forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-04-29, 12:45:51

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.
660636 wiadomoci w 4059 wtkach; wysane przez 27 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: startom
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  KRZEM
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 11 Do dou Drukuj
Autor Wtek: KRZEM  (Przeczytany 117050 razy)
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70544


Odp: KRZEM
« Odpowiedz #60 : 2010-08-20, 16:42:49 »


Wiedzialem, wiedzialem. Zawsze jak kobiety maja "zakaszac" rekawy to okazuje sie, ze maja krotki rekawek. Laughing
Ale widocznie tak ma byc! Laughing

Natury nie przeskoczysz.. Laughing ani nie przepłyniesz.. Wink
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70544


Odp: KRZEM
« Odpowiedz #61 : 2010-08-20, 16:50:21 »


.. Gdyby nie jakość białek i tłuszczy w nich zawartych, to BTW takiej konserwy wygląda całkiem optymalnie. Smile

Mi te dawne konserwy smakowały np. Turystyczna, Gulasz angielski, albo szynka lub boczek konserwowy...Może temu, że wtedy wszystko smakowało..
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70544


Odp: KRZEM
« Odpowiedz #62 : 2010-08-20, 16:55:52 »


Wracam do tematu


Ciastka mam zrobione (dwa talerze) wygląd mają nie za ciekawy - takie jasnobrązowe, ale smak bardzo dobry. Pierwsze gdy posmakowałam, to trochę taki dziwny, niespotykany smak. Ale piąte to już było pyszne. Apetyt rośnie w miarę jedzenia.  Wink

Ciasto było dosyć rzadkie i przy pieczeniu mi się ciastka trochę zlały i połączyły. Ale łatwo było je porozdzielać. Piekłam na papierze do pieczenia posmarowanym masłem. Nic nie przywarły. Very Happy
Zapisane

Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: KRZEM
« Odpowiedz #63 : 2010-08-20, 19:19:13 »

Reniu, wolna chata, więc planuj bal  Laughing 

Ciastka robiłaś te z płatków owsianych?
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70544


Odp: KRZEM
« Odpowiedz #64 : 2010-08-20, 19:32:20 »


Nie. Te magnezowe. Miałam orzechy włoskie - rozdrobnione w woreczku tłuczkiem (wałka nie mam - bo mąż grzeczny i dotąd nie potrzebowałam Wink) ziarna słonecznika, siemię lniane, migdały, trochę sezamu, pestki dyni i rodzynki. Wzięłam wszystkich składników po 150% ( z 6 jajkami). Tam gadzie pisało orzechy lub migdały - dałam mieszankę orzechów z migdałami - tak, żeby łącznie dało mi 150g.
Zapisane

kristan
Go


Email
Odp: KRZEM
« Odpowiedz #65 : 2010-08-20, 20:10:55 »

Nigdy nie dodawaliśmy siemienia- to ono psuje wyglad i smak , nieco.
Cały czas podkreślam , że masa NIE może być nawet lekko płynna , bo się połączą na blaszce. To ma się trzymać razem jak mąż i żona po 40-tu latach zaobrączkowania...
Zapisane
Radzio
Go


Email
Odp: KRZEM
« Odpowiedz #66 : 2010-08-20, 20:16:25 »

... masa NIE może być nawet lekko płynna , bo się połączą na blaszce. To ma się trzymać razem jak mąż i żona po 40-tu latach zaobrączkowania...

Renia zapewne podeszła do tego dosłownie i "zaobrączkowała" wszystkie ciastka na jednej blaszce żeby się "trzymały" razem. Wink Smile Very Happy
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70544


Odp: KRZEM
« Odpowiedz #67 : 2010-08-20, 20:25:11 »


Na dwóch blaszkach (tych oryginalnych z kuchenki ) ale i tak się połączyły.. Confused
Zapisane

Radzio
Go


Email
Odp: KRZEM
« Odpowiedz #68 : 2010-08-20, 20:53:42 »


Na dwóch blaszkach (tych oryginalnych z kuchenki ) ale i tak się połączyły.. Confused

"Ciastkowa miłość" rządzi się widocznie swoimi prawami Wink Smile
Zapisane
wloczykij
Go


Email
Odp: KRZEM
« Odpowiedz #69 : 2010-09-26, 12:54:55 »

Temat jest o krzemie. Z tego co wiem krzemu dużo jest w skrzypie. Trzeba tylko ten skrzyp pić w postaci wywaru.
Zapisane
kodar
Go


Email
Odp: KRZEM
« Odpowiedz #70 : 2010-09-26, 21:49:05 »

Temat jest o krzemie. Z tego co wiem krzemu dużo jest w skrzypie. Trzeba tylko ten skrzyp pić w postaci wywaru.
dobrze kumasz i dzieki Razz
Zapisane
wloczykij
Go


Email
Odp: KRZEM
« Odpowiedz #71 : 2010-09-27, 00:19:55 »

Czytałem tutaj na forum o preparacie krzemowym, to znaczy pewnie suplemencie. Podchodzi pod wątek.

A tak w ogóle to wyczytałem dzisiaj, że warzywa mają w sobie tej krzemionki odpowiednie ilości.

Oczywiście kaszę jaglaną nada jeść. Jest to produkt bardzo zrównoważony i sam w sobie prawie optymalny  Very Happy
Zapisane
Zonia
Go


Email
Odp: KRZEM
« Odpowiedz #72 : 2010-09-27, 09:39:48 »

A co powiecie o kaszy gryczanej prażonej ?
Zapisane
Iga
Go


Email
Odp: KRZEM
« Odpowiedz #73 : 2010-09-27, 10:55:36 »

A co powiecie o kaszy gryczanej prażonej ?
No to jeśli chodzi o walory smakowe, to dla mnie zdecydowanie lepsza nieprażona  Cool
Zapisane
Zonia
Go


Email
Odp: KRZEM
« Odpowiedz #74 : 2010-09-27, 15:48:10 »

A co powiecie o kaszy gryczanej prażonej ?
No to jeśli chodzi o walory smakowe, to dla mnie zdecydowanie lepsza nieprażona  Cool

Właśnie nie wiem dlaczego kupiłam prażoną, tez mi nie za bardzo smakuje, ale słyszałam, że wartościowsza od zwykłej Sad
Dlatego byłam ciekawa opinii na temat tych różnic Smile
Zapisane
WojciechS
Go


Email
Odp: KRZEM
« Odpowiedz #75 : 2010-09-27, 16:08:18 »

Kaszę gryczaną należy jeść surową, bo podczas prażenia się krzem, witaminy i enzymy rozkładają do kwarków!
A wiadomo, że w żołądku kwarki się nie trawią!
Zapisane
WojciechS
Go


Email
Odp: KRZEM
« Odpowiedz #76 : 2010-09-27, 16:09:03 »

zapomniałem dodać buźkę -  Wink
Zapisane
Zonia
Go


Email
Odp: KRZEM
« Odpowiedz #77 : 2010-09-27, 16:36:14 »

Ale chyba trzeba ja najpierw ugotować???????? Shocked
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70544


Odp: KRZEM
« Odpowiedz #78 : 2010-09-27, 16:48:36 »

Chyba nie można najpierw ugotować, a potem jeść surową.. Laughing
Zapisane

Zonia
Go


Email
Odp: KRZEM
« Odpowiedz #79 : 2010-09-27, 16:55:56 »

No co Wy? surową kaszę mam jeść ??????????? Shocked
Zapisane
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 11 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.029 sekund z 19 zapytaniami.