zeto555
Gość
|
Malo powazne zachowanie administracji, nie odzywac sie 3 miesiace.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Gość
|
A gdzie sÄ
wpisane godziny pracy administracji?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
A na ktorych forach administratorzy tak sie udzielaja jak sie udzielal "Toan"? Zadaniem administratora jest kontrola forum w kwestii zasad przestrzegania "przepisow internetowych" a nie uczestnictwo w dyskusjach. Tu bylismy "szczesciarzami", ze administrator bral udzial w naszych dyskusjach - ale to nie jest standard. Dlatego zamiast krytykowac powinnismy dziekowac bo kazdy z nas, dzieki wiedzy "Toana" czegos sie dowiedzial, z wiadomych powodow. Odwrotnie proporcjonalne jest duzo innych for, gdzie administrator wdaje sie w dyskusje na tematy mu nie znane. Wowczas jest "breja" Mam podac przyklad czy wiecie o jakie forum mi chodzi?
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Gość
|
"kriss" Twoje posty sÄ
niezmiernie merytoryczne. MaĹo kto byĹby w stanie tutaj Tobie dorĂłwnaÄ. StÄ
d te bzdety.. PS. Jaki jest TwĂłj nick na forum DD? reniu, owszem czasem czytam na forom DD ale niestety nie jestem tam zaejiestrowana, choÄ spotkaĹam tam siÄ z nickiem"kriss" jednak w tamtym wypadku jest to mÄĹźczyzna
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
a tak apropos czy forum w liczbie mnogiej odminiajac mowi sie "for"? Ja moge popelnic bla, poniewaz nie mam polskiego slownika a i w Polsce juz nie mieszkam "kilka" lat. Wiec odmienmy sobie: jedno forum dwa fora trzy fora cztery fora i teraz zaczynaja sie schody : czy mowimy piec for czy tez piec forum? Czy mowimy, ze " mowi sie na innych forach" czy tez, ze mowi sie "na innym forum" ale tu mam na mysli liczbe mnoga.? W poprzednim poscie, bedac w pracy napisalem cos takiego: Ale jest to temat, ktory dziala jak woda na mlyn dla niektorych, powiedzmy to w liczbie mnogiej for Oczywiscie jest to jakis neologizm, ktorego sam teraz nie moge zrozumiec. Chodzilo mi o to , ze: Ale jest to temat, ktory dziala jak woda na mlyn dla niektorych forum dyskusyjnych. Pytanie moje jest: czy "forum dyskusyjnych" mozna w dopelniaczu zastapic slowem "for". Czyli rezultat wypowidzi bedzie taki....sorry, ze Was wciagam do glupiej dysputy ale teraz sam juz nie wiem. Wrocmy do tematu. Czy zdanie typu: "Ale jest to temat, ktory dziala jak woda na mlyn dla niektorych, powiedzmy to w liczbie mnogiej for" Czy to moje ostatnie zdanie jest optymalne? Czyli poprawne?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
Moim zdaniem bÄdzie "pisze siÄ na róşnych forach". "inne fora (l.mn.)", " nie ma innych for na ten temat" MoĹźe ktoĹ jeszcze zechce siÄ odnieĹÄ?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Pani Tereso ja to odnosze do odmiany sloa "piwo". jedno piwo dwa piwa trzy cztery ale piec jest piw a nie "piwow"
Ale pewnie sa tu jakies regoly typu, ze slowo jest "nieodminialne" przez przypadki i mowi sie, ze bylo wiele "piwow" a nie "piw" tudziez "forow" a nie "for". Ale my i tak mamy "fory" z racji naszej diety, wiec taki "maly" blad wybaczycie mi. Tak?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Gość
|
i teraz zaczynaja sie schody : czy mowimy piec for czy tez piec forum?
to proste - piÄÄ forumĂłw
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
"blackend" Ty zawsze znajdziesz forme "posrodkowa". Za to Cie bracie lubie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
jedno piwo dwa piwa trzy cztery ale piec jest piw a nie "piwow"
..a szeĹÄ - to zgrzewka.. ..a potem to "krzynka".. ..a potem to..kac..
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Gość
|
SiadĹem i z ciekawoĹci napisaĹem na kartce (jestem typowym samczym wzrokowcem ) NapisaĹbym - z piÄciu forĂłw, ale za diabĹa nie wiem czy to poprawnie.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
Mnie przekonuje bardziej niĹź "z piÄciu forumĂłw"
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
jedno piwo dwa piwa trzy cztery ale piec jest piw a nie "piwow"
..a szeĹÄ - to zgrzewka.. ..a potem to "krzynka".. ..a potem to..kac.. Na ZO kaca sie nie ma. Bo po paru kielonkach juz jestem "naprany", jak to mowi moja "baba"-kochana zona. Dobrze, ze ona nie czyta naszego forum. Poniewaz jestesmy na krotko przed wyjaszdem do "Rome" czyli Rzymu pewnie myslalaby, ze gadamy o "forum romanum"....
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W sĹowniku na temat odmiany "forum" jest tak - tego forum - o tym forum - te fora - tych forĂłw - tym forom
Czyli piÄÄ by byĹo forĂłw
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
A co mowilem...."Blackend" mial racje. Jak daleko mam do Ciebie, bo juz dawno myslalem aby sie z Toba spotkac na "5 minut" po drodze do Zakopanego.?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
.............moja "baba"-kochana zona. Dobrze, ze ona nie czyta naszego forum.
MoĹźe zacznie czytaÄ - jak jest teraz na DO.. szykuj siÄ na wielkie manto, albo coĹ jeszcze gorszego.........
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Gość
|
Jak daleko mam do Ciebie...
Pewnie jeĹşdzisz ĹcianÄ
zachodniÄ
? Do Katowic musiaĹbyĹ trochÄ nadĹoĹźyÄ - zapraszam Przynajmniej raz w roku staramy siÄ byÄ w Zakopcu - taka tradycja - drugi raz teĹź chÄtnie przyjedziemy... na "herbatkÄ po gĂłralsku"
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Spotkajcie siÄ w sierpniu - to teĹź siÄ przyĹÄ
cze na herbatkÄ - bÄdÄ w gĂłrach..
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Gość
|
Wszystko do obgadania
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Jak daleko mam do Ciebie...
Pewnie jeĹşdzisz ĹcianÄ
zachodniÄ
? Do Katowic musiaĹbyĹ trochÄ nadĹoĹźyÄ - zapraszam Przynajmniej raz w roku staramy siÄ byÄ w Zakopcu - taka tradycja - drugi raz teĹź chÄtnie przyjedziemy... na "herbatkÄ po gĂłralsku" A to w taki razie ja zapraszam. Tylko w tym roku z tego nic nie wyjdzie. Latem jestem we Wloszech a na jesien mam zaplanowana Szwecje. W przyszlym roku wezme zachidnia sciane i zapraszam z rodzinka, juz teraz do mojej mamy, bo ojciec niestety umarl. Jezeli cos sie zmieni z ta Szwcja, bo to kajaki jesienne, dam znac i w koncu masz tylko 120 km wiec mozecie nawet wpasc na kilka dni, tak?
|
|
|
|
|
|
|
|