Autor
|
Wtek: Co tu tak pusto...? (Przeczytany 37373 razy)
|
kriss
Go
|
Dzień dobry... Od pewnego czasu zauważyłam, że to Forum jest straszne puste...Nie dość, że mało ludzi jest aktywnych, to i tematy do bani są, co się dzieje? Czyżby tłuszcz przymulał mózgi Spójrzcie na inne fora, aż kwitną w różnorodności tematów a tu co? kiepsko to wygląda, trochę wstyd, że tak odżywieni ludzie nie mają nic do powiedzenia Tak naprawdę , to to forum z musu istnieje, odnosi się takie wrażenie, gdy tu się zagląda , może się mylę, ale takie odnoszę wrażenie.... Obudżcie się odżywieni, nie spijcie, weżcie przykład z innych forów, dyć onie rzekomo żle sie maja bo żle się żywią, zobaczcie ich frekfenkcje....i porównajcie. A może z wami jest kiepsko, depresywnie... Jedyne nieudaczne forum i strasznie puste, najwyżej kilka osób aktywnych jest a na innych dziesiątki... MASAKRA
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
Aha, a co z toanem? no to juz przesada nawet toan nie istnieje? O czym tu dyskutować? To forum powinno nie istnieć...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
. ...Nie dość, że mało ludzi jest aktywnych, to i tematy do bani są,
Są ciekawe tematy.. kriss
Słuchajcie, co może być przyczyna tak smierdzcąch baków? To jest coś okropnego, nie można tego wąchać, synek mój ciągle smrodzi Pomocy!!!
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
no własnie, taki temat zwiazany jest z żywieniem, ale jak widać mało ludzi sie tym interesuje Napewno ciekawszy temat niz np. polityka
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
A propo smierdzacych bąków, mój syn juz bzdzi normalnie
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
"kriss", przeglądnąłem Twoje wpisy na tym forum i doszedłem do wniosku, że niepotrzebnie się trudziłeś. Wypisz się i nie zaśmiecaj przestrzeni...Widocznie, myślisz, że inne fora mają lepszą frekwencję. W tym celu proponowałbym policzyć tych aktywnych, np na DD, a później zastanawiać się nad słabą frekwencją tego forum.
|
|
|
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
Przy prawidłowym odżywianiu się nie mamy wielu problemów o których trzeba zaraz pisać. Teraz są wakacje i intensywnie wykorzystuję to na wszelkiego rodzaju wypady(Tatry, kajakarstwo, rowerek) Siedzenie przed komputerem to podobno jedna z plag 21 wieku. Poza tym jest to nudne i tylko czynne życie dodaje skrzydeł. Pozdrawiam wszystkich jerzy555
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Tylko na początku diety jest ciekawie. Bo zawsze coś dolega, jeszcze się wszystkiego nie wie, obserwuje się wszystkie reakcje organizmu itd. Gdy już na niej jesteśmy wystarczająco długo, to nuda, nuda, nuda ... Bo bycie optymalnym polega nie na działaniu, tylko na bytowaniu. Wtedy jemy aby żyć, a nie żyjemy aby jeść.
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
A no faktycznie, macie rację, jak się jest zdrowym, to i problemów się nie ma a co za tym idzie i tematów brak, teraz rozumiem, czemu tu tak trochę nudnawo. a tak przy okazji mam pytanie do znawców ŻO,czy można bez szkody dla zdrowaia mieszać białka tz.np. rano jem jajka i mięsko, obiad mięsko z ogórkiem kiszonym lub innym warzywem, kolacja znowu coś z białkiem i warzywem? pytam bo Pani Witoszek odradzała takiej praktyki, Co wy na to? Adamel, jestem kobietą , pewno mój nick Cię zmylił
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
A no faktycznie, macie rację, jak się jest zdrowym, to i problemów się nie ma a co za tym idzie i tematów brak, teraz rozumiem, czemu tu tak trochę nudnawo. a tak przy okazji mam pytanie do znawców ŻO,czy można bez szkody dla zdrowaia mieszać białka tz.np. rano jem jajka i mięsko, obiad mięsko z ogórkiem kiszonym lub innym warzywem, kolacja znowu coś z białkiem i warzywem? pytam bo Pani Witoszek odradzała takiej praktyki, Co wy na to? Adamel, jestem kobietą , pewno mój nick Cię zmylił Poniewaz tak bardzo nazekasz na brak odpowiedzi na Twoje posty, powiem tak: Zgodnie z zasadami ZO nie jest wanym fakt mieszania bialek a ich nadmierne spozywanie. Mozesz mieszac bialka, mozesz jesc miesko z jajkami byle bys zachowala proporcje BTW jak 1:2,5-3,5:0,5-1,5. Musisz jednak pamietac, ze im gorsze bialko tym wiecej bialka powinnas spozywac, Mieso jest na 3-4-tym miejscu ( w zaleznosci od tego co to za mieso) jezeli chodzi o wartosc bialka. Ale osobiscie wiem, ze nie ma zadnych przeszkod do zjadania miesa z jajkiem i popijac smietana. Wazne jest aby zachowac proporcje. Jezeli natomiast stwierdzisz, ze ta mieszanka Tobie nie pasuje to bardzo szybka ja zmienisz. W rzeczy samej, organizm podpowie Ci, ze tak jest niedobrze. Pamietaj tez o weglowodanach, ktorych wg tego co muwisz zjadasz bardzo malo. Weglowodany sa potrzebne do spalania tluszczu,z ktorego otrzymujesz........no co?.....Co z tej reakcji otrzymujesz..................? A nadmiar bialka jest przerabiany na ..........? Wiec uprawiajac Lutza, jestes bardzo blisko, jak to mowisz ZO, ale nie jestes, zreszta jak sama mowisz. Ale to nie problem. Zawsze mozesz byc, jak bedziesz chciala. Co proponuje. Wowczas nie bedziesz mowila, ze prawie jestes zdrowa ale , ze jestes zdrowa. Bedziesz rowniez miala inny punkt widzenia na zycie, bez napadania na bezbronnych ludzi. Bo tu nikt nie chce sie zwymyslac, tudziez powiedziec im, ze sa bez sposobu na zycie tylko dlategp ze nia sa na internecie. Tu jest roznica. Wiedza a nie wiara!
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
ok, Adampio Dziękuję za wyczerpującą opowiedz Ty zawsze jesteś konkretny i za to Cię cenię Pozdro.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Nie mialem w tej wypowiedzi nic zlego na mysli, dlatego tez mysle, ze i Twoja odpowiedz nie jest jakims tam cynizmem.
|
|
|
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
Tylko na początku diety jest ciekawie. Bo zawsze coś dolega, jeszcze się wszystkiego nie wie, obserwuje się wszystkie reakcje organizmu itd. Gdy już na niej jesteśmy wystarczająco długo, to nuda, nuda, nuda ... Bo bycie optymalnym polega nie na działaniu, tylko na bytowaniu. Wtedy jemy aby żyć, a nie żyjemy aby jeść.
Daniel, u mnie jest odwrotnie, być optymalnym to znaczy DZIAŁAĆ Ja nie popadam w bytowanie tylko wymyślam co by tu jeszcze zrobić. Mam dużo siły ostatnio(od trzech lat) i coraz bardziej mi się chce żyć. Życie jest piękne. Pozdrawiam jerzy555
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tak życie jest piękne.. gdy potrafi się cieszyć nawet z drobiazgów, gdy się ma jakieś cele, gdy nic nie boli...
|
|
|
|
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
żarcie podobno ma jeszcze mocno zdrożeć ale nie takie czasy się przeżyło
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dobrze, że nasze "żarcie" nie należy do najdroższych..
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
Nie mialem w tej wypowiedzi nic zlego na mysli, dlatego tez mysle, ze i Twoja odpowiedz nie jest jakims tam cynizmem.
Adampio, jest wszystko ok., Nie ma z mojej strony żadnego cynizmu, absolutnie Doceniam twoje rady, starasz się każdemu jak najlepiej doradzić i przejawiasz cierpliwoś.Jednym słowem jestes wporząsiu gość i tyle
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
aha jedynie, co mogę komus tu na forum zarzucić , to są dwie osoby, uważam, że dzięki im toan wziął nogi za pas Jesli będzie wam zależało abym je ujawniła , to to zrobię...Wnikliwi napewno się domyślają o kogo chodzi
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
A no faktycznie, macie rację, jak się jest zdrowym, to i problemów się nie ma a co za tym idzie i tematów brak, teraz rozumiem, czemu tu tak trochę nudnawo. a tak przy okazji mam pytanie do znawców ŻO,czy można bez szkody dla zdrowaia mieszać białka tz.np. rano jem jajka i mięsko, obiad mięsko z ogórkiem kiszonym lub innym warzywem, kolacja znowu coś z białkiem i warzywem? pytam bo Pani Witoszek odradzała takiej praktyki, Co wy na to? Adamel, jestem kobietą , pewno mój nick Cię zmylił """obserwowac i przychodzic z pomnoca,bo kazdy organizm jest inny""" Kiedys lekarka powiedziala,ze nie ma czlowieka zdrowego.Lekarka ma praktyke lekarska i to dluga.Dr.Kwasniewskiego zalecenia nie kazdemu optymalnemu wychodza na zdrowie.Co pozostaje???Zbierac info,im wiecej tym lepiej , obserwowac i cieszyc sie zyciem
|
|
|
|
|
|
|
|
|