|
Zonia
Go
|
Oj jesteś "Radzio" pomysłowy.. A jak mnie ubawił
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dobrze, że nie byłaś akurat na drabinie, bo na pewno byś spadła..
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Dobrze, że nie byłaś akurat na drabinie, bo na pewno byś spadła.. O! Laptop, laptop też jest za ciężki
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Reniu, to było tak w przerwach pomiędzy ... A wiecie co ja sobie tak myślę? Tak sobie kombinuję, że te dzisiejsze skrzydełka, to ja już spaliłam. No wiecie, przy tych oknach To może mogłabym tak jeszcze ze dwa sobie zjeść? Jak myślicie?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
.... Tak sobie kombinuję, że te dzisiejsze skrzydełka, to ja już spaliłam. No wiecie, przy tych oknach To może mogłabym tak jeszcze ze dwa sobie zjeść? Jak myślicie? może sam rosół?
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
No, rosół, to popijam od czasu do czasu
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Po tylu skrzydełkach to można odlecieć...lepiej uważaj i trzymaj się drabiny..
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
...lepiej uważaj i trzymaj się drabiny.. Ale zrób to tak, żeby kręgosłup nie ucierpiał.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Nie ma to jak dobre rady
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No właśnie. To nie ten watek na "dobre rady" - ale to "Radzio" zaczął..
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Nic z tego ................ Adam był pierwszy
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
No właśnie. To nie ten watek na "dobre rady" - ale to "Radzio" zaczął.. tak, tak, pamiętam
|
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Zaznaczyłam przecie, że Radzia
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja znaju...
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Eksperymentuje właśnie z kefirem firmy ROBICO Macie jakieś zdanie na ten temat? W ogóle na temat kefirów, szczególnie wskazania lub przeciwwskazania dla cukrzyków. BACA na pewno coś o tym wie
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Zoniu, kefir jest strasznie chudy. Lubisz? To zrób go pół na pół ze śmietaną 30%. Kefir w napojach jak indyk w mięsach
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Tereniu, śmietana 30% jest słodka, niewskazana przy cukrzycy (tak wyczytałam). Mnie rzeczywiście podnosi cukier i to sporo. Wypróbowałam w sałatce z pomidorów. A kiedy robię ją z majonezem wszystko jest OK. Kefir bardzo lubię. Jak dla mnie, jest on nawet orzeźwiający.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
U mnie w sprzedaży jest śmietanka (słodka) 30 % i śmietana (kwaśna) 30 %. Z kwaśnych jest jeszcze 24 %. Jeśli lubisz kefir to pij, ale pamiętaj że do białka jakie tam jest trzeba dołożyć (w innym daniu?) tłuszczu, żeby białko z kefiru nie czuło się poszkodowane. I węglowodany z kefiru warto uwzględnić w rachunku
|
|
|
|
|
|
|
|