Strony: 1 [2] 3 4
|
|
|
Autor
|
Wtek: Wyniki badan (Przeczytany 60936 razy)
|
|
|
adampio
Go
|
Co Wy chłopa namawiacie na to bieganie jak nie lubi Adampio pływaj dalej ale na słońcu (odkryty basen, plaża w kurorcie) w miłym towarzystwie innych pływaków i pływaczek też Szczególnie te drugie da Ci więcej powera niż kostka masła Dokladnie Blackend, dokladnie.
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gazda412
Go
|
Dario - pomyliłeś strony. Takich tematów optymalni nie przerabiają. A sio!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
Adampio
do przemyślenia właśnie ze stronki Mercoli
Pływanie jest jednym z najlepszych ćwiczeń po słońcem, ale pod warunkiem, że twoją jedyną opcją nie jest, tak jak u większości ludzi, pójście na basen z chlorowaną wodą. Zalecam unikanie tego, ponieważ wchłaniasz więcej chloru pływając na basenie, niż gdybyś pił kranówkę przez tydzień. Pływanie w jeziorze, oceanie lub innym naturalnym zbiorniku jest zalecane.
Darek
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Adampio
do przemyślenia właśnie ze stronki Mercoli
Pływanie jest jednym z najlepszych ćwiczeń po słońcem, ale pod warunkiem, że twoją jedyną opcją nie jest, tak jak u większości ludzi, pójście na basen z chlorowaną wodą. Zalecam unikanie tego, ponieważ wchłaniasz więcej chloru pływając na basenie, niż gdybyś pił kranówkę przez tydzień. Pływanie w jeziorze, oceanie lub innym naturalnym zbiorniku jest zalecane.
Darek [/quoteJeśli masz problem z nadmiernym apetytem na słodycze, niektórym w kontrolowaniu tego pomógł chrom. Jednak bądź świadom, że jest o wiele bardziej prawdopodobne to, że u podłoża zjadania przez ciebie nadmiernej ilości słodyczy leży spożywanie nadmiernej ilości węglowodanów lub jakieś sprawy emocjonalne, które można rozwiązać za pomocą metod takich, jak z tym co wyzej nie umiem sie zgodzic.U mnie bylo odwrotnie poniewaz jadlam malo weglowodanow i mialam niesamowita potrzebe jedzenia czekolady lub innych slodkosci.Teraz gdy jem wystarczajaca ilosci weglowodanow nie mam zapotrzebowania na slodycze w postaci czekolady lub innych.Krotkie pytanko:,jaka ilosc weglowodanow nadmierna jest wedlug Mercoli??
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
No wiec zrobilem badanie krwi i wyniki w mmol/l sa nastepujace:
Cholesterol calkowity: 5,5 LDL 3,5 HDL 1,3 TG 1,5
Znaczny brak witaminy D bo mam tylko 33 nmol/l a mninimum jest 50.
Poza tym nie brak mi niczego inne.
Adam,dobrze ,ze zmieniles ilosci bialka i weglowodanow w pozywieniu,bo twoje lipidy nie zbyt ciekawe jak na sportowca Prawidłowe wyniki badania cholesterolu u dorosłych: - Cholesterol HDL = < 35 mg/dl - Cholesterol LDL = > 130 mg/dl - Cholesterol całkowity TC = > 200 mg/dl, ale nie = < 120 mg/dl Normy dla stężenia "dobrego" i "złego": * HDL ("dobry" cholesterol) – wyższe wartości stanowią lepszy wynik,- Norma u mężczyzn 35-70 mg/dl (0,9-1,8 mmol/l), - Norma u kobiet 40-80 mg/dl (1,0-2,1 mmol/l), * LDL ("zły" cholesterol) – niższe wartości stanowią lepszy wynik,
- Norma: < 135 mg/dl (< 3,5 mmol/l), - Poziom podwyższony: 135-155 mg/dl (3,5-4,0 mmol/l), - Poziom znacznie podwyższony: > 155 mg/dl (> 4,0 mmol/l).
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Dzieki za podpowiez, Kodar.
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Kodar - te znaki < i > mają odwrotne znaczenie w górnej części postu.
|
|
|
|
|
|
|
|
dzilo
Go
|
A te normy to ustalali producenci statyn ? czy aż tak się pozmieniało ? Mam starsze wydanie biochemi Harpera i tam jest dla wieku 40-49 lat górna granica prawidłowego LDL-C -190 mg/dl ( 4,91 mmol/)l HDL-C = 42 -69 mg/dl (1,11 - 1,73 mmol/l) Widać producenci prochów nieźle lobbują obniżanie tych norm
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
przeliczajac na mg% wyglada to tak Cholesterol calkowity: 210 LDL134 HDL 50 TG132 wg. mnie HDL moglby byc wyzszy w stosunku do LDL, trojglicerydy najlepiej gdy oscyluja ponizej 100.... Wg mnie to trójglicerydy stanowcz za wysokie. Tu tkwi niebezpieczeństwo.
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
HDL powinien byc pow. 20% calkowitego. Trojglicerydy powinny byc ponizej 100 , a najlepiej ponizej 70
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
proszę o komentarz, taki jest mój wynik z badań, czy mocno odbiega od normy? CHolesterol - 240 HDL - 68 LDL - 158 Tlujglicerydy - 68 Znawcy (medycy) ocenili ze to jet - HIPERCHOLESTEROLEMIA , ja jednak leków , które mam zapisane nie połykam....ale czy aby dobrze robię?
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
No to jak, nikt mi nie odpisuje, czy moje wyniki są względnie dobre? nie chce mi się przeliczać tą proporcję jaka powinna być między dobrym a złym... Ps. Dziś piszę całkiem serio, na serio
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
nie chce mi się przeliczać tą proporcję jaka powinna być między dobrym a złym... Ps. Dziś piszę całkiem serio, na serio A jak mi się nie chce - serio
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 [2] 3 4
|
|
|