forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-29, 20:37:05

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.
669847 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 ... 61 Do dou Drukuj
Autor Wtek: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy  (Przeczytany 538740 razy)
Mari
Go

Email
Odp: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy
« Odpowiedz #580 : 2010-09-26, 21:38:23 »

Zonia Dziewczyno Kochana nie panikuj  Smile .
Czas , czas jest Ci potrzebny . Zaprzyjaznij się z cukrzycą a nie będzie Ci robiła ku ku  Wink . Pamietam jak ja panikowałam , a teraz?...spoko.
Mari
Go

Email
Odp: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy
« Odpowiedz #581 : 2010-09-26, 21:42:33 »

Kodar co racja to racja ...ja przez tego drania stresa załapałam kilka siwych włosów . Tępię je pincetą ino wylezą z cebulki!  Laughing .
Nie chcę ich i już ! i tak będzie  Very Happy .
kodar
Go

Email
« Odpowiedz #582 : 2010-09-26, 21:47:48 »

Kodar co racja to racja ...ja przez tego drania stresa załapałam kilka siwych włosów . Tępię je pincetą ino wylezą z cebulki!  Laughing .
Nie chcę ich i już ! i tak będzie  Very Happy .
z cukrzyca nalezy sie  zaprzyjaznic?? a siwe wlosy wydzierasz z cebolki?przeciez tez twoje,oj duzo jeszcze do zrobienia Laughing
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #583 : 2010-09-26, 22:58:45 »

Wytłumaczcie mi proszę, jak to jest, że z jednego palca, u jednej ręki, w kropelce krwi jest 149 cukru,
a z drugiego palca, drugiej ręki, w tym samym niemal czasie, bo dwie-trzy sekundy później, cukier ma wartość 154? Confused
A wiesz,co to stres i jak powstaje.???Swiadome obserwowanie organizmu,to podstawa Razz

""""Stres, mały Stresik? Cukier skacze!
Czy wiecie, że już sam moment badania sobie poziomu cukru we krwi może podnosić wynik cukru? Czy pamiętacie, że każda niepokojąca sytuacja – klasówka, egzamin, wystąpienie publiczne – podwyższa poziom cukru we krwi? Wszystko przez skaczącą adrenalinę, która informuje nas, że potrzebuje energii. W stresie energia w postaci glukozy uwalnia się do krwi i…"""

Kodar, to prawda, najprawdziwsza z prawdziwych Shocked Jak zmierzyłam cukier z jednego palca i zobaczyłam za wysoki wynik, po ostatnio fajnych, niskich wynikach, to rzeczywiście sie zdenerwowałam i stąd moje drugie mierzenie z palca drugiej ręki, no i mam odpowiedź  Shocked Dzięki Kochana!!!

Mari, dzięki za wsparcie  Very Happy. Pamiętam, czytałam cały Twój wątek o cukrzycy i wiem jak walczyłaś, jaka byłaś dzielna, a przy tym jaka ciepła i kochana Very Happy Prawdziwy skarb z Ciebie Very Happy

BACO, ja tez nie za bardzo to zrozumiałam. Bo to znaczy, że te pomiary poranne nie maja znaczenia? Jutro właśnie idę na badanie krwi i to pewnie właśnie z tego badania, a nie porannego w domu, dowiem się jaki jest stan mojej cukrzycy? Confused
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #584 : 2010-09-26, 23:02:02 »

No właśnie, spojrzałam na skierowanie i tam między innymi jest : HbAc, czyli we wtorek się dowiemy.
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #585 : 2010-09-27, 09:49:17 »

OK, badania porobione, krew upuszczona (było z tym trochę problemów), siuśki się trochę rozlały, ale wyniki jutro...zobaczymy co w trawie piszczy.
A dzisiejszy poranny wynik na glukometrze 106 - rekord, jak do tej pory  Very Happy
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #586 : 2010-09-28, 12:36:16 »

Ostateczna rozgrywka rozegrana.Smile
Pan doktor stwierdził, że nawet nie miał czasu by zajrzeć do książki, którą mu pożyczyłam.
OK, ja to rozumiem. Stwierdził również, że niestety, w DO mi nie pomoże, ale po obejrzeniu
wyników badań zalecił trzymać tak dalej i zgłosić się na powtórkę badań za dwa miesiące,
przy czym chciał wypisać leki na cukrzycę. Zapytałam : a po co panie doktorze? Przecież
przez ostatni rok radziłam sobie doskonale bez leków. Porównał wyniki z tymi sprzed roku
i dodał, że postanowimy co lekami, po kolejnych dwóch miesiącach. Ja oczywiście doskonale wiem,
że i za dwa miesiące nie dam się namówić na leki, ale badania i owszem, zrobię Smile
Poniżej moje dzisiejsze wyniki badań, co Wy na to kochani?

[załącznik usunięty przez administratora]
wloczykij
Go

Email
Odp: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tar
« Odpowiedz #587 : 2010-09-28, 13:17:11 »

A to że lekarz ewidentnie ma Cię w garści i najpewniej za dwa miesiące jak tylko trochę Ci się pogorszy pobiegniesz po lekarstwa  Laughing
Zonia
Go

Email
Odp: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tar
« Odpowiedz #588 : 2010-09-28, 14:06:33 »

A to że lekarz ewidentnie ma Cię w garści i najpewniej za dwa miesiące jak tylko trochę Ci się pogorszy pobiegniesz po lekarstwa  Laughing
Nie podpuszczaj  Razz Nie ma takiej opcji. Z lekarstw zrezygnowałam rok temu, kiedy cukier wynosił prawie 290.
Sądzisz, że może pogorszyć się aż tak żeby za dwa miesiące było ponad 300?
wloczykij
Go

Email
« Odpowiedz #589 : 2010-09-28, 14:09:41 »

Nie wiem. Różnie być może. Natomiast lekarz z Ciebie nie zrezygnuje, i póki będziesz mieć  z nim kontakt to będzie swoje gadać. W końcu jego praca zależy od pacjentów.
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #590 : 2010-09-28, 14:17:09 »

Nie wiem. Różnie być może. Natomiast lekarz z Ciebie nie zrezygnuje, i póki będziesz mieć  z nim kontakt to będzie swoje gadać. W końcu jego praca zależy od pacjentów.
Ależ on mnie popierał, wypowiadał się bardzo przychylnie, dodał nawet, że w innej przychodni tą dieta zajmują się jakieś pielęgniarki.
Facet naprawdę jest otwarty, jestem pod jego opieką od 30 lat, cała moja rodzina jest. ze względu na zmianę miejsca zamieszkania mogłam zmienić też lekarza rodzinnego,
byłoby o wiele bliżej, ale ten jest zbyt pro rodzinny i ludzki by to zmieniać. On tez doskonale mnie zna. Wie, że jak sobie coś postanowię, to siły niema Smile A mimo to nigdy
nie potraktował mnie z góry, a wręcz przeciwnie, nawet dzisiaj, gdy kategorycznie lekom powiedziałam NIE Smile
zeto555
Go

Email
« Odpowiedz #591 : 2010-09-28, 14:35:27 »

Zonia - HDL stanowczo za maly, powinno byc przynajmniej pow 20% calkowitego.
Trojglicerydy duze - ponizej 100 i to znacznie.
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #592 : 2010-09-28, 15:16:07 »

Zonia - HDL stanowczo za maly, powinno byc przynajmniej pow 20% calkowitego.
Trojglicerydy duze - ponizej 100 i to znacznie.

Dla porównania podam wyniki równo sprzed roku:

Colesterol - 309
HDL - 42
LDL - w ogóle nie był oznaczony
Trójglicerydy - 500

Wynika z tego, że rok temu HDL było w normie, a teraz znacznie za niski, przy czym inne wskaźniki o wiele lepsze od tych w zeszłym roku.
Co może być powodem takiej zmiany na gorsze HDL?
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #593 : 2010-09-28, 15:17:12 »

No i okazało się tak, jak przypuszczałam - nie ma niedoczynności tarczycy Smile
zeto555
Go

Email
« Odpowiedz #594 : 2010-09-28, 15:55:45 »

Powodem zmiany jest pewnie nieprawidlowe zywienie. Nie jst wazne ile cholesterol calkowity , ale to ile masz HDL - musi byc powyzej 200% a najlepiej pow 30%.
Zreszta cholesterol powoli sie normuje i na to trzeba duzo czasu, natomist trojglicerydy powinny bardzo szybko spadac wiec cos u Ciebie niejest tak z zywieniem.
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #595 : 2010-09-28, 16:30:04 »

Powodem zmiany jest pewnie nieprawidlowe zywienie. Nie jst wazne ile cholesterol calkowity , ale to ile masz HDL - musi byc powyzej 200% a najlepiej pow 30%.
Zreszta cholesterol powoli sie normuje i na to trzeba duzo czasu, natomist trojglicerydy powinny bardzo szybko spadac wiec cos u Ciebie niejest tak z zywieniem.

Ależ właśnie trójglicerydy spadły najwięcej - z 500 na 197, a z tym cholesterolem i tak niewiele rozumiem. Lekarz powiedział mi tylko, że nie powinnam się nim przejmować.
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #596 : 2010-09-28, 16:32:55 »

Powodem zmiany jest pewnie nieprawidlowe zywienie.

Czy to znaczy, że żywienie w/g DO nie jest dla mnie korzystne?
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72267

« Odpowiedz #597 : 2010-09-28, 16:43:43 »

"Zoniu" Żywienie Optymalne nikomu nie może zaszkodzić..

http://www.youtube.com/watch?v=9AXaVJPIQKU&feature=related

zeto555
Go

Email
« Odpowiedz #598 : 2010-09-28, 17:02:30 »

Zywienie DO jest dla kazdego korzystne, pod warunkiem, ze to jest faktycznie DO.
Teresa Stachurska
Go

Email
« Odpowiedz #599 : 2010-09-28, 18:09:07 »

Nadmiar trójglicerydów najczęściej za przyczynę ma konsumpcję węglowodanów prostych.
Strony: 1 ... 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 ... 61 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.031 sekund z 20 zapytaniami.