forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 09:26:21

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.
669757 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 ... 61 Do dou Drukuj
Autor Wtek: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy  (Przeczytany 538042 razy)
Zonia
Go

Email
Odp: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy
« Odpowiedz #620 : 2010-09-29, 11:29:32 »

A czym sama likwidujesz stan zapalny? Jakieś płukania jamy ustnej?..

Ibopromem max Smile
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72246

Odp: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy
« Odpowiedz #621 : 2010-09-29, 11:54:12 »

To jest rozwiązanie krótkotrwałe..Lepiej udać się do dentysty...Nawet jak ból zlikwidujesz, to jego źródło pozostanie..

Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #622 : 2010-09-29, 12:38:40 »

To jest rozwiązanie krótkotrwałe..Lepiej udać się do dentysty...Nawet jak ból zlikwidujesz, to jego źródło pozostanie..
Oczywiście Reniu, że pójdę do dentysty Smile
Z doświadczenia jednak wiem, że najpierw każą usunąć stan zapalny. Zresztą - wtedy mniej boli  Confused
renia
Hero Member

« Odpowiedz #623 : 2010-09-29, 13:42:32 »

Jasne.. Very Happy ..ja się "mądruję", a sama nieraz też "ratowałam się" doraźnie tabletką... Wink

Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #624 : 2010-09-29, 13:45:56 »

Jasne.. Very Happy ..ja się "mądruję", a sama nieraz też "ratowałam się" doraźnie tabletką... Wink
Jak my wszyscy zapewne  Wink
renia
Hero Member

« Odpowiedz #625 : 2010-09-29, 13:48:59 »

Cool Wink

Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #626 : 2010-09-30, 19:58:51 »

Zauważyłam dzisiaj pewną zależność. Właściwie takie historie działy się już wcześniej, ale nie skojarzyłam ich z tym co zjadam na poszczególne posiłki.
Otóż okazuje się, że u mnie nie sprawdza się zjadanie węgli dopiero jako ostatni posiłek.
Na dzisiejszym przykładzie podam, że do czasu zjedzenia trzeciego posiłku, moje spożyte białka wynosiły 40g, tłuszcze 110g, a węgle 8g.
Już od drugiego posiłku czułam jakby drapanie w gardle, w przełyku i w ogóle w całym przewodzie pokarmowym jakiś dyskomfort.
Jako że już wcześniej zdarzały mi się takie historie, zaczęłam analizować i wyszło mi, że zawsze jest tak, kiedy nie spożywam węgli podczas danego posiłku.
Wydaje mi się, że może to mieć związek z brakiem błonnika. Dolegliwości mijają niemal natychmiast po spożyciu węglowodanów, tak jak dzisiaj, teraz, kiedy
to zjadłam 60 g papryki. Co wiecie na ten temat?
Teresa Stachurska
Go

Email
« Odpowiedz #627 : 2010-09-30, 20:02:11 »

Nie zaobserwowałam. Może rzecz w... wodzie?

Zoniu, jak cukier?
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #628 : 2010-09-30, 20:06:09 »

Aaaa, jeszcze śliwkę sobie szybko zjadłam Smile i teraz jest ok Smile

Co z ta wodą Tereniu? Tylko Cisowiankę piję, niegazowana. Świetnie obniża cukier Smile
A cukier, na razie za wiele się nie wychyla. Rano od 106 do 115, po jedzeniu od 120 do 140.
BACA
Go

Email
« Odpowiedz #629 : 2010-09-30, 20:10:42 »

Wałkowaliśmy to nieraz. Najlepiej jedz węgle rozkładając je mniej więcej równo przy każdym posiłku z tym że najlepiej węgle jedz jako pierwsze. Ma to związek z Twoimi dotychczasowymi dolegliwościami. Całkiem rzadko a nawet raz dziennie może węgle jeść ktoś kto był do tej pory w miarę zdrowy.
kodar
Go

Email
« Odpowiedz #630 : 2010-09-30, 21:33:05 »

Mnie się wydaje, że to OB mam podwyższone przez ból zęba Sad jakiś stan zapalny), właśnie z nim walczę, a ząb boli mnie od dwóch dni.
Dzisiaj chciałam iść do dentysty, ale najpierw zlikwiduję stan zapalny. Już jest lepiej Smile
oklady ze swiezej sloniny tez pomagaja lub plukanie MMS preparatem wedlug przepisu na opakpowaniu.Borowanie zeba nie spowodowalo nawet minimalnego bolu. Razz
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #631 : 2010-09-30, 23:50:21 »

Wałkowaliśmy to nieraz. Najlepiej jedz węgle rozkładając je mniej więcej równo przy każdym posiłku z tym że najlepiej węgle jedz jako pierwsze. Ma to związek z Twoimi dotychczasowymi dolegliwościami. Całkiem rzadko a nawet raz dziennie może węgle jeść ktoś kto był do tej pory w miarę zdrowy.

Szalenie mądry z Ciebie Facet BACA  Very Happy
To prawda, jak do każdego posiłku dokładam coś z węgli to jest wszystko OK. Zawsze jednak zjadałam wszystko jednocześnie. Ta uwaga, by jeść najpierw węgle jest bardzo cenna, dziękuję  Very Happy
Kodar, dziękuję, jutro dentysta, ale najpierw zrobię płukankę Smile
Jesteście kochani...jak zwykle  Laughing
ArT_B_
Go

Email
« Odpowiedz #632 : 2010-10-01, 00:08:28 »

a co daje zjadanie węgli w pierwszej kolejności?
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #633 : 2010-10-01, 00:14:06 »

a co daje zjadanie węgli w pierwszej kolejności?

Jestem ciekawa co BACA na to pytanie Smile
BACA
Go

Email
« Odpowiedz #634 : 2010-10-01, 07:41:33 »

zonia - nie przesadzaj. Wiadomo że węgle są trawione ok 20 min, a białko ok 2 godz. By trawienie przebiegało idealnie nie należy łączyć tych pokarmów. Wiem że to trudne i trochę głupio wygląda - no bo jak zjeść węgle lub węgle z tłuszczem a po ok 20 min białko lub białko z tłuszczem. Najgorszy wynalazek to kanapka /sandwicz -nie wiem jak to się pisze/. Bułka z mięsem. A schabowy z ziemniakami i kapustą? Jak to jeść?. Przy ludziach jem razem a jak jestem sam to różnie. Jeżeli dla kogoś to może być ważne to takie dzielenie może wpływać korzystnie na wiele dolegliwości.
adampio
Go

Email
« Odpowiedz #635 : 2010-10-01, 07:59:06 »

Czyli jednym slowem ( jednymslowem Laughing) nie laczenie pokarmow. Slyszalem o takiej diecie natomiast nie natknalem sie do tej pory w ksiazkach Pana dr. Jana Kwasniewskiego na taka teorie.
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #636 : 2010-10-01, 08:33:56 »

Czyli jednym slowem ( jednymslowem Laughing) nie laczenie pokarmow. Slyszalem o takiej diecie natomiast nie natknalem sie do tej pory w ksiazkach Pana dr. Jana Kwasniewskiego na taka teorie.

Ja też już słyszałam o nie łączeniu pokarmów. Nie wiem czy wyczytałam to odnośnie DO, ale już się z tym spotkałam.

BACO, sam widzisz, że nie przesadzam. Znowu rozjaśniłeś mi w głowie Smile Od dzisiaj, czy to się komuś podoba, czy nie, węgle jem pierwsze Smile
ArT_B_
Go

Email
« Odpowiedz #637 : 2010-10-01, 09:02:28 »

a ja będę się starał jak najbardziej uprościć swoją dietę tak żebym nie musiał żyć z kalkulatorem Morgano i kompem pod bokiem Wink
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #638 : 2010-10-01, 09:07:46 »

a ja będę się starał jak najbardziej uprościć swoją dietę tak żebym nie musiał żyć z kalkulatorem Morgano i kompem pod bokiem Wink

Na początku trzeba liczyć co do grama. Jak już wyjdę na prostą, to z pewnością wartości produktów będę znała przynajmniej w takim przybliżeniu, że też nie będę musiała żyć z kalkulatorem Smile
adampio
Go

Email
« Odpowiedz #639 : 2010-10-01, 11:39:56 »

To jest trudne na poczatku. A na oko to chop w szpitalu kiedys umarl  Laughing
Strony: 1 ... 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 ... 61 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.039 sekund z 20 zapytaniami.