sewero
Go
|
Dzięki - w sprawie HCV jestem wyedukowany dogłębnie - miałem na to rok Najbardziej mnie ciekawi, jak się czują Wasze wątróbki przy bogatotłuszczowej diecie, szczególnie po kilku latach stosowania. ja jestem od 9 lat na Zo i zdrowa jak ryba. kiedys byly wzdecia. Teraz nie dolega nic Moja mama 12 lat na Zo wczesniej dieta warzywno owocowa - miala obtluszczona watrobe i pobolewania. Teraz od 12 lat watrobka jak u mlodki. Obtluszczenia nie ma. Zjada tlusczu 1:4
|
|
|
|
|
|
|
smalec
Go
|
Krzepiąca informacja. Dla mnie wątroba to teraz najważniejszy organ [wiadomo - wirusowe zapalenie wątroby typu C], bo jeśli poprzez DO ją wykańczam to... sam sobie przyspieszam drogę na tamten świat.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja też początkowo byłam niedowiarkiem i często sobie robiłam badania. Teraz raz w roku (przed wczasami).
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Doktor Jan Kwaśniewski pisze, że wątroba regeneruje się stosunkowo szybko, więc można być dobrej myśli i pilnować by nie jadać produktów zbędnych (śmieciowych) a także pilnować proporcji B : T : W. Żółtka, szpik, podroby, tłuszcze zwierzęce, węglowodany z warzyw + ziemniaki.
|
|
|
|
|
|
|
smalec
Go
|
Zgadza się, fragmenty na temat wątroby analizowałem szczególnie dokładnie, zarówno u JK, jak i u Lutza. Proporcji pilnuję z żelazną konsekwencją, licznikiem i wagą, zboża odstawiłem, o żadnych "grzeszkach" nie ma mowy. Teraz jestem na etapie minimalizowania [i tak niedużego] udziału produktów mlecznych na rzecz zwierzęcych. Bardzo lubię masło do puree, tłusty ser ze śmietaną do pracy albo kartonik śmietanki 30% w razie silnego głodu w pracy, gdy II śniadanie jest za mało kaloryczne. Ale np. na poniedziałek będę miał do pracy pieczony w domu boczek
|
|
|
|
|
|
|
sewero
Go
|
Krzepiąca informacja. Dla mnie wątroba to teraz najważniejszy organ [wiadomo - wirusowe zapalenie wątroby typu C], bo jeśli poprzez DO ją wykańczam to... sam sobie przyspieszam drogę na tamten świat.
bedac przed 7 laty w arkadii colonia poznalam pania z Hamburga miala virusowe zapalenie C. W Niemczech leczyli ja rok i nic nie pomagalo. Bardzo schudla. NIe mam z nia kontaktu ale miala przez dlugi okres moja mama. Mowila mami ze wyleczyla sie z tej strasznej choroby no i wreszcie przytyla.
|
|
|
|
|
|
|
smalec
Go
|
Ja nie oczekuję cudów, że organizm samą dietą wyleczy się z HCV, ale liczę na 2 sprawy: zapewnienie wątrobie najlepszych warunków do pracy, aby postęp zwłóknienia był możliwie wolny oraz wzmocnienie systemu immunologicznego organizmu, żeby zwiększyć szanse na skuteczne działanie interferonu oraz zmniejszyć skalę skutków ubocznych.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Przed interferonem badania kondycji wątroby będą robione?
Boczek piekę w dużych porcjach, dzielę na mniejsze i zamrażam. Np dziś jadłam taką porcyjkę z duszoną na smalcu (na małym ogniu) cebulą. Jak się cebula już trochę podsmażyła wkroiłam ten boczek w kostkę, malutki ogień i pod pokrywę. Bardzo lubię. Cebuli (surowej) było 150 g.
|
|
|
|
|
|
|
smalec
Go
|
Przed interferonem badania kondycji wątroby będą robione? Jasne, bardzo szeroka diagnostyka, wiele parametrów, nie tylko wątroby, ale krwi [w tym lipidogram], pierwiastków i część kompletnie mi nie znanych.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Sprawa jest poważna. Potrzebna (trudno, że masło maślane) powaga każdego dnia. Czy ma Pan możliwość konsultować DO z lekarzem optymalnym?
|
|
|
|
|
|
|
smalec
Go
|
Jeśli w Warszawie jest jakiś godny polecenia lekarz, to mogę spróbować.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Może dr Mariusz Głowacki? W mojej "bazie" nry tel. to :
- 601 750 314 - 22 839 93 31
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Najlepiej to zadzwonić do OSBO i się doradzić.
|
|
|
|
|
|
|
smalec
Go
|
Mnie przeszły krwawienia dziąseł po 3 dniach, mamie po 2 tygodniach. Z powodu paradontozy straciła już kilka zębów, teraz widzi, że podrażnione i rozpulchnione dziąsła zaczynają przybierać zdrowszy wygląd i nie pluje krwią po myciu zębów
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Mnie przeszły krwawienia dziąseł po 3 dniach, mamie po 2 tygodniach. Z powodu paradontozy straciła już kilka zębów, teraz widzi, że podrażnione i rozpulchnione dziąsła zaczynają przybierać zdrowszy wygląd i nie pluje krwią po myciu zębów Pomogło dziąsłom to może i wątrobie ulży? Medycyna standardowa wraz z farmacją na paradontozę skutecznego sposobu nie znalazła.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
A jest taki stary sposób na płukanie. No i paradontoza to przecież tylko efekt tego co dzieje się z układem pokarmowym.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Jest preparat,ktory pomaga w zwalczaniu nie tylko wirusow.Moze warto sie zapoznac i znalezc lekarza,ktory ma o preparacie nie tylko wiedze ale rowniez praktyke.MMS preparat jezeli jest go w organizmie w odpowiedniej dawce zwalcza co nastepuje:
""""MMS - przełom w przezwyciężaniu:
AIDS żółtaczki typu A, B i C gruźlicy astmy BSE malarii nowotworów - w wielu przypadkach eliminuje chemioterapię i naświetlanie cukrzycy - znika po tygodniu ZOBACZ VIDEO opryszczki grypy ptasiej grypy świńskiej grypy miażdżycy infekcji wirusowych i bakteryjnych pasożytów pleśniawek kurzajek ropni stanów zapalnych dziąseł parodontozy ran i ukąszeń owadów itd.""""
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
smalec
Go
|
Piciem środków do dezynfekcji muszli klozetowych zainteresuję się, gdy już nic innego nie będzie w stanie mi pomóc
|
|
|
|
|
|
|
smalec
Go
|
|
|