Autor
|
Wtek: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy (Przeczytany 538120 razy)
|
Mari
Go
|
Zonia jak na rok samoleczenia wyniki masz super! ...Oczywiście przesadzam w stronę optymizmu , ale jak bdziesz tak dalej trzymać to za rok się będziesz śmiać . Trójglicerydy się a automatu zmniejszą jak podniesiesz HDL .Ostro bierz się do czytanki o HDL ; Z nimi cukrzykom rozprawić się to droga trochę pod górkę . To cukrzyca miesza w trójglicerydach. Ja poszłam trochę na skróty i zaaplikowałam mężowi z grubej rury HDL-ka . Musiał pić olej lniany tłoczony na zimno prosto z fabryki . Tobie nie radzę bo cofka murowana hi hi ... Zapach ,smak straszebny ...Mąż krzyczał ,że go tróję olejem przekładniowym z samochodu !.Jednak ja musiałam działać szybko, bo Jego wyniki HDL były już poniżej dna...Udało się ..i to najważniejsze. Ty spokojnie dasz radę bez ryzyka . A teraz przyznaj się , ale tak z dwoma paluszkami do góry ...czy aby nie palisz papierosów , albo innego świństwa? .
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Reniu, znam ten film. Na wiele spraw otworzył mi oczy Zeto, wydaje mi się, że zastosowałam się do Waszych rad i efekty rzeczywiście są, ale najwidoczniej są tez jeszcze jakieś błędy. W końcu na DO jestem dopiero od miesiąca, a z Waszą pomocą od jakichś dwóch tygodni. I tylko dzięki Wam udało mi się uzyskać kilka sukcesów. Długa droga jeszcze przede mną, ale nadejdzie dzień, że będę mogła powiedzieć, że moja DO jest perfekcyjna Tereniu, na przykład jakich? Bo z węglowodanów używam już tylko ziemniaki (raz na tydzień i to w śmiesznych ilościach) i grejpfruty, czasem warzywa do rosołu. Więcej grzechów nie pamiętam Marii, ja też uważam, że rok samodzielnego zmagania się z moimi chorobami, na dzień dzisiejszy, okazało się sukcesem. I mam wielka nadzieję, że za kolejnych kilka miesięcy będę mogła powiedzieć, że sukces jest całkowity. Wciąż liczę na Waszą pomoc Przyznam, że nie mam już pomysłu, jak podnieść HDL Martwi mnie to, że rok temu, przy pozostałych okropnych wynikach, HDL był w normie, a teraz, przy lepszych wynikach pozostałych, HDL tak się pogorszył Na Twoje pytanie Marii, nie odpowiem, bo dopiero by mi się od Was dostało...
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
zonia - jaki jest wynik HbA1c. Przy okazji następnego badania krwi zmierz sobie CHOMOCYSTEINĘ. Może to być bardzo ważne badanie, bo jeżeji wynik będzie powyżej 10 - to coś może potrafimy poradzić.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
zonia - jaki jest wynik HbA1c. Przy okazji następnego badania krwi zmierz sobie CHOMOCYSTEINĘ. Może to być bardzo ważne badanie, bo jeżeji wynik będzie powyżej 10 - to coś może potrafimy poradzić.
Poniżej ostatnia część moich dzisiejszych wyników. Mam nadzieję, że to o to chodzi, bo innych już nie ma [załącznik usunięty przez administratora]
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
No, HbA1c nie jest najgorsza, choć mogła być mniejsza. Teraz przy okazji zmierz CHOMOCYSTEINĘ. To naprawdę może być ważne.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
No, HbA1c nie jest najgorsza, choć mogła być mniejsza. Teraz przy okazji zmierz CHOMOCYSTEINĘ. To naprawdę może być ważne.
Która pozycja to HbA1c? CHOMOCYSTEINA - najbliższa okazja za dwa miesiące i co to w ogóle jest?
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Może uda Ci się gdzieś dostać książkę pt "Rewolucja serca". Tam znajdziesz dokładne objaśnienie odnośnie CHOMOCYSTEINY. HbA1c jest to hemoglobina glikolowana - I zestaw badań.
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Przepraszam, ma być hemoglobina glikowana.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
HbA1c jest to hemoglobina glikolowana - I zestaw badań.
Tak tez myślałam, ale zmyliło mnie Twoje pytanie Na temat CHOMOCYSTEINY próbowałam znaleźć coś w necie, ale nic nie znalazłam sensownego
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Jest to niewielki skrót tego o czym mówię, z tym że chomocysteina bardzo reaguje na DO i wystarczy dbać o o właściwy poziom pirydoksyny - czyli B6, B12 oraz kwasu foliowego, a właśnie przy DO z tym nie ma kłopotu.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Jest to niewielki skrót tego o czym mówię, z tym że chomocysteina bardzo reaguje na DO i wystarczy dbać o o właściwy poziom pirydoksyny - czyli B6, B12 oraz kwasu foliowego, a właśnie przy DO z tym nie ma kłopotu.
No tak, ale mnie jeszcze do tego daleko
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Zastanawia mnie jeszcze wysokie OB. Co może być powodem? Zawsze myślałam, że wysokie OB jest wynikiem jakiegoś stanu zapalnego. Wiecie coś więcej na ten temat?
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Z czasem będzie spadać. Nie jest to jednak szybka zmiana. Ja miałem OB 24 a po 4 latach było już 2. Teraz jest na zmianę raz 1 a raz 2 chyba różnica mało istotna.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Z czasem będzie spadać. Nie jest to jednak szybka zmiana. Ja miałem OB 24 a po 4 latach było już 2. Teraz jest na zmianę raz 1 a raz 2 chyba różnica mało istotna.
To Ty zupełnie zdrowy Chłopak jesteś
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Niestety nie. Z niektórymi chorobami /cukrzyca i inne/ walczę z na ogół dobrymi rezultatami ale trudniej jest ze stwardnieniem rozsianym - iak widzisz mam stale co robić - a największy problem jest z chorobami wynikającymi z przewagi układu S i równocześnie z chorobami z przewagi układu Ps. Zwykłe porady niewiele pomogą. Na przykład leczenie SM przez zwiększenie przewagi układu Ps leczy tą chorobę ale jednocześnie zwiększa cukrzycę oraz powoduje powstanie niedoczynności tarczycy, a że mam różne choroby /wiek/ więc mam cały czas co robić.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Niestety nie. Z niektórymi chorobami /cukrzyca i inne/ walczę z na ogół dobrymi rezultatami ale trudniej jest ze stwardnieniem rozsianym - iak widzisz mam stale co robić - a największy problem jest z chorobami wynikającymi z przewagi układu S i równocześnie z chorobami z przewagi układu Ps. Zwykłe porady niewiele pomogą. Na przykład leczenie SM przez zwiększenie przewagi układu Ps leczy tą chorobę ale jednocześnie zwiększa cukrzycę oraz powoduje powstanie niedoczynności tarczycy, a że mam różne choroby /wiek/ więc mam cały czas co robić.
A ja myślałam, że udało Ci się wyjść ze wszystkiego paskudnego.Najważniejsze jest jednak to, że umiesz sobie z tym wszystkim radzić i w odpowiedni sposób reagować na odchylenia od normy
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Go
|
Baca ma rację z tym OB . Zresztą nie jest takie wysokie . Martwić się należy przy trzycyfrowym wyniku . Witaminkę B12 , B17 wychwycisz w pestkach moreli , brzoskwini , a tak w ogóle to zwiększ sobie nasionka i kłopot zniknie .
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Mnie się wydaje, że to OB mam podwyższone przez ból zęba jakiś stan zapalny), właśnie z nim walczę, a ząb boli mnie od dwóch dni. Dzisiaj chciałam iść do dentysty, ale najpierw zlikwiduję stan zapalny. Już jest lepiej
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A czym sama likwidujesz stan zapalny? Jakieś płukania jamy ustnej?..
|
|
|
|
|
|
|
|
|