Autor
|
Wtek: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy (Przeczytany 537999 razy)
|
|
Zonia
Go
|
Zoniu, śpisz czy czytasz?
Pracuję Tereniu, w przerwach czytam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
dobra konkretne pytanie czy DO w zaawansowanym przypadku nowotworu może coś pomóc , znacie podobne sytuacje taki przypadek z innego forum "POMÓŻMY RAFAŁOWI
Rafał zachorował około 2 lata temu. Diagnoza rak jądra. Przy usunięciu wykryto przerzuty na węzły chłonne. Rafał leczył się w szpitalu w Suchej Beskidzkiej, Bydgoszczy i Warszawie. Zdiagnozowano nowotwór złośliwy. Przeszedł operację usunięcia węzłów chłonnych i około 20 chemii.
Dwie ostatnie chemie były wysokodawkowe z przeszczepem komórek macierzystych krwi. Następnie poddał się radioterapii. W sierpniu wystąpiła wysoka gorączka. Przebywał w szpitalu w Suchej Beskidzkiej, następnie w Warszawie, gdzie przeprowadzono badania. Lekarze zaproponowali kolejną chemioterapię, nie mogąc zaproponować nic innego….
Obecnie Rafał jest w domu i potrzebuje jak nigdy naszej pomocy i wsparcia. Korzysta z metody leczenia krzemem, metody dr Ashkara oraz metody dr.Clark. Wszelkie te działania są bardzo kosztowne.
Potrzebujemy finansowej pomocy i ogromnej wiary. Trudno jest sprecyzować wysokość kosztów leczenia, tak samo jak trudno jest sprecyzować jego czas . Teraz liczy się każda złotówka, każde dobre serce i każdy następny dzień….
NA ZDJĘCIU Rafał z córeczką
NR KONTA BANKOWEGO
39 8128 0005 0017 2837 3000 0020
Z DOPISKIEM „POMOC DLA RAFAŁA”
Dane do przelewu:
Rafał Ćwiekała 34-210 Zembrzyce Bank Spółdzielczy Sucha Beskidzka
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
No cóż, nowotwór to nie cukrzyca, w dodatku w tak zaawansowanym stadium. Nie wiem skąd organizm tego dziecka miałby brać siły na przebudowę metabolizmu, jaka odbywa się w pierwszym (ch) miesiącu (ach) podczas stosowania DO. Ja tego nie wiem. Dlatego uważam, że w tym konkretnym przypadku, autorytatywnie może wypowiedzieć się jedynie Dr Kwaśniewski. Smutna historia i jest ich całe mnóstwo. Podczas pobytów w klinice onkologicznej napatrzyłam się na takie dzieci. Wychudzone, łysiutkie, prowadzane były rządkiem na spacer przez tamtejsze zakonnice. Dlaczego to spotyka równiez dzieci ?
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Zonia to nie dziecko tylko ten chłopak, facet.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Zonia to nie dziecko tylko ten chłopak, facet.
Sorry, odebrałam to jako tekst o dziecku.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
dobra konkretne pytanie czy DO w zaawansowanym przypadku nowotworu może coś pomóc , znacie podobne sytuacje taki przypadek z innego forum "POMÓŻMY RAFAŁOWI
Rafał zachorował około 2 lata temu. Diagnoza rak jądra. Przy usunięciu wykryto przerzuty na węzły chłonne. Rafał leczył się w szpitalu w Suchej Beskidzkiej, Bydgoszczy i Warszawie. Zdiagnozowano nowotwór złośliwy. Przeszedł operację usunięcia węzłów chłonnych i około 20 chemii.
Dwie ostatnie chemie były wysokodawkowe z przeszczepem komórek macierzystych krwi. Następnie poddał się radioterapii. W sierpniu wystąpiła wysoka gorączka. Przebywał w szpitalu w Suchej Beskidzkiej, następnie w Warszawie, gdzie przeprowadzono badania. Lekarze zaproponowali kolejną chemioterapię, nie mogąc zaproponować nic innego….
Obecnie Rafał jest w domu i potrzebuje jak nigdy naszej pomocy i wsparcia. Korzysta z metody leczenia krzemem, metody dr Ashkara oraz metody dr.Clark. Wszelkie te działania są bardzo kosztowne.
Potrzebujemy finansowej pomocy i ogromnej wiary. Trudno jest sprecyzować wysokość kosztów leczenia, tak samo jak trudno jest sprecyzować jego czas . Teraz liczy się każda złotówka, każde dobre serce i każdy następny dzień….
NA ZDJĘCIU Rafał z córeczką
NR KONTA BANKOWEGO
39 8128 0005 0017 2837 3000 0020
Z DOPISKIEM „POMOC DLA RAFAŁA”
Dane do przelewu:
Rafał Ćwiekała 34-210 Zembrzyce Bank Spółdzielczy Sucha Beskidzka Ja odpowiem tak szczerze, co ja bym zrobiła w takiej sytuacji... Pomimo, że dr. Kwaśniewski pisał, że przy bardzo zaawansowanych chorobach nowotworowych, lub przy wyjątkowo złośliwych, DO nie zawsze może pomóc, ale zawsze wzmacnia system immunologiczny, co może pomóc w walce z chorobą. Jeśli organizm jest struty chemią, na pewno jedzenie żółtek, masła, podrobów może jedynie pomóc. Ja w takim przypadku (nie daj Boże) stosowałabym DO z małą ilością węglowodanów (30g) i dodatkowo terapię dr Ashkara i może jeszcze inne...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W takiej sytuacji już nic się nie ma do stracenia, a do zyskania dużo... DO nie może zaszkodzić, przecież to jest tylko (i aż) samo naturalne jedzenie. Niektórzy próbują przyczynę śmierci optymalnych osób "zwalić" na szkodliwość DO. Absurd. Naturalne jedzenie nie może zaszkodzić, a przyczyną chorób jest nie tylko jedzenie..(np. wpływ rożnych czynników chemicznych). My wszyscy kiedyś umrzemy, ale póki co warto zadbać, aby to życie było w miarę możliwości długie i jak najbardziej komfortowe ..bez chorób i cierpień..
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
..aż mnie ciarki przeszły...
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
A ja w dalszym ciągu namawiałabym Rafała do osobistego kontaktu z dr Kwaśniewskim.
|
|
|
|
|
|
|
Tymoteusz82
Go
|
Niestety chlopak zapewne nie da sie przekonac do takiego "cudactwa" jak Dieta Optymalna. Nawet jak sie da, to go "opierniczy" rodzina a jako ze on sam jest zapewne niedolezny to zapewne oni tez kupuja i robia posilki, i takich "cudow" od "szalonego znachora" przyrzadzac nie beda. Nawet jak Rafal i rodzina dadza sie namowic, to znowu lekarze wyjda z widłami i pochodniami, nazywajac "świadomą eutanazją" Diete Optymalna w jego sytuacji. Byc moze chlopak dzieki DO jest jeszcze do odratowania, ale swiadomosc ludzka to byc moze nawet ciezsza jednostka chorobowa niz ten jego nowotwór złosliwy...
ZO/DO ma niestety bardzo zły PR
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
ŻO/DO ma zły PR? Po co to uogólnienie/generalizacja? U niekompetentnych ma, ale z nich się przecież sami wywodzimy.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
A ja uważam że samo DO/ŻO w takich przypadkach to o wiele za mało. niestety dodatkowym kłopotem jest to że osoba najpierw przechodzi operację, chemię i naświetlanie. Potem już lekarze rozkładają ręce, a człowiek dopiero zaczyna szukać terapii alternatywnych. Powinno być odwrotnie jeżeli już.
DO jest bardzo wskazana, szczególnie tam gdzie ludzie odżywiają się śmieciowo, ale tu potrzeba głębszego powrotu do natury.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"włóczykij" - możesz bardziej sprecyzować - na czym miałby polegać ten głębszy powrót do natury?
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
"włóczykij" - możesz bardziej sprecyzować - na czym miałby polegać ten głębszy powrót do natury?
Musiałbym napisać książkę. W skrócie należałoby wystawić organizm na warunki naturalne, czyste powietrze, wodę, słońce. Do tego ruch, praca no i odżywianie. A prócz tego jeszcze jest szereg metod wynalezionych przez cywilizacje w ciągu kilku co najmniej tysięcy lat, które wpływają na organizm.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
..Niestety możemy zrobić tylko tyle, na ile mamy wpływ....
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Nikt nie mówi że to jest łatwe, chociaż powinno takie być. No, ale nikt za nikogo nic nie zrobi. Widać to właśnie na takich przykładach które się ujawniają w internecie. Niedawno umarła młoda dziewczyna, miała raka trzustki. Też ją lekarze zwodzili, a jak już wycięli jej trzustkę to za duże pieniądza latała leczyć się za wielką wodę. Tylko, że na kilka dni przed śmiercią nie zrezygnowała z CocaColi itp. A jej marzeniem było najeść się jakichś lodów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|