Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Tluszcz trzewiowy (Przeczytany 26104 razy)
|
adampio
Go
|
Czy ktos wie jak zlikwidować wewnętrzny tłuszcz trzewiowy?
|
|
|
|
|
|
|
tomangel
Go
|
Hatha Joga, choć niewiele o niej wiem, mogłaby być pomocna . Postępować jednak trzeba ostrożnie... zarówno aby nie zamęczyć biednych trzewi masażem wewnętrznym , jak i z uwagi na fakt, że właśnie tkanka tłuszczowa jest naturalnym siedliskiem komórek macierzystych (średnio jest tam ich więcej niż w innych tkankach). Dokonując na siłę (tzn z przesadą) redukcji tzw tłuszczu można sobie zaszkodzić. W razie potrzeby regeneracji takie komórki potrafią migrować i naprawiać to co zużyte, a właśnie w trzewiach (szczególnie w jelitach) takie procesy są dość intensywne. Tak w ogóle z tym odchudzaniem, zarówno zewnętrznie jak i wewnętrznie trzeba ostrożnie. Zdolności regeneracyjne są również ważne.
|
|
|
|
|
|
|
tomangel
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nawet mi się tego komentować nie chce... Napiszę tylko, że adipokiny są odpowiedzialne, a nie ciepłota brunatnej i tyle starczy...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zgłupieć idzie od tych informacji. Adipokiny: http://czasopisma.viamedica.pl/eoizpm/article/viewFile/25999/20809Tyle sprzeczności to chyba nigdy w historii nie było, co w internetach... Przed chwilą czytałem w sportowej gazecie, że nadmiar białka powoduje zwyżkę aktywności aromatazy i wzrost estrogenu, a pod artykułem wielka reklama proszku proteinowego.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Nic o omedze.dobrej i zlej nie wspomnieli?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|