forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 10:49:12

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.
669762 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 24 25 26 27 28 [29] 30 31 32 33 34 ... 61 Do dou Drukuj
Autor Wtek: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy  (Przeczytany 538104 razy)
WojciechS
Go

Email
Odp: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy
« Odpowiedz #560 : 2010-09-25, 20:31:17 »

Nie znam się na tym na tyle dobrze, aby pisać niezrozumiałą epistołę na ten temat...
WojciechS
Go

Email
Odp: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy
« Odpowiedz #561 : 2010-09-25, 20:37:40 »

Ale tak sobie myślę, że jak organizm musi produkować energię z białka, to to jest już patologia skracająca życie.
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #562 : 2010-09-25, 22:35:05 »

Ale tak sobie myślę, że jak organizm musi produkować energię z białka, to to jest już patologia skracająca życie.

A jak nazwałbyś taką diagnozę: "Pani wątroba zjada samą siebie" - to dopiero patologia ustrojowa???
Nie jest to diagnoza postawiona mnie lecz mojej sąsiadce. Od lat choruje na cukrzycę, nadciśnienie,
tak jak ja - niedoczynność tarczycy. Od lat jada tylko chude, wszystko co chude, smaży tylko na olejach,
żadnego innego tłuszczu. Az tu taka diagnoza. Zapracowała sobie na nią, a wszystko zawdzięcza lekarzom.
Macie pojęcie, jak to możliwe?
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #563 : 2010-09-26, 14:49:14 »

Wytłumaczcie mi proszę, jak to jest, że z jednego palca, u jednej ręki, w kropelce krwi jest 149 cukru,
a z drugiego palca, drugiej ręki, w tym samym niemal czasie, bo dwie-trzy sekundy później, cukier ma wartość 154? Confused
RTS
Go

Email
« Odpowiedz #564 : 2010-09-26, 15:06:44 »

Wytłumaczcie mi proszę, jak to jest, że z jednego palca, u jednej ręki, w kropelce krwi jest 149 cukru,
a z drugiego palca, drugiej ręki, w tym samym niemal czasie, bo dwie-trzy sekundy później, cukier ma wartość 154? Confused
Nic w tym dziwnego. Urządzenia pomiarowe mają swój procent niedokładności.
adampio
Go

Email
« Odpowiedz #565 : 2010-09-26, 15:16:34 »

Czy rece nalezaly do tej samej osoby? Laughing
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #566 : 2010-09-26, 15:19:00 »

Czy rece nalezaly do tej samej osoby? Laughing

No jasne, do jednej i tej samej  Laughing
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #567 : 2010-09-26, 15:20:14 »

Nic w tym dziwnego. Urządzenia pomiarowe mają swój procent niedokładności.

No to który pomiar przyjąć za pewnik?  Shocked
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72246

« Odpowiedz #568 : 2010-09-26, 15:42:27 »

Ja bym wzięłam średnią 151,5  Wink

PS. Nie szkoda Ci palców na tak dużo kłucia?

renia
Hero Member

« Odpowiedz #569 : 2010-09-26, 15:43:09 »

Miało być ja bym wzięła....

Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #570 : 2010-09-26, 15:56:02 »

Ja bym wzięłam średnią 151,5  Wink

PS. Nie szkoda Ci palców na tak dużo kłucia?

Szkoda Reniu, tym bardziej, że krew w palcach też już się buntuje, często po prostu jej nie ma Sad ,ale jak poznam wszelkie zależności pomiędzy tym, co spożywam a skokami cukru w mojej krwi, to na pewno wystarczy zmierzyć cukier raz na kilka tygodni. Jeszcze troszkę wytrzymam. BACA dobrze mówił - to hurra było za wcześnie Sad
renia
Hero Member

« Odpowiedz #571 : 2010-09-26, 16:05:26 »

Ja chcę sobie sprawdzić cukier na czczo, ale codziennie przypominam sobie o tym, jak już jestem po kawie ze śmietanką... Confused

Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #572 : 2010-09-26, 16:19:36 »

Ja chcę sobie sprawdzić cukier na czczo, ale codziennie przypominam sobie o tym, jak już jestem po kawie ze śmietanką... Confused

Taka sytuacja przez długi czas powtarzała się i u mnie. Długo trwało aż nabrałam nawyku żeby najpierw cukier sprawdzić  Laughing
BACA
Go

Email
« Odpowiedz #573 : 2010-09-26, 20:23:39 »

Tak naprawdę to z tym pomiarem cakru rano chodzi przecież o coś innego. Przecież chodzi o hormon wzrostu i ok  3 do 8 nad ranem jest wysoki i wszyscy wiedzą o co chodzi. Czy to jest korzystne zjawieko i czy ma to wpływ na odżywianie nowotworów właśnie wtedy - temat zostawiam do dyskusji
Mari
Go

Email
« Odpowiedz #574 : 2010-09-26, 20:39:29 »

Tak naprawdę to z tym pomiarem cakru rano chodzi przecież o coś innego. Przecież chodzi o hormon wzrostu i ok  3 do 8 nad ranem jest wysoki i wszyscy wiedzą o co chodzi. Czy to jest korzystne zjawieko i czy ma to wpływ na odżywianie nowotworów właśnie wtedy - temat zostawiam do dyskusji
Witaj BACA  Smile ..a ja nie wiem i proszę o króciutkie wyjaśnienie tego "wzrosta" ...no i dlaczego w godzinach 3-8 . Do tej pory zrozumiałam , że cukrzyk ma wzrosty poranne bo nie wszamał nic nocką i wątroba ratuje nas zapasami  Sad .
BACA
Go

Email
« Odpowiedz #575 : 2010-09-26, 20:59:23 »

Wszyscy mają wyższy hormon wzrostu w tych godzinach niezależnie od jedzenia. Zmierz sobie HbA1c przy najbliższej morfologii. To będzie sprawdzenie cukrzycy a nie okazyjne mierzenie cukru, bo to będzie średnia z 2 mies. To będzie odpowiedż na Twoją cukrzycę.
Mari
Go

Email
« Odpowiedz #576 : 2010-09-26, 21:17:49 »

Iiii tam ....straszę się jak małolata  Very Happy ten wynik poprawiłam po pół roku przyjazni z cukrzycą z 15.2 zjechałam na 6.2 .

pozdrawiam ciepło M.

BACA
Go

Email
« Odpowiedz #577 : 2010-09-26, 21:24:51 »

Jak Ziedziesz  na 5,6 - a można - Daj znać - bo jesteś blisko
Mari
Go

Email
« Odpowiedz #578 : 2010-09-26, 21:32:32 »

Niesforna dziewczynka ze mnie i nie potrafię (mąż jest chory na cukrzycę ) zabronić od czasu do czasu jakiegoś kęsa pyszności  Very Happy .
kodar
Go

Email
« Odpowiedz #579 : 2010-09-26, 21:34:03 »

A wiesz,co to stres i jak powstaje.???Swiadome obserwowanie organizmu,to podstawa Razz

""""Stres, mały Stresik? Cukier skacze!
Czy wiecie, że już sam moment badania sobie poziomu cukru we krwi może podnosić wynik cukru? Czy pamiętacie, że każda niepokojąca sytuacja – klasówka, egzamin, wystąpienie publiczne – podwyższa poziom cukru we krwi? Wszystko przez skaczącą adrenalinę, która informuje nas, że potrzebuje energii. W stresie energia w postaci glukozy uwalnia się do krwi i…"""

Strony: 1 ... 24 25 26 27 28 [29] 30 31 32 33 34 ... 61 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.042 sekund z 20 zapytaniami.