kristan
Go
|
|
Odp: KRZEM
« Odpowiedz #40 : 2010-08-11, 05:20:00 » |
|
NIE BAGATELIZUJCIE POTRAW KRZEMOWYCH!!! Tym razem , węglowodan http://www.jedzoptymalnie.pl/kulinaria.php?id=250
Niebawem hit...
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
|
« Odpowiedz #41 : 2010-08-11, 08:27:46 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
|
« Odpowiedz #42 : 2010-08-13, 08:50:07 » |
|
I ostatni z tej serii http://www.jedzoptymalnie.pl/kulinaria.php?id=251
Ps.cos z system sie powaliło, że nie po "polsku" napisałem. Nie do naprawienia jednak przeze mnie. Aha i jeszcze jedno - wolę je konsumować na zimno.
Można jeszcze zrobic ciasteczka owsiane w b. prosty sposób - jako uzupełnienie W. Ja temat Si zakończyłem. To organizm czuwa...
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
|
« Odpowiedz #43 : 2010-08-13, 08:51:06 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
|
« Odpowiedz #44 : 2010-08-13, 10:36:57 » |
|
Dobra historia Przepis wyglada swietnie!
|
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
|
« Odpowiedz #46 : 2010-08-16, 12:15:22 » |
|
Sprawdziłem i wypróbowałem na znajomych KRZEMÓWKI , tym razem na zimno. Zanim przygotowałem kolejną , a w zasadzie miała być pierwszą potrawą wśród biesiadników , po krzemówkach nie było juz śladu. Odchodząc pytali czy mam jeszcze? Tak , dostali... wizytówki stronki www.jedzoptymalnie.pl
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
« Odpowiedz #47 : 2010-08-16, 13:14:52 » |
|
Ja w kwestii przeczytanej anegdoty z linkowanej strony. Pozbycie się wspominanego "prawie" oznacza, że udało mu się ............głębiej umiejscowić mały palec.
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
|
« Odpowiedz #48 : 2010-08-16, 13:58:44 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
« Odpowiedz #49 : 2010-08-16, 14:20:43 » |
|
I tak (na przykładzie tego niewinnego żarciku), być może "powstają" kolejni "optymalni", którym coś z DO nie wyszło lub "nie weszło". A przecież "grzech pierworodny" to już powód do niedoskonałości ............ . Np. nie wdając się w szczegóły urodziłem się ze "skazą białkową", mimo że jako noworodek uzyskałem notę 5/5 , komuś innemu "zafundowano" jakąś inną przypadłość. A tak w temacie. Mnie odpowiada "krzem ziemniaczany", tyle że nie mam pewności czy w "poprawionych" ziemniakach jest go pod dostatkiem.
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
|
« Odpowiedz #50 : 2010-08-16, 20:18:05 » |
|
Ty nie boj - jesli jesteś w pełni optymalny , a nie prawie , nic Ci nie grozi. "Opitolisz" dwie nózki wieprzowe do suchej kostki i po temacie - minimum raz w tygodniu. Pozdro.
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
|
« Odpowiedz #51 : 2010-08-16, 20:34:21 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
« Odpowiedz #52 : 2010-08-17, 15:00:55 » |
|
Ty nie boj - jesli jesteś w pełni optymalny , a nie prawie , nic Ci nie grozi. "Opitolisz" dwie nózki wieprzowe do suchej kostki i po temacie - minimum raz w tygodniu. Pozdro.
To akurat dotyczy KAŻDEGO w pełni optymalnego.... nic mu nie grozi. Rzeczywiście "dwie nóżki" opitalam do kości dosyć często(1-2 w tygodniu ), a nawet "przemycam" je do innych potraw. Jeżeli chodzi o link to zachwyca mnie wszystko w tym przepisie, aż wstyd się przyznać , ale skóra z nóżek wieprzowych z pozostawionymi tu i ówdzie "niedoskonałościami" smakuje tak samo jak.............. dokładnie oczyszczona.
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
|
« Odpowiedz #53 : 2010-08-20, 08:56:19 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #54 : 2010-08-20, 09:38:33 » |
|
A mógłbyś "kristan" opisać smak tych ciasteczek? Dobre?
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
|
« Odpowiedz #55 : 2010-08-20, 10:36:56 » |
|
Smak , pojęcie wzgledne. Dzis zjadłem trzy i pewnie wieczorkiem jeszcze jedno lub dwa. Bowiem innych W , dziś praktycznie nie będzie z uwagi na to , że na obiadek będą żeberka w kapuście , jak http://www.jedzoptymalnie.pl/kulinaria.php?id=17 Powiem tak - są jadalne i to bardzo- smak zależy od składników- nasze zalatują migdałami , ale można zrobic każdy inny. Dodatkowo rodzynki nieco "rozrzedzają" sam prokukt w ustach , dodając dodatkowo chętki na nastepny kęs. Magnezowe http://www.jedzoptymalnie.pl/kulinaria.php?id=11 są nieco smaczniejsze , pozbawione jednak krzemionki... Poprawiać tytułowych , nie ma co - tak mi sie wydaje. Chyba , że ktos-coś.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #56 : 2010-08-20, 10:52:48 » |
|
Dzięki Wypróbuję najpierw te magnezowe. Dzieciaki wyjeżdżają na weekend, to dobrze by było zaopatrzyć je na drogę tak, żeby nie musiały kupować tam jakichś "śmieci"..Zaraz zakaszę rękawy (nie da się - za krótkie)
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
« Odpowiedz #57 : 2010-08-20, 15:40:35 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
|
« Odpowiedz #58 : 2010-08-20, 16:09:39 » |
|
Dzięki Wypróbuję najpierw te magnezowe. Dzieciaki wyjeżdżają na weekend, to dobrze by było zaopatrzyć je na drogę tak, żeby nie musiały kupować tam jakichś "śmieci"..Zaraz zakaszę rękawy (nie da się - za krótkie) Wiedzialem, wiedzialem. Zawsze jak kobiety maja "zakaszac" rekawy to okazuje sie, ze maja krotki rekawek. Ale widocznie tak ma byc!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #59 : 2010-08-20, 16:41:45 » |
|
Ale "Radzio" w okresie "kartkowym" myśmy nie jeździli samochodem (przynajmniej ja nie jeździłam). Teraz to wrzucą w bagażnik i heja.. (jadą ze starszym synem..) Ja z mężem będę miała chatę wolną...
|
|
|
|
|
|
|
|