Autor
|
Wtek: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy (Przeczytany 538059 razy)
|
Zonia
Go
|
A czym sama likwidujesz stan zapalny? Jakieś płukania jamy ustnej?..
Ibopromem max
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To jest rozwiązanie krótkotrwałe..Lepiej udać się do dentysty...Nawet jak ból zlikwidujesz, to jego źródło pozostanie..
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
To jest rozwiązanie krótkotrwałe..Lepiej udać się do dentysty...Nawet jak ból zlikwidujesz, to jego źródło pozostanie..
Oczywiście Reniu, że pójdę do dentysty Z doświadczenia jednak wiem, że najpierw każą usunąć stan zapalny. Zresztą - wtedy mniej boli
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jasne.. ..ja się "mądruję", a sama nieraz też "ratowałam się" doraźnie tabletką...
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Jasne.. ..ja się "mądruję", a sama nieraz też "ratowałam się" doraźnie tabletką... Jak my wszyscy zapewne
|
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Zauważyłam dzisiaj pewną zależność. Właściwie takie historie działy się już wcześniej, ale nie skojarzyłam ich z tym co zjadam na poszczególne posiłki. Otóż okazuje się, że u mnie nie sprawdza się zjadanie węgli dopiero jako ostatni posiłek. Na dzisiejszym przykładzie podam, że do czasu zjedzenia trzeciego posiłku, moje spożyte białka wynosiły 40g, tłuszcze 110g, a węgle 8g. Już od drugiego posiłku czułam jakby drapanie w gardle, w przełyku i w ogóle w całym przewodzie pokarmowym jakiś dyskomfort. Jako że już wcześniej zdarzały mi się takie historie, zaczęłam analizować i wyszło mi, że zawsze jest tak, kiedy nie spożywam węgli podczas danego posiłku. Wydaje mi się, że może to mieć związek z brakiem błonnika. Dolegliwości mijają niemal natychmiast po spożyciu węglowodanów, tak jak dzisiaj, teraz, kiedy to zjadłam 60 g papryki. Co wiecie na ten temat?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Nie zaobserwowałam. Może rzecz w... wodzie?
Zoniu, jak cukier?
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Aaaa, jeszcze śliwkę sobie szybko zjadłam i teraz jest ok Co z ta wodą Tereniu? Tylko Cisowiankę piję, niegazowana. Świetnie obniża cukier A cukier, na razie za wiele się nie wychyla. Rano od 106 do 115, po jedzeniu od 120 do 140.
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Wałkowaliśmy to nieraz. Najlepiej jedz węgle rozkładając je mniej więcej równo przy każdym posiłku z tym że najlepiej węgle jedz jako pierwsze. Ma to związek z Twoimi dotychczasowymi dolegliwościami. Całkiem rzadko a nawet raz dziennie może węgle jeść ktoś kto był do tej pory w miarę zdrowy.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Mnie się wydaje, że to OB mam podwyższone przez ból zęba jakiś stan zapalny), właśnie z nim walczę, a ząb boli mnie od dwóch dni. Dzisiaj chciałam iść do dentysty, ale najpierw zlikwiduję stan zapalny. Już jest lepiej oklady ze swiezej sloniny tez pomagaja lub plukanie MMS preparatem wedlug przepisu na opakpowaniu.Borowanie zeba nie spowodowalo nawet minimalnego bolu.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Wałkowaliśmy to nieraz. Najlepiej jedz węgle rozkładając je mniej więcej równo przy każdym posiłku z tym że najlepiej węgle jedz jako pierwsze. Ma to związek z Twoimi dotychczasowymi dolegliwościami. Całkiem rzadko a nawet raz dziennie może węgle jeść ktoś kto był do tej pory w miarę zdrowy.
Szalenie mądry z Ciebie Facet BACA To prawda, jak do każdego posiłku dokładam coś z węgli to jest wszystko OK. Zawsze jednak zjadałam wszystko jednocześnie. Ta uwaga, by jeść najpierw węgle jest bardzo cenna, dziękuję Kodar, dziękuję, jutro dentysta, ale najpierw zrobię płukankę Jesteście kochani...jak zwykle
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
a co daje zjadanie węgli w pierwszej kolejności?
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
a co daje zjadanie węgli w pierwszej kolejności?
Jestem ciekawa co BACA na to pytanie
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
zonia - nie przesadzaj. Wiadomo że węgle są trawione ok 20 min, a białko ok 2 godz. By trawienie przebiegało idealnie nie należy łączyć tych pokarmów. Wiem że to trudne i trochę głupio wygląda - no bo jak zjeść węgle lub węgle z tłuszczem a po ok 20 min białko lub białko z tłuszczem. Najgorszy wynalazek to kanapka /sandwicz -nie wiem jak to się pisze/. Bułka z mięsem. A schabowy z ziemniakami i kapustą? Jak to jeść?. Przy ludziach jem razem a jak jestem sam to różnie. Jeżeli dla kogoś to może być ważne to takie dzielenie może wpływać korzystnie na wiele dolegliwości.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Czyli jednym slowem ( jednymslowem ) nie laczenie pokarmow. Slyszalem o takiej diecie natomiast nie natknalem sie do tej pory w ksiazkach Pana dr. Jana Kwasniewskiego na taka teorie.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Czyli jednym slowem ( jednymslowem ) nie laczenie pokarmow. Slyszalem o takiej diecie natomiast nie natknalem sie do tej pory w ksiazkach Pana dr. Jana Kwasniewskiego na taka teorie. Ja też już słyszałam o nie łączeniu pokarmów. Nie wiem czy wyczytałam to odnośnie DO, ale już się z tym spotkałam. BACO, sam widzisz, że nie przesadzam. Znowu rozjaśniłeś mi w głowie Od dzisiaj, czy to się komuś podoba, czy nie, węgle jem pierwsze
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
a ja będę się starał jak najbardziej uprościć swoją dietę tak żebym nie musiał żyć z kalkulatorem Morgano i kompem pod bokiem
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
a ja będę się starał jak najbardziej uprościć swoją dietę tak żebym nie musiał żyć z kalkulatorem Morgano i kompem pod bokiem Na początku trzeba liczyć co do grama. Jak już wyjdę na prostą, to z pewnością wartości produktów będę znała przynajmniej w takim przybliżeniu, że też nie będę musiała żyć z kalkulatorem
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
a ja będę się starał jak najbardziej uprościć swoją dietę tak żebym nie musiał żyć z kalkulatorem Morgano i kompem pod bokiem To jest trudne na poczatku. A na oko to chop w szpitalu kiedys umarl
|
|
|
|
|
|
|
|
|