forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 11:33:05

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.
669763 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 ... 61 Do dou Drukuj
Autor Wtek: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy  (Przeczytany 538124 razy)
Mari
Go

Email
Odp: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy
« Odpowiedz #600 : 2010-09-28, 18:21:15 »

Zonia jak na rok samoleczenia wyniki masz super! ...Oczywiście przesadzam w stronę optymizmu , ale jak bdziesz tak dalej trzymać to za rok się będziesz śmiać .

Trójglicerydy się a automatu zmniejszą jak podniesiesz HDL .Ostro bierz się do czytanki o HDL   ;
Z nimi cukrzykom rozprawić się to droga trochę pod górkę . To cukrzyca miesza w trójglicerydach. Ja poszłam trochę na skróty   i zaaplikowałam mężowi z grubej rury HDL-ka . Musiał pić olej lniany tłoczony na zimno prosto z fabryki  Laughing . Tobie nie radzę bo cofka murowana hi hi ...
Zapach ,smak straszebny ...Mąż krzyczał ,że go tróję olejem przekładniowym z samochodu !.Jednak  ja musiałam działać szybko, bo Jego wyniki HDL były już poniżej dna...Udało się ..i to najważniejsze.

Ty spokojnie dasz radę bez ryzyka .

A teraz przyznaj się , ale tak z dwoma paluszkami do góry ...czy aby nie palisz papierosów , albo innego świństwa?  Twisted Evil.

Zonia
Go

Email
Odp: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy
« Odpowiedz #601 : 2010-09-28, 20:22:18 »

Reniu, znam ten film. Na wiele spraw otworzył mi oczy Smile

Zeto, wydaje mi się, że zastosowałam się do Waszych rad i efekty rzeczywiście są, ale najwidoczniej są tez jeszcze jakieś błędy. W końcu na DO jestem dopiero od miesiąca, a z Waszą pomocą od jakichś dwóch tygodni. I tylko dzięki Wam udało mi się uzyskać kilka sukcesów. Długa droga jeszcze przede mną, ale nadejdzie dzień, że będę mogła powiedzieć, że moja DO jest perfekcyjna Smile

Tereniu, na przykład jakich? Bo z węglowodanów używam już tylko ziemniaki (raz na tydzień i to w śmiesznych ilościach) i grejpfruty, czasem warzywa do rosołu. Więcej grzechów nie pamiętam Smile

Marii, ja też uważam, że rok samodzielnego zmagania się z moimi chorobami, na dzień dzisiejszy, okazało się sukcesem. I mam wielka nadzieję, że za kolejnych kilka miesięcy będę mogła powiedzieć, że sukces jest całkowity. Wciąż liczę na Waszą pomoc Smile Przyznam, że nie mam już pomysłu, jak podnieść HDL Sad Martwi mnie to, że rok temu, przy pozostałych okropnych wynikach, HDL był w normie, a teraz, przy lepszych wynikach pozostałych, HDL tak się pogorszył Sad

Na Twoje pytanie Marii, nie odpowiem, bo dopiero by mi się od Was dostało... Razz Laughing
BACA
Go

Email
« Odpowiedz #602 : 2010-09-28, 20:34:37 »

zonia - jaki jest wynik HbA1c. Przy okazji następnego badania krwi zmierz sobie CHOMOCYSTEINĘ. Może to być bardzo ważne badanie, bo jeżeji wynik będzie powyżej 10 - to coś może potrafimy poradzić.
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #603 : 2010-09-28, 20:41:08 »

zonia - jaki jest wynik HbA1c. Przy okazji następnego badania krwi zmierz sobie CHOMOCYSTEINĘ. Może to być bardzo ważne badanie, bo jeżeji wynik będzie powyżej 10 - to coś może potrafimy poradzić.

Poniżej ostatnia część moich dzisiejszych wyników. Mam nadzieję, że to o to chodzi, bo innych już nie ma Sad

[załącznik usunięty przez administratora]
BACA
Go

Email
« Odpowiedz #604 : 2010-09-28, 20:56:17 »

No, HbA1c nie jest najgorsza, choć mogła być mniejsza. Teraz przy okazji zmierz CHOMOCYSTEINĘ. To naprawdę może być ważne.
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #605 : 2010-09-28, 20:58:38 »

No, HbA1c nie jest najgorsza, choć mogła być mniejsza. Teraz przy okazji zmierz CHOMOCYSTEINĘ. To naprawdę może być ważne.

Która pozycja to HbA1c?
CHOMOCYSTEINA - najbliższa okazja za dwa miesiące Sad i co to w ogóle jest?
BACA
Go

Email
« Odpowiedz #606 : 2010-09-28, 21:09:13 »

Może uda Ci się gdzieś dostać książkę pt "Rewolucja serca". Tam znajdziesz dokładne objaśnienie odnośnie CHOMOCYSTEINY. HbA1c jest to hemoglobina glikolowana - I zestaw badań.
BACA
Go

Email
« Odpowiedz #607 : 2010-09-28, 21:12:21 »

Przepraszam, ma być hemoglobina glikowana.
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #608 : 2010-09-28, 21:14:49 »

HbA1c jest to hemoglobina glikolowana - I zestaw badań.

Tak tez myślałam, ale zmyliło mnie Twoje pytanie Smile
Na temat CHOMOCYSTEINY próbowałam znaleźć coś w necie, ale nic nie znalazłam sensownego Sad
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #609 : 2010-09-28, 21:19:34 »

Może uda Ci się gdzieś dostać książkę pt "Rewolucja serca". Tam znajdziesz dokładne objaśnienie odnośnie CHOMOCYSTEINY. HbA1c jest to hemoglobina glikolowana - I zestaw badań.

Czy chodzi o to: http://echozycia.ddsoft.pl/Files/file/15/Rewolucja%20serca%20-%20dieta%20na%20%C5%BCycie.pdf
BACA
Go

Email
« Odpowiedz #610 : 2010-09-28, 21:32:21 »

Jest to niewielki skrót tego o czym mówię, z tym że chomocysteina bardzo reaguje na DO i wystarczy dbać o o właściwy poziom pirydoksyny - czyli B6, B12 oraz kwasu foliowego, a właśnie przy DO z tym nie ma kłopotu.
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #611 : 2010-09-28, 21:33:40 »

Jest to niewielki skrót tego o czym mówię, z tym że chomocysteina bardzo reaguje na DO i wystarczy dbać o o właściwy poziom pirydoksyny - czyli B6, B12 oraz kwasu foliowego, a właśnie przy DO z tym nie ma kłopotu.

No tak, ale mnie jeszcze do tego daleko Sad
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #612 : 2010-09-28, 21:36:28 »

Zastanawia mnie jeszcze wysokie OB. Co może być powodem?
Zawsze myślałam, że wysokie OB jest wynikiem jakiegoś stanu zapalnego.
Wiecie coś więcej na ten temat?
BACA
Go

Email
« Odpowiedz #613 : 2010-09-28, 21:44:33 »

Z czasem będzie spadać. Nie jest to jednak szybka zmiana. Ja miałem OB 24 a po 4 latach było już 2. Teraz jest na zmianę raz 1 a raz 2 chyba różnica mało istotna.
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #614 : 2010-09-28, 21:45:55 »

Z czasem będzie spadać. Nie jest to jednak szybka zmiana. Ja miałem OB 24 a po 4 latach było już 2. Teraz jest na zmianę raz 1 a raz 2 chyba różnica mało istotna.

To Ty zupełnie zdrowy Chłopak jesteś  Laughing
BACA
Go

Email
« Odpowiedz #615 : 2010-09-28, 22:04:41 »

Niestety nie. Z niektórymi chorobami /cukrzyca i inne/ walczę z na ogół dobrymi rezultatami ale trudniej jest ze stwardnieniem rozsianym - iak widzisz mam stale co robić - a największy problem jest z chorobami wynikającymi z przewagi układu S i równocześnie z chorobami z przewagi układu Ps. Zwykłe porady niewiele pomogą. Na przykład leczenie SM przez zwiększenie przewagi układu Ps leczy tą chorobę ale jednocześnie zwiększa cukrzycę oraz powoduje powstanie niedoczynności tarczycy, a że mam różne choroby /wiek/ więc mam cały czas co robić.
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #616 : 2010-09-28, 22:36:44 »

Niestety nie. Z niektórymi chorobami /cukrzyca i inne/ walczę z na ogół dobrymi rezultatami ale trudniej jest ze stwardnieniem rozsianym - iak widzisz mam stale co robić - a największy problem jest z chorobami wynikającymi z przewagi układu S i równocześnie z chorobami z przewagi układu Ps. Zwykłe porady niewiele pomogą. Na przykład leczenie SM przez zwiększenie przewagi układu Ps leczy tą chorobę ale jednocześnie zwiększa cukrzycę oraz powoduje powstanie niedoczynności tarczycy, a że mam różne choroby /wiek/ więc mam cały czas co robić.

A ja myślałam, że udało Ci się wyjść ze wszystkiego paskudnego.Najważniejsze jest jednak to, że umiesz sobie z tym wszystkim radzić i w odpowiedni sposób reagować na odchylenia od normy Smile
Mari
Go

Email
« Odpowiedz #617 : 2010-09-29, 10:35:45 »

Baca ma rację z tym OB . Zresztą nie jest takie wysokie  Smile .  Martwić się należy przy trzycyfrowym wyniku . Witaminkę B12 , B17 wychwycisz w pestkach moreli , brzoskwini , a tak w ogóle to zwiększ sobie nasionka i kłopot zniknie .
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #618 : 2010-09-29, 11:09:00 »

Mnie się wydaje, że to OB mam podwyższone przez ból zęba Sad jakiś stan zapalny), właśnie z nim walczę, a ząb boli mnie od dwóch dni.
Dzisiaj chciałam iść do dentysty, ale najpierw zlikwiduję stan zapalny. Już jest lepiej Smile
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72246

« Odpowiedz #619 : 2010-09-29, 11:22:53 »

A czym sama likwidujesz stan zapalny? Jakieś płukania jamy ustnej?..

Strony: 1 ... 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 ... 61 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.03 sekund z 20 zapytaniami.