adampio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Szara
Go
|
Moja mama uparcie twierdzi, ze trzeba jesc wszystko,ale z umiarem:) A babcia wierzy w leki i konowalow:) Sa autentycznie przerazone jak im powiedzialam,ze ich pierogow i ciasta nie tkne.
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
Zeto a moze dla mamy ksiazke listy i odpowiedzi.
Mamie dalem chyba wszystkie ksiazki na temat. Chcialem zeby pojechala ze mna do Arkadii, ale nic z tego. Ciekawe jest to, ze u niej wystarczy niewiele zmienic i bedzie optymalna - niestety to niewiele rujnuje zdrowie.
|
|
|
|
|
|
|
Szara
Go
|
Mysle,ze u ludzi starszych to ma wplyw trauma wojny i brakow na rynku i dlatego jak mowi moja babcia maka i chleb musza w domu byc.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Mleko, mąka, drożdże i cukier wystarczy dla starszych...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
... i jedno jajko w tygodniu.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Mysle,ze u ludzi starszych to ma wplyw trauma wojny i brakow na rynku i dlatego jak mowi moja babcia maka i chleb musza w domu byc.
To prawda, mój dziadek do dzisiaj wszystko kupuje na zapas. I ma po kilka sztuk opakowań kawy, herbaty itd.
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Sa autentycznie przerazone jak im powiedzialam,ze ich pierogow i ciasta nie tkne.
A z czym te pierogi ??? bo jak z mięsem i polane skwarkami z cebulką to ja reflektuje
|
|
|
|
|
|
|
przemo
Go
|
Do zalozenia watku sklonilo mnie ostatnich kilka sytuacji,kiedy to znajomi i przyjaciele dali mi do zrozumienia,ze upadlam na glowe bedac na ZO i rezygnujac z jedzenia weglowodanow.
Wedlug mnie lepiej sie przyznać do diety ale dopiero wtedy kiedy ludzie wokoło zaczną załważać twoja prawidłowa wage, sylwetke i że jestes zdrowia. Poza tym jak można mieć znajomych a co dopiero przyjaciół jak nie wiedzą co jadasz... Bedziesz sie wymykać 2 razy dziennie i jeść "swoje" a im odmawiać gdy beda czestować jedzeniem... powodzenia dla takiej znajomości. Jak jest sie juz pewnym słuszności diety nie ma sensu tego ukrywać.
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Prawdziwi przyjaciele nigdy nie będą drążyć Twojej "inności" w kwestii diety, którą stosujesz. Jeżeli jest inaczej, to daj sobie spokój z tego typu określeniami i "przyjaciólmi".
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja np. bym była niezadowolona, gdyby moja przyjaciółka (oczywiście bliska, nie jakaś sąsiadka typu "dzień dobry - dzień dobry") stosowała jakąś dietę, poprawiała sobie zdrowie i wygląd - a mi o tym ani mru mru. Przypuszczałabym, że jest samolubna. Ale chyba Optymalni tacy nie są...Dzielą się wiedzą.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Dzielą się wiedzą. W życiu, a po co tracić przyjaciół?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzielą się wiedzą. W życiu, a po co tracić przyjaciół? W prawdziwej przyjaźni nie ma sekretów...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Dzielą się wiedzą. W życiu, a po co tracić przyjaciół? W prawdziwej przyjaźni nie ma sekretów... Już sama w sobie prawdziwa przyjaźń jest sekretem................ A dzieląc się wiedzą to właśnie przyjaciół się odkrywa Trzeba tylko czasami po takim odkryciu umieć ustać na nogach.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeżeli ktoś się po takiej "sensacji" odwróci, albo zacznie się naśmiewać, to znaczy, że nie był prawdziwym przyjacielem i dobrze, że się "ujawnił". W życiu jest ważna tolerancja...
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
W życiu jest ważna tolerancja...
A jakże, bardzo ważna. Tolerancja do produkujących oszukane pokarmy. Przecież na boga, nikt normalny nie może nie lubić biedronki. Tylko nienormalny może nie lubić biedronki. Z takimi to jest coś nie tak, że nawet psychiatria już wprowadziła jednostkę chorobową dla takich! Leczyć ich!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja inaczej rozumiem tolerancję. Należy być wyrozumiałym dla innych, niech sobie wyglądają jak chcą, robią co chcą, byleby tylko nie robili krzywdy innym...Jeśli ktoś krzywdzi innych to już o tolerancji nie powinno być mowy..
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Czyli nietolerancja też jest bardzo ważna... a może ważniejsza?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Właśnie. Niedziałanie też może być złem..
|
|
|
|
|
|
|
|