby serca 3-4 g i jak to pogodzic?
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Gość
|
No ale jak mam obnizac tluszcz skoro mowicie, ze arytmie mam bo jadam malo tluszczu? Odchudzanie 1-2g tluszczu, a choroby serca 3-4 g i jak to pogodzic?
wiec wyposrodkuj tluszcz i wyjda wzorcowe proporcje optymalne BTW 1 : 3 : 0.8 i bedziesz powoli leczyl i otylosc i serce i wszystko albo konsultacje z dobrym lekarzem optymalnym
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Gość
|
Tak wlasnie mysle zrobic. Nie moge obnizac tluszczu ponizej 2.5 bo mam arytmie wtedy. Mysle, ze zaczne od 60 bialka, 180 tluszczu i 50 wegli
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Gość
|
trzeba pamietac,zeby nie dopuszczac do przebialczenia u kazdego te objawy moga inaczej wygladac,u mnie objawia sie to glownie uczuciem zimna,pekaniem skory na palcach,bolami stawow i nerwowoscia, pamietac tez trzeba,zeby nie jesc za malo wegla, ja musze wrzucic 60-70g dobowo zeby nie bylo ketonow w moczu a bialka jem 50-60g przy 177cm i 75kg,kazdy organizm jest inny
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Gość
|
No to ja bialka nie wiecej niz 60-65g, tluszczu ok 180g , czyli tak jak radzicie, natomiast nie wiem jak to z tymi weglami zrobic?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pani Teresa dobrze radzi aby sprawdzaÄ ketony...Masz paski Keto-Diastix?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
Mysle, ze zaczne od 60 bialka, 180 tluszczu i 50 wegli A dlaczego chcesz jeĹÄ wg gramatury, a nie wg proporcji i do syta? GramaturÄ stosuje siÄ w nielicznych przypadkach zaburzeĹ metabolicznych.
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Gość
|
Powiem tak: straszny ze mnie zarlok i jak mam cos dobrego to jem ile wlezie, a ze wlezie duzo to takie sa efekty. I jak z tym sobie poradzic?
|
|
|
|
|
|
|
|