Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wątek: optymalni dla powodzian (Przeczytany 4636 razy)
|
kodar
Gość
|
Szanowni Forumowicze. Zwracam sie z prosba o wspolne zorganizowanie pomocy dla osob najbardziej poszkodowanych podczas powodzi. Jakie jest wasze zdanie i mozliwosci w pomocy? Uwazam,ze jezeli kwoty pieniezne,to na konto OSBO wczesniej o tym ich powiadamiajac. Potrzebne jest rozeznanie w terenie aby nasze dary trafily tylko do potrzebujacych.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
OK, "Kodar" jestem za a nawet przeciw. Bo jest najbardziej poszkodowany? Masz jakies adresy, nazwiska? Czy tez mamy to zrobic tak jak to sie do tej pory robilo? Czyli zawiesc do OSOBO ( koedys sie wozilo do kosciola) i ci, ktorzy potzrebowali zobaczyli "skarpetki". Ja organizowalem "Pomoc dla Polski" w latach 90-tych, kilometry samochodow ciezarowych .........Dopiero po kilku latach dowiedzialem sie jak to "cus" dziala. Chcesz pomoc, podaj adres pomozemy!!! Hasla typu "pomozecie?" juz slyszelismy. Wymysl cos nowego Na przyklad: znam rodzine hmmhmhmh.....majatyle dzieci i maja problrm, adres jest hmhmhm i dalej hmhmhm No i pogadamy. A tak wystepujesz jak komunistka miszkajaca w "RFN"-nie i chcesz pomoc. Komu? Najbardziej potrzebujeacym powozianom.Zlituj sie Babo! Coc my Polacy a nie jakies tam glupie niemce!!!
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Siedza, pija lulki pala. Tance, hulanka,swawowa. Ledwie karczmy nie rozwala. Ha,ha, hi,hi hejze, hola. HOLA!
|
|
|
|
|
|
|
fewa
Gość
|
CoĹ mi siÄ wydaje, Ĺźe ktoĹ jest po jakimĹ gĹÄbszym
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Tak? Kto?
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
A tak wystepujesz jak komunistka miszkajaca w "RFN"-nie i chcesz pomoc. Komu? Najbardziej potrzebujeacym powozianom.Zlituj sie Babo!
Coc my Polacy a nie jakies tam glupie niemce!!! Alez Adamie ja komunstka,do partii czerwonych nie naleze.22 lata temu ucieklam z Polski a nie wyjechalam na niemieckie papiery. Checi niesienia pomocy zrodzonych z potrzeby serca nie powinne ograniczac ani przynaleznosc narodowa ani granice panstwowe. Dlatego czekam na dalsze propozycje.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Alez "Kodar" o to Cie nie podejzewalem. Jak to moj ojciec, nieboszczyk mowil, ich bin Vestprouser!! Tak to bylo kiedys, tak jak dzisiaj a "jo gorol z Olcy, psesakromencki", HEJ.
Pewnie, ze pomoge ...ale musze wiedziec komu.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
Alez "Kodar" o to Cie nie podejzewalem. Jak to moj ojciec, nieboszczyk mowil, ich bin Vestprouser!! Tak to bylo kiedys, tak jak dzisiaj a "jo gorol z Olcy, psesakromencki", HEJ.
Pewnie, ze pomoge ...ale musze wiedziec komu.
tez nie wiem komu,moze wspolnie cos konkretnego wymyslimy. Potrzeba nam wiecej chetnych i propozycji.Bede rozmawiala z ksiedzem tutejszej niemieckiej parafii.Przez ostatnie pol roku przygotowywalam niemieckie dzieci do Komunii za Bog zaplac.Man nadzieje,ze pomocy nie odmowia.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|