forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 05:17:59

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com
669747 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 ... 61 Do dou Drukuj
Autor Wtek: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy  (Przeczytany 537817 razy)
Zonia
Go

Email
Odp: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy
« Odpowiedz #360 : 2010-09-15, 23:42:32 »

Teresko, już po eksperymencie. Po kefirze cukier poszedł na 156 Smile
Teresa Stachurska
Go

Email
Odp: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy
« Odpowiedz #361 : 2010-09-16, 00:00:02 »

Kefir jest cienki  Sad 
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #362 : 2010-09-16, 00:06:42 »

Kefir jest cienki  Sad 

I jak się okazuje, dla mnie niewskazany Sad
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #363 : 2010-09-16, 13:43:42 »

W dzisiejszej prasówce, Tereska wspomniała o paradontozie.
To pozwoliło mi uświadomić sobie, jakie jeszcze miesiąc temu miałam
kłopoty z zębami, krwawiącymi dziąsłami. Straszne to było.
I tak, jakoś niepostrzeżenie minęło, odkąd jestem na DO.
Od tego czasu nie mam żadnych problemów z zębami.
Dziwne, że wcześniej tego nie skojarzyłam. Ale na tym nie koniec.
Pisałam na początku o sennościach po posiłkach. Tego problemu też
już nie ma. Wręcz przeciwnie - rozpiera mnie energia, a w nocy
zasypiam o wiele wcześniej  Very Happy

Jeszcze raz wspomnę o eksperymentach z kawą. Nie wiem skąd
wziął się ten, wcześniej wspomniany wysoki wynik cukru, ale wczoraj
piłam kawę bez dodatków, a cukier = 125, dzisiaj wypiłam ją ze słodzikiem i śmietanką
a cukier = 137. Nie rozumiem dlaczego poprzednio wyniki, nawet po samej kawie były tak wysokie.
Teresa Stachurska
Go

Email
« Odpowiedz #364 : 2010-09-16, 14:03:20 »

Proponuję przez parę dni pić gorzką. Wydaje mi się, że większość zaczynała od słodkiej, a z czasem przechodziła na gorzką, by po jakimś czasie (niedługim o dziwo) uznać że gorzka lepsza. Z cukrem to nie wiadomo, czy pijemy kawę słodzony czy roztwór cukru (słodzika) zaprawiony kawą, bo woda z cukrem miła by już nie była. Choć wiele osób we wczesnym dzieciństwie do słodzonej wody była zaprawiana, bo cukier miał krzepić - też hasło marketingowe Sad 
adampio
Go

Email
« Odpowiedz #365 : 2010-09-16, 14:10:04 »

cukier krzepi ale wodka jeszcze lepi Laughing
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #366 : 2010-09-16, 14:31:35 »

Problem w tym Tereniu, że nie piję kawy dla samej kawy, a dla jej smaku w połączeniu ze słodzikiem i śmietanką.
Czysta kawa to dla mnie sama gorycz z kwaskowym posmakiem, w dodatku źle działająca na wątrobę i trzustkę.
Nie mam pojęcia dlaczego kawa w połączeniu z tymi dwoma składnikami nie powoduje tych dolegliwości, ale tak jest.
Jedyne, co chętnie zmieniłabym w tym składzie "trzy w jednym" Smile, to zamieniłabym słodzik na łyżeczkę cukru, tak,
jak to robiłam przed laty. Gdybym tylko, ze względu na cukrzycę nie musiała wystrzegać się cukru Smile

adampio, czyżby ta dzisiejsza, barowa pogoda tak Cię nastrajała?
Teresa Stachurska
Go

Email
« Odpowiedz #367 : 2010-09-16, 14:45:52 »

Zoniu, kawy są różne Smile  To raz, a dwa, że ja Cię rozumiem. Najpierw słodziłam kawę i herbatę. Przed laty. Najpierw przestałam słodzić herbatę. Jak polubiłam mocną, czasem ze śmietanką. Kawę dopiero parę lat póżniej przestałam słodzić. Przestałam ją słodzić będąc we Włoszech bo tam wtedy wszędzie podawano dosłownie ulep. Kupowałam kawę i parzyłam sama, a w mieście piłam jedynie wodę. I jakoś tak uznałam, że te mniej cukru, które używałam ja jest też bez sensu, bo po co ja psuję smak kawy, którą przecież lubię. Wkrótce każda słodzona kawa była bez sensu, jak i każdy słodki napój. Czasem robię shake z mrożonych truskawek i śmietany, bez cukru. Robię też lody z mrożonych truskawek i mrożonej śmietany i też nie dodaję cukru. Jak robię lody śmietankowe to dodaję cukier, ale bardzo mało. Rocznie zużywam mniej niż kilogram cukru, uwzględniając to, że niektórzy goście życzą sobie słodzić i ja to życzenie spełniam.

Może do swojej kawy daj nie łyżeczkę, ale ćwierć łyżeczki cukru i dwa ziarenka soli ? Spróbuj.
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #368 : 2010-09-16, 15:04:49 »

Może do swojej kawy daj nie łyżeczkę, ale ćwierć łyżeczki cukru i dwa ziarenka soli ? Spróbuj.

Tereniu, no coś Ty... soli???  Shocked
adampio
Go

Email
« Odpowiedz #369 : 2010-09-16, 15:28:58 »

A skad, ja w dalszym ciagu w biurze.
A do baru to mam hohohohohoho a moze jeszcze dalej Laughing
Teresa Stachurska
Go

Email
« Odpowiedz #370 : 2010-09-16, 15:33:36 »

Soli, Zoniu. Sół wzmacnia inne smaki Smile  Sprawdź. Gałka muszkatołowa też.
Iga
Go

Email
« Odpowiedz #371 : 2010-09-16, 15:33:54 »

A gdzie taka barowa pogoda jest? U mnie tak pięknie,tak słonecznie i cieplutko Smile
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #372 : 2010-09-16, 15:55:25 »

A gdzie taka barowa pogoda jest? U mnie tak pięknie,tak słonecznie i cieplutko Smile

Była, z rańca. Teraz jest pięknie  Very Happy

Teresko, po co mi wzmacniać gorycz kawy, skoro i bez wzmocnienia mi nie smakuje ? Laughing

adampio, po pracy też można  Very Happy
Teresa Stachurska
Go

Email
« Odpowiedz #373 : 2010-09-16, 17:12:09 »

Zoniu, sugerowałam dwa ziarenka soli do ćwierć łyżeczki cukru w kawie.
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #374 : 2010-09-16, 17:35:43 »

Sorry Tereniu Smile nie doczytałam Embarassed
W tej sytuacji, jeśli tak mówisz, to spróbuję, a potem sprawdzę cukier Smile
RTS
Go

Email
« Odpowiedz #375 : 2010-09-16, 18:48:13 »

Aptekarska precyzja.  Smile
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244

« Odpowiedz #376 : 2010-09-16, 19:10:29 »

Ilość nieważna, aby proporcje się zgadzały.. Wink

Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #377 : 2010-09-16, 22:40:31 »

adampio, nie mogę nigdzie dostać "kardamonu", a jutrzejszą kawę chciałam spróbować po Twojemu Sad
A w takim razie jutro próba kawy z solą i odrobiną cukru Rolling Eyes
Teresa Stachurska
Go

Email
« Odpowiedz #378 : 2010-09-16, 23:58:10 »

A w takim razie jutro próba kawy z solą i odrobiną cukru Rolling Eyes

Zdaje się będziemy mieć nowy smakołyk  Laughing   Laughing 

renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244

« Odpowiedz #379 : 2010-09-17, 00:09:28 »

Ciekawe jak by to smakowało jeszcze z odrobiną pieprzu.. Rolling Eyes mogłoby to dodać kawie trochę pikanterii  Laughing Wink

Strony: 1 ... 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 ... 61 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.026 sekund z 20 zapytaniami.