Autor
|
Wtek: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy (Przeczytany 537707 razy)
|
renia
|
Teraz jest piękny wybór warzyw. Można sobie ugotować kalafiorek, brokułek, marchewkę, fasolkę, ziemniaczka i coś tam jeszcze - do tego dodać sporo masła i jest dobre danie..
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Jako ciekawostkę z dzisiejszego dnia powiem Wam, że dzisiaj, po wypiciu kawy, czystej, mój cukier zrejterował, wynosił tylko 125. Przetrzymałam go?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Teraz jest piękny wybór warzyw. Można sobie ugotować kalafiorek, brokułek, marchewkę, fasolkę, ziemniaczka i coś tam jeszcze - do tego dodać sporo masła i jest dobre danie.. Dobry pomysł Reniu, ale w tych wszystkich warzywach białko też jest
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
Powiedzcie proszę, jak liczyć sam wywar, czysty rosół, bez niczego. Jakie BTW taki rosół ma? Osobiscie nie nazywam rosolem wywaru z kurczaka, no ale niech bedzie. Ja takiego wywaru bym w ogole nie wliczal do BTW, bo co 3 gr B i 1gr T?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Powiedzcie proszę, jak liczyć sam wywar, czysty rosół, bez niczego. Jakie BTW taki rosół ma? 3 gr B i 1gr T? W 140g rosołu?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
Teraz jest piękny wybór warzyw. Można sobie ugotować kalafiorek, brokułek, marchewkę, fasolkę, ziemniaczka i coś tam jeszcze - do tego dodać sporo masła i jest dobre danie.. Dobry pomysł Reniu, ale w tych wszystkich warzywach białko też jest "Co kot naplakal" i w dodatku roslinne wiec........
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Powiedzcie proszę, jak liczyć sam wywar, czysty rosół, bez niczego. Jakie BTW taki rosół ma? Osobiscie nie nazywam rosolem wywaru z kurczaka, no ale niech bedzie. Ja takiego wywaru bym w ogole nie wliczal do BTW Wrzuciłam do niego cały kilogram skrzydełek. Jeszcze nigdy nie wyszedł mi taki tłuściutki No fakt Reniu
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
W 140g rosołu? Tak, nawet nie wiem czy jest 3 gr B. W dobrze tlustym wywarze s calej kury, i mieszaniny tlustych mies swinskich lacznie ze skorkami z boczku czy bekonu jest 5-7 gr bialka w 100 gr. A w takiej "wodzie" z kurczaka......co tam moze byc?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Go
|
No fakt Reniu Miało być: adampioSorry
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Go
|
W 140g rosołu? Tak, nawet nie wiem czy jest 3 gr B. W dobrze tlustym wywarze s calej kury, i mieszaniny tlustych mies swinskich lacznie ze skorkami z boczku czy bekonu jest 5-7 gr bialka w 100 gr. A w takiej "wodzie" z kurczaka......co tam moze byc? OK, rosołu w ogóle nie będę wliczała
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Go
|
W takim razie moje dzisiejsze, dotychczasowe BTW wynosi : 55,51:8,85:3,02
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
Pomijajac juz to wszystko, dodam tylko, ze na DO mieso z kurczaka czy tez kalkuna nie jest zbyt dobre ze wzgledu wlasnie na bardzo zle proporcje BTW, gdzie jest duzo bialka i nie m tluszczy. Czasami oczywiscie dla urozmaicenia mozna. Swinia to je to
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
W takim razie moje dzisiejsze, dotychczasowe BTW wynosi : 55,51:8,85:3,02
To nie jest BTW a gramatura Twoich posilkow. Twoje BTW to 1:0,15: 0,12
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Go
|
W takim razie moje dzisiejsze, dotychczasowe BTW wynosi : 55,51:8,85:3,02
To nie jest BTW a gramatura Twoich posilkow. Twoje BTW to 1:0,15: 0,12 No tak, powinnam była dodać : dotychczasowa waga... A mięso z indyka? Lepsze od kurczaka? dla DO
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
W takim razie moje dzisiejsze, dotychczasowe BTW wynosi : 55,51:8,85:3,02
To nie jest BTW a gramatura Twoich posilkow. Twoje BTW to 1:0,15: 0,12 No tak, powinnam była dodać : dotychczasowa waga... A mięso z indyka? Lepsze od kurczaka? dla DO W indyku jest jeszcze mniej T jak w kurczaku. Najlepiej jesc swinie bo sklad chemiczny i budowa tkanek jest zblizona do naszego. Najzdrowsze sa podroby ale o tym mowilismy. Baran jest tez bardzo dobry, kaczka, ges o to sa z pierzastych najlepsze miesa ( oczywiscie baran nie jest w tej kategorii)
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Pomijajac juz to wszystko, dodam tylko, ze na DO mieso z kurczaka czy tez kalkuna
"adampio" co to jest kalkun?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
no wlasnie, pomylilem jezyki....to wlasnie indyk po dunsku. sorry
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
renia
|
Jak ja się indyków bałam, jak byłam mała..
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Go
|
W indyku jest jeszcze mniej T jak w kurczaku. Najlepiej jesc swinie bo sklad chemiczny i budowa tkanek jest zblizona do naszego. Najzdrowsze sa podroby ale o tym mowilismy. Baran jest tez bardzo dobry, kaczka, ges o to sa z pierzastych najlepsze miesa ( oczywiscie baran nie jest w tej kategorii) OK, świnie jem od początku, czyli od miesiąca i to codziennie. Dzisiaj miałam ochotę na coś z ptactwa Zauważyłeś pewnie (z moich wpisów), że u mnie króluje golonka, karkówka, wątróbka (hmm, też drobiowa)
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|