zeto555
Go
|
Slawek - kiedy zrozumiesz ,ze lewica dzisiejsza ma tyle wspolnego z komuna ile pokazanie czasem Oleksego lub Jaruzelskiego? Po 89 roku rzadzilo wiele formacji politycznych i wielu takich , bo im sie nalezala rekompensata za siedzenie w wiezieniu za czasow komuny. Pomijajac rzad Mazowieckkiego z Balcerowiczem , to wszystkie rzady sie skompromitowaly, oprocz SLD i czesciowo Platformy. Lata 93-97 to byla b.dobra passa rzadow SLD, jesli ktos w tym siedzi i prowadzil wlasna dzialalnosc to pewnie pamieta. Pozniej nadesla wielka klapa, ktora nazywala sie Krzaklewski i Buzek, spieprzyli comogli i uciekli. Pozniej znowu Lewica zaczela dzwigac te ruiny, ale niestety kilka afer przerwalo te rzady. W obecnej sytuacji polityczno-gospodarczej tylko PO zapenia troche spokoju i stabilizacji. To nie sa moi faworyci, ale jak mowilem, lepsza srednia pewnosc niz wizja glupoty plitycznej i kalectwa w wydaniu PIS czy innych wynalazkow. Kosciolowi w polsce nawet lewica bala sie przeciwstawic. Nie liczcie wiec , ze niepoczytalny korwin zrobi cos dobrego.
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Slawek - kiedy zrozumiesz ,ze lewica dzisiejsza ma tyle wspolnego z komuna ile pokazanie czasem Oleksego lub Jaruzelskiego? dlaczego zakładasz że tego nie rozumiem ?? niemniej jednak "po owocach ich poznacie" i to co robią wszystkie inne formacje jest zgoła jeszcze bardziej lewicowe niż ta "komuna" której pozostałości wskazałeś Po 89 roku rzadzilo wiele formacji politycznych i wielu takich , bo im sie nalezala rekompensata za siedzenie w wiezieniu za czasow komuny. Pomijajac rzad Mazowieckkiego z Balcerowiczem , to wszystkie rzady sie skompromitowaly, oprocz SLD i czesciowo Platformy. i tak jak wspominam wszyscy oni robili i robią coraz bardziej komunistycznie w tym naszym kraju NO BO PRZECIEŻ TERAZ SĄ WIĘKSZE MOŻLIWOŚCI !!!! Lata 93-97 to byla b.dobra passa rzadow SLD, jesli ktos w tym siedzi i prowadzil wlasna dzialalnosc to pewnie pamieta. prowadzę działalność od 1989 Pozniej nadesla wielka klapa, ktora nazywala sie Krzaklewski i Buzek, spieprzyli comogli i uciekli. no była zasada TKM Pozniej znowu Lewica zaczela dzwigac te ruiny, ale niestety kilka afer przerwalo te rzady. no wiesz każdą krowę można tylko tak doić żeby nie padła TKM nie znał umiaru W obecnej sytuacji polityczno-gospodarczej tylko PO zapenia troche spokoju i stabilizacji. To nie sa moi faworyci, ale jak mowilem, lepsza srednia pewnosc niz wizja glupoty plitycznej i kalectwa w wydaniu PIS czy innych wynalazkow. Kosciolowi w polsce nawet lewica bala sie przeciwstawic. Nie liczcie wiec , ze niepoczytalny korwin zrobi cos dobrego.
i teraz PO po dorwaniu się do władzy robi to samo co wszyscy poprzednicy ( bo przecież członklowie PO to zbieranina wszystkich innych tych którzy już pokazali co potrafią) niczego nie gwarantuja tylko nauczyli się robić to w BIELSZYCH rękawiczkach
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
To nie sa moi faworyci, ale jak mowilem, lepsza srednia pewnosc niz wizja glupoty plitycznej i kalectwa w wydaniu PIS czy innych wynalazkow.
ale na czym polegała ta wizja "głupoty politycznej i kalectwa" PISu w porównaniu z PO bo ja tam wielkich różnic nie widzę poza tym ze 80% mediów jest antyPIS i i tak kreują rzeczywistość złego PISu i dobrego PO teraz przykładowo co artykuł/felieton w pewnych mediach to próbują udowodnić że za katastrofę w Smoleńsku odpowiada Prezydent idąc dalej winnym śmierci prawie 100 osób jest...albo nie bo to sięga poziomu dna albo Bartoszewskiego a z drugiej strony jak tam postępują reformy i ustawy które blokował podobno zły Kaczyński chyba teraz idą hurtowo
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
... wszystkie rzady sie skompromitowaly, oprocz SLD ... Bo SLD już było skompromitowane (podłoże PZPR). tOJAK SKOMPROMITOWANE MOGŁO SIĘ SKOMPROMITOWAĆ?
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
Sandman80 - mowisz jak Kaczynski, ze zle media sie uparly i gnebia biedny PIS - nie sadzisz ,ze cos w tym jest skoro wiekszosc zauwaza u nich negatywne zachowania?? Halina Ch. - pora przemyslec to co piszesz. SLD ma tyle wspolnego z PZPR , ze maja jeszcze kilku dziadkow, ktorzy trzymaja sie kurczowo a i tak niewiele maja do gadania. Nie mozna stawiac znaku rownosci pomiedzy lewica a komuna.
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Nie mozna stawiac znaku rownosci pomiedzy lewica a komuna.
A dlaczego nie można ?? te same cele, te same idee, ten sam program parii (notabene wszystkie "nasze" partie mają swoje programy oparte na tym wcześniejszym, źródłowym ) tylko metody inne, wcześniej władza wprowadzała swoje genialności siłą !! a teraz robią to za zgodą czyli namową ciemnego ludu
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Sandman80 - mowisz jak Kaczynski, ze zle media sie uparly i gnebia biedny PIS - nie sadzisz ,ze cos w tym jest skoro wiekszosc zauwaza u nich negatywne zachowania??
Pojawienie się prawdziwego geniuszu łatwo poznać po tym, że wszyscy głupcy zawierają przeciwko niemu porozumienie. Jonatan Swift
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
SLD ma tyle wspolnego z PZPR , ze maja jeszcze kilku dziadkow, ktorzy trzymaja sie kurczowo a i tak niewiele maja do gadania. Nie mozna stawiac znaku rownosci pomiedzy lewica a komuna.
SLD? Młodzi ludzie byłej PZPR. Moje roczniki. To nie tylko dziadki.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pojawienie się prawdziwego geniuszu łatwo poznać po tym, że wszyscy głupcy zawierają przeciwko niemu porozumienie. Jonatan Swift
To powiedzenie bardzo pasuje mi do osoby dr. Kwaśniewskiego...
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Bo to jest zaczerpnięte od JK, ale pasuje do wielu osób.
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
Sandman80 - mowisz jak Kaczynski, ze zle media sie uparly i gnebia biedny PIS - nie sadzisz ,ze cos w tym jest skoro wiekszosc zauwaza u nich negatywne zachowania?? a większość zauważa u nich negatywne zachowania bo każda wpadka PISu była wyolbrzymiana a taka sama PO nie - i oto mi chodzi a nie że PIS jest super a PO złe jedyny plus SLD , może być bez dźwięku http://www.youtube.com/watch?v=t6WszjdKfrU
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale to głupie..
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
Ale to głupie.. mnie sie podoba... podwójnie
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
Ale to głupie.. ...moze i glupie ,ale,, towar,, niezly ...
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Dobry sprawdzony szwedzki black metal Ja sie wychowywałem na Venomie
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Ale to głupie.. Po tym wpisie z ciekawości kliknąłem - jak najbardziej mam takie samo zdanie
|
|
|
|
|
|
|
|