Szara
Gość
|
Witam Wszystkich, Jestem na zywieniu optymalnym od raptem 3 miesiecy. Przechodzac na diete bylam osoba 'zdrowa', tj.wyniki badan bez zarzutu, nadwagi brak. Ale nie czulam sie dobrze. Uwazam,ze ZO jest wspaniale. Nie moge tylko zejsc z wagi w dol. Mam ok 176 wzrostu a moja waga waha sie od 72-73 kg. Od lat uprawiam sport wiec niby sporo tych miesni ,ale bardzo mi zalezy aby zejsc jeszcze z 5 kilo. Staram sie teraz metoda prob i bledow jesc 50 gram bialka, 50 gram wegli a reszta tluszcz.Dziekuje z gory za wszelkie rady i sugestie. Sorry,za braki polskich znakow.
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Gość
|
MyĹlÄ,Ĺźe tasiemiec mĂłgĹby pomĂłc w tym przypadku .
|
|
|
|
|
|
|
Szara
Gość
|
Dzieki, moze jednak nie.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
To bedzie raczej trudne,poniewaz jedzac optymalnie dzay organizm do osiagniecia optymalnosci. A Ty chcesz wyjsc poza granice optymalnosci. Musisz jesc niepoprawnie/ niezgodnie z dieta......co z zalozenia jest glupota Ale kazdy organizm jest inny
|
|
|
|
|
|
|
Szara
Gość
|
Moze i masz racje. Nie moge juz bardziej obnizyc bialka/wegli i glodowac. Myslalam,ze moze popelniam jakies znaczace bledy i stad to zapytanie.
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Gość
|
A jakie ksiÄ
Ĺźki dr.J.KwaĹniewskiego przeczytaĹaĹ?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Witam Wszystkich, Jestem na zywieniu optymalnym od raptem 3 miesiecy. Przechodzac na diete bylam osoba 'zdrowa', tj.wyniki badan bez zarzutu, nadwagi brak. Ale nie czulam sie dobrze. Uwazam,ze ZO jest wspaniale. Nie moge tylko zejsc z wagi w dol. Mam ok 176 wzrostu a moja waga waha sie od 72-73 kg. Od lat uprawiam sport wiec niby sporo tych miesni ,ale bardzo mi zalezy aby zejsc jeszcze z 5 kilo. Staram sie teraz metoda prob i bledow jesc 50 gram bialka, 50 gram wegli a reszta tluszcz.Dziekuje z gory za wszelkie rady i sugestie. Sorry,za braki polskich znakow. Witaj. Ja uwaĹźam, Ĺźe zdecydowanie za maĹo zjadasz biaĹka. Przy Twoim wzroĹcie i aktywnoĹci fizycznej, to zdecydowanie za maĹo. A waga Twoja jest optymalna.
|
|
|
|
|
|
|
Szara
Gość
|
Zywienie Optymalne. Za kilka tyg. bede w PL to sobie kolejne dokupie. Probowalam sie skontaktowac z doradcami zywieniowymi,ale glupoty ktore mi doradzali przekraczaly moje wyobrazenie i nie mialy z ZO nic wspolnego.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Co do iloĹci wÄglowodanĂłw, to najlepiej sprawdziÄ paskami Keto-Diastix, bo teĹź moĹźe okazaÄ siÄ za maĹo. A ile zjadasz tĹuszczu?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zywienie Optymalne. Za kilka tyg. bede w PL to sobie kolejne dokupie. Probowalam sie skontaktowac z doradcami zywieniowymi,ale glupoty ktore mi doradzali przekraczaly moje wyobrazenie i nie mialy z ZO nic wspolnego.
MogĹabyĹ przybliĹźyÄ nam te "gĹupoty"?
|
|
|
|
|
|
|
Szara
Gość
|
Paski tez w PL kupie. Moze podam moj przecietny jadlospis:
Snadanie- jajka na bekonie/omlet (pilnuje aby bylo maks.20- 30 gram bialka) dodaje ok 10 gram smalcu
2 posilek w pracy: 150 gram smietanki plus pare borowek/malin albo troche 'czipsow' ze swinskiej skory
lunch/obiad- jakies mieso- na ogole jest to gulasz z jakimis warzywami.
Czasem jak mnie ssie to zjem nieco orzechow wloskich,ale rzadko.
|
|
|
|
|
|
|
Szara
Gość
|
Jeden pan byl wyjatkowo cierpliwy i pomocny, zas kilka osob mnie albo zbywalo albo kazalo jesc kasze gryczana lub jesc na okraglo po 7 zoltek na sniadanie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Paski tez w PL kupie. Moze podam moj przecietny jadlospis:
Snadanie- jajka na bekonie/omlet (pilnuje aby bylo maks.20- 30 gram bialka) dodaje ok 10 gram smalcu
2 posilek w pracy: 150 gram smietanki plus pare borowek/malin albo troche 'czipsow' ze swinskiej skory
lunch/obiad- jakies mieso- na ogole jest to gulasz z jakimis warzywami.
Czasem jak mnie ssie to zjem nieco orzechow wloskich,ale rzadko.
A moĹźe zaczÄĹabyĹ jeĹÄ w takich iloĹciach na jakie ma ochotÄ TwĂłj organizm, pamiÄtajÄ
c jedynie o tym, Ĺźeby byĹy to produkty zalecane na ĹťO.. PrzecieĹź Ty na nic nie chorujesz i nie musisz siÄ "katowaÄ".
|
|
|
|
|
|
|
Szara
Gość
|
Dziekuje za sugestie. Trenuje kick boxing no i ta wage chce 'zbic' no bo mam za rok zawody:)
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Zawody za rok Pozwol ZO znalesc Twoja prawidlowa/genetyczna wage a nastepnie podejmuj jakies decyzje. Waga genetyczna to co masz ponad metra wzrostu +- 10 procent...wiec kto wie
|
|
|
|
|
|
|
Szara
Gość
|
Jasne. Racja. Moze mnie przygniotly to opowiesci ludzi co to po 50 kg tracili w szybkim czasie:) Staram sie jednak miec bialko i weglowodany pod kontrola poniewaz mam ataki sennosci w ciagu dnia. Badania nic nie wykazaly.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Jeden pan byl wyjatkowo cierpliwy i pomocny, zas kilka osob mnie albo zbywalo albo kazalo jesc kasze gryczana lub jesc na okraglo po 7 zoltek na sniadanie.
W siemiu zoltkach na sniadanie nie widze nic zlego, wszak to najlepszxe bialko
|
|
|
|
|
|
|
Szara
Gość
|
To juz predzej, ale kasza gryczana czy jakies dziwne rotacje nabialu?
|
|
|
|
|
|
|
sewero
Gość
|
Jasne. Racja. Moze mnie przygniotly to opowiesci ludzi co to po 50 kg tracili w szybkim czasie:) Staram sie jednak miec bialko i weglowodany pod kontrola poniewaz mam ataki sennosci w ciagu dnia. Badania nic nie wykazaly.
Tez jestem senna jak zjem za malo wegli. Ciala ketonowe by to wyjasnily.
|
|
|
|
|
|
|
Szara
Gość
|
Dzieki- sprawdze. Czytalam na tym forum,ze nadmiar bialka powoduej sennosc. Sama juz nie wiem, bo jak zazeralam sie weglami to tez bylam senna.
|
|
|
|
|
|
|
|