Autor
|
Wtek: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy (Przeczytany 537724 razy)
|
renia
|
Zazdroszczę tym, co bez słodzenia w ogóle mogą się obejść. Natomiast jeśli chodzi o słodzik przy cukrzycy, to dozwolony jest tylko ten bez aspartanu. Restauracja, w której to podają, pewnie nie ma nawet pojęcia o tym, że podają truciznę.
"Zoniu" ten słodzik, jeśli nawet nie ma aspartamu, to ma na pewno jakieś inne szkodliwe "świństwo" w swoim składzie. Nie wierzę w nieszkodliwą słodką substancję chemiczną. Gdyby takie coś wynaleziono to by już głośno o tym trąbiono...
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Dziwi mnie w sumie,że polecają cukrzykom słodzik,jako zamiennik,a i tak rośnie cukier.To w takim razie po co go polecają?
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Jest jeszcze ze słodzików słynna stewia zatwierdzona i dopuszczona dla cukrzyków przez niemniej słynną FDA... Ale jakoś na szczęście nie może się przebić.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Dziwi mnie w sumie,że polecają cukrzykom słodzik,jako zamiennik,a i tak rośnie cukier.To w takim razie po co go polecają?
Tylko dopuszczają zamiast cukru, dla tych, co bez słodzenia nie mogą się obejść. Reniu, mój słodzik składa się z sodu, sacharyny i cyklamatu. Oczywiście cyklamat i sacharyna zawierają w swej strukturze aminy, ale w takich ilościach (2 tableteczki dziennie) nie mają żadnego wpływu (negatywnego) na organizm.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Wiecie? Jeszcze dzisiaj wypróbuję kawę bez cukru, choćby po to by przekonać się, czy to nie przypadkiem sama kawa podnosi cukier, skoro o słodzikach twierdzi się, że tego cukru nie podnoszą.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No i mam nadzieję, że opiszesz nam wyniki swojego eksperymentu..
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Opiszę Reniu, opiszę
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Kiedys namówiłam moją ciocię chorą na cukrzycę (70-letnią) na DO. Jej ładnie i szybko poziom cukru spadał. Po paru dniach miała już na czczo 140, a po sniadaniu (jajecznica na boczku) miała 120 cukru we krwi. Stopniowo odstawiała tabletki (insuliny jeszcze nie brała), aż do czasu, kiedy jej prowadzacy diabetolog i rodzina wybili jej te "głupoty" z głowy.. Teraz zamiast DO stosuje insulinę..
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
No i lekarz, w ten sposób nie stracił jednej ze swoich sponsorek...
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Nowy wynik : po jajecznicy z papryką, trzy godziny temu, cukier 124 Ale leje !
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Czyli jajecznica wygrała konkurencję z kawą ze słodzikiem.. A jaką jesz jajecznicę? Z całych jajek, czy z samych żółtek, czy pół na pół? I na jakim tłuszczu ją smażysz?
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Reniu, jajecznica była z 1 jajka i 3 żółtek, na maśle osełkowym, do tego plasterek papryki czerwonej. Za dwie godziny sprawdzę cukier po karkóweczce w jajku i ziemniaczku (zostały od wczoraj, szkoda wyrzucić) Kawę to chyba jutro wypróbuję. dzisiaj będzie troszkę za późno.
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
zonia - wyglądało to na rozpiskę całodzienną - jeżeli nie to ok.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
zonia - wyglądało to na rozpiskę całodzienną - jeżeli nie to ok.
Za cały dzień wyszło tak : 64.67:194,01:34,43
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Nowy wynik na czczo - 113A waga? Już nie stoi w miejscu - 2 kg mniej
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Gratulacje
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Dzięki Teresko. Nie masz pojęcia ile te wyniki dla mnie znaczą
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Nowy wynik na czczo - 113A waga? Już nie stoi w miejscu - 2 kg mniej A Ty Zoniu obecnie żadnych leków nie bierzesz na cukrzycę? PS.Ostrożnie z tymi słodzikami,tak gwoli przypomnienia
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Iga, leków nie biorę już od roku prawie, poza pewnym środkiem naturalnym do sierpnia. Teraz wyłącznie DO Właśnie testuję kawę bez jakichkolwiek dodatków, w tym słodzika. Zobaczymy jakie będą wyniki po samej kawie. Ale jest wstrętna
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Ale jest wstrętna A pijesz taką mocną gorzką,parzoną czy rozpuszczalną? Ja np. jak już piję kawę,to bez cukru,ale jest też słaba, żeby nie czuć było tej goryczy .W sumie to taką... tzw. lurę pijam
|
|
|
|
|
|
|
|
|