Autor
|
Wtek: Nierowna praca serca (Przeczytany 164221 razy)
|
renia
|
Jeśli jest poprawa to się nie martw, tylko głowa do góry... "Nie od razu Rzym zbudowano..." A do lekarza optymalnego masz możliwość wybrania się? Prądy selektywne też pomagają przy arytmii... (PS)
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Sprawdzasz ketony? Bo przy niedoborze węglowodanów arytmia też lubi dokuczać...
Renia! Przecież to chłop i nie bierze antykoncepcji pigułkowej. Więc DAJ mu spokój z tymi ketonami, jak radziła pani Teresa!
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
Juz 3 dni na tluszczu powyzej 3 i jest lepiej. Arytmia jeszcze jest , ale serce wali nie tak mocno i nie zawsze nierowno. Taka ciekawostka : po 2 drinkach wszystko przechodzi, ale ta kto mozna wpedzic sie w nałóg nie dosc,ze robisz czesto ,,skok w bok,, zywnosciowo,to jeszcze,, walisz w kociol,, i ty chcesz sie leczyc zywieniem? nie mow,ze pijesz sobie czesto kilka piwek dziennie- to niedlugo ,,zalatwisz,,sobie watrobe albo trzustke
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Go
|
Gwidon!! Te skoki w bok faktycznie byly co jakis czas, ale nie rob ze mnie pijaka Piwa nie pije wcale , a czasami jakis drink wiec nie ma mowy o waleniu w kociol jak to nazywasz Dzisiaj nie czulem juz arytmii az do godz 15 , a teraz delikatnie jest wiec coraz rzadziej to wystepuje. I co wazne, tluszczu jadam 3-4 grama do bialka i waga spada. Bardzo dziekuje wszystkim za pomoc i zainteresowanie, ogromnie mi pomagacie.
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Go
|
Jeszcze wlasnie przypomnialo mi sie, ze czulem klucie w klatce , a od 3 dni tego nie ma.
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Spróbuj to co ja: Jedz 5 razy dziennie mniej więcej równo rozkładając BTW. Za tłusto nie jedz bo w końcu przejdziesz w przewagę S co wiąże się z nadpobudliwością, nerwowością, złym spaniem itp. Białka jedz około 60 gram i węgli też. Mnie i innym to pomogło. Sprawdż.
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Go
|
Wlasnie tyle bialka jem, a wegle podniose do 60g. tluszczu nie dokladam na sile i jakos samo tak wychodzilo ostatnio miedzy 3-4 do bialka. Widac, ze po podniesieniu tluszczu wszystko wraca do normy. Dawniej moglem jesc bialo do tluszczu jak 1:1 i nic sie nie dzialo, nie wiem dlaczego tak teraz sie porobilo.
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Ale najważniejsze. Waśnie Ty nie rób przerwy między posiłkami większej niż 4 godz. Sprawdż.
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
Gwidon!! Te skoki w bok faktycznie byly co jakis czas, ale nie rob ze mnie pijaka Piwa nie pije wcale , a czasami jakis drink wiec nie ma mowy o waleniu w kociol jak to nazywasz Dzisiaj nie czulem juz arytmii az do godz 15 , a teraz delikatnie jest wiec coraz rzadziej to wystepuje. I co wazne, tluszczu jadam 3-4 grama do bialka i waga spada. Bardzo dziekuje wszystkim za pomoc i zainteresowanie, ogromnie mi pomagacie. ok. Emil, nie chodzi o alkohol,a o wegiel,najlepsze z alkoholi dla optymalnych jest wino wytrawne albo drink nieskodki z dobrej wodki,wszystko inne niezbyt nadaje sie do picia,0,5l piwo zawiera okolo 19g ostrego wegla
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Go
|
Ale najważniejsze. Waśnie Ty nie rób przerwy między posiłkami większej niż 4 godz. Sprawdż.
Sprawdze, dziekuje Baca.
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Go
|
Robie od 3 dni jak radzil Baca i wszystko wrocilo do normy. W dzien jadam co 4 godz. i arytmii juz nie ma. Mysle, ze bedzie dobrze, chociaz nie chce mi sie jesc tyle razy w dzien. Zauwazylem jeszcze cos : od jakiegos czasu robie sie troche nerwowy. Czy ktos wie skad to moze byc??
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Może od częstego jedzenia? Wątroba się irytuje, że nie może odpocząć? Nie znam się
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Go
|
To nie to. Ta nerwowosc jest od ok 2 tyg.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
Zauwazylem jeszcze cos : od jakiegos czasu robie sie troche nerwowy. Czy ktos wie skad to moze byc??
dość często ostatnio wspominam o niedoborze magnezu, podobno jedną z oznak nerwowości jest brak tego pierwiastka w organiźmie człowieka
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Go
|
Wzialem przez tydzien kilkadziesiat tabletek z magnezem i bylo lepiej, prawie dobrze. Teraz to powraca.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Podobno biochemia krwi w 100% może rozwiązać problem wszystkich niedoborów mikroelementów, którzych przeważnie nie ma, jeśli się je poprawnie. Suplementacja "na oko" jak większość nieświadomych czyni, wprowadza w organizmie niezły bałagan, o czym producenci suplementów nic nie mówią, aby dobrze zarabiać. Emil - gratuluję głupoty! PS i jak się za prawdę obrazisz, to tylko twoja strata.
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Go
|
Wiem, ze to malo rozsądne, ale tonacy brzytwy sie chwyta, jak to mowia. Doszlismy do tego, ze jestem glupi- jesli chodzi o DO to jestem, fakt. Teraz pora na to , zebys pomogl troche Adminie , za co bede wdzieczny.!!!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Idź więc do lekarza, poproś o biochemię krwi i jeśli wszystko będziesz miał w normie, to zapomnij o niedoborach. Magnezu i większości mikroelementów jest wystarzająca ilość w pożywieniu, więc nie ma obaw, że może czegoś zabraknąć, jeśli się stosownie postępuje.
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Go
|
Dzieki. A co Twoim zdaniem powoduje nerwowosc???
|
|
|
|
|
|
|
|
|