WojciechS
Go
|
Ja odpowiem! Na podstawie bełkotu autorytetów naukowych wyniki są fatalne. Powinieneś jak najszybciej zastosować statyny! Zadowolony?
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
Naprawdę WojciechS Ale mnie przestraszyłeś, jednak mam nadzieję, że żartujesz. Bo jeśli naprawdę są fatalne, to muszę czym prędzej zrobić ponownie wyniki, bo te są z lutego i może nie odrazu "statyny" ale przynajmniej muszę dietę skorygować Ale swoja drogą bardzo Ci wojciechuS dziękuję za odpowiedz i oznajmić, ze jestem kobietą
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Jeśli jesteś kobietą, to wyniki są jeszcz gorsze, bo u kobiet cholesterol całkowity wyżej niż 190 - to z naukowego punktuy widzenia KATASTROFA!
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
Ojej, to mnie jeszcze bardziej zasmuciłeś Muszę czym prędzej zrobić ponowne badania. Tak też stwierdzili lekarze, że to już hiperholestoremia jest, no i oczywiście zero tłuszczu mam jeść .
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Czemu by nie pisać "naukowa" w miejsce naukowa, żeby było jednoznacznie?
Kriss, gratulacje.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
To doskonała rada z tym "zero tłuszczu". Już się z naukowych łap nie wyrwiesz! I o to chodzi.
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
Tereso, nie bardzo rozumię czego mi gratulujesz, czyżby tego wychodowanego prze zemnie chlesterolu? Jeśli tak , to dziękuję i muszę powiedzieć, ze nie każdy tak potrafi jak ja he he Zrobię badania i jeśli nadal będzie tak kiepsko to wyglądało, to zabieram się do przestrzegania ZO.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
To doskonała rada z tym "zero tłuszczu". Już się z naukowych łap nie wyrwiesz! I o to chodzi.
Wyrwe, wyrwe. Oni mi tłuszcz zakazali jeść już w lutym, jednak ja jem go nadal. Z tym, ze badań nie ponowiłam ale ograniczyłam węgle także na pewno ponowie badania. A na ich zabranianie jedzenia tłuszczu, to ja nabrać się nie dam Nie zemną takie numery
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
I tak będzie, że nie ostrzegł
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Molcia! gdzie jesteś, że jeszcze milczysz w temacie?
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
No i "rzeczowa rozmowa" siem uciela...
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
Nie, no na Kwaśniewskiego, to bym nigdy nie zwaliła . To jest raczej moja wina, wtedy jeszcze jadłam chleb na zakwasie itd tak ze bron Boże kogoś obwinać
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Roger, roger...
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
proszę o komentarz, taki jest mój wynik z badań, czy mocno odbiega od normy? CHolesterol - 240 HDL - 68 LDL - 158 Tlujglicerydy - 68 Znawcy (medycy) ocenili ze to jet - HIPERCHOLESTEROLEMIA , ja jednak leków , które mam zapisane nie połykam....ale czy aby dobrze robię? masz dobre wyniki i nie sluchaj tych znawcow
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Tu nie chodzi o wyniki, tu chodzi o powód do pomartwienia się, tak dla zdrowia...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Odnośnie wyników zacytuję zdanie z książki "Prawda o Żywieniu Optymalnym" - Materiały szkoleniowe:
"Za wysoki LDL a za niski HDL to: za dużo białka a za mało węglowodanów (błędy w proporcjach). Za wysokie trójglicerydy to za dużo węglowodanów prostych (soki owocowe, owoce, słodycze, ciasta, słodkie alkohole), a nieraz za dużo białka. Z nadmiernej ilości białka organizm wytwarza 56% węglowodanów (cukier)."
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Mnie uczono żeby przede wszystkim pilnowaćc trójglicerydów.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tak. Pamiętam z książki JK, że cholosterol jest nieistotny, gdy trójglicerydy są poniżej 100. Wtedy miażdżyca nie może się rozwijać, a jak już jest - to musi się cofać.
|
|
|
|
|
|
|
sewero
Go
|
Proponuje przeczytac ksiazke MIty o cholesterolu dr Hartenbacha. 2/3 Niemcow ma za wysoki cholesterol. Dlaczego bo pulap jest zanizony zebzy farmacja mogla zarobic.Pacjent ktory raz zacznie brac tabletki na cholesterol zawsze je bedzie bral. Cholesterol zmienia sie co chwile. Czytalam ze z cholesterolu produkowany jest kortizol hormon do przerobu stresu. Tak wiec im wiecej stresu tym wiecej potrzebujemy kortizolu a co za tym idzie cholesterolu
|
|
|
|
|
|
|
|