forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 07:38:40

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.
669747 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 ... 61 Do dou Drukuj
Autor Wtek: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy  (Przeczytany 537955 razy)
ArT_B_
Go

Email
Odp: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy
« Odpowiedz #640 : 2010-10-01, 11:56:47 »

a propo liczydła Morgano... ma ktoś odhasłowaną wersję? chciałem sobie troszkę stuningować to liczydło bo po co wywarzać otwarte drzwi i pisać coś podobnego od początku;)
adampio
Go

Email
Odp: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy
« Odpowiedz #641 : 2010-10-01, 12:17:27 »

a propo liczydła Morgano... ma ktoś odhasłowaną wersję? chciałem sobie troszkę stuningować to liczydło bo po co wywarzać otwarte drzwi i pisać coś podobnego od początku;)

A Ty masz "zahaslowana"?

Ja modyfikuje kiedy chce i dzis juz ja mam w jezyku dunskim. No problemos.
adampio
Go

Email
« Odpowiedz #642 : 2010-10-01, 12:27:12 »

Tu jest ta wersja, ktora ja mam.

http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=806
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244

« Odpowiedz #643 : 2010-10-01, 13:52:50 »

a co daje zjadanie węgli w pierwszej kolejności?

W gotowych jadłospisach podanych przez dr. Kwaśniewskiego są łączone węglowodany, białka i tłuszcze w każdym posiłku. Jedynie przy odchudzaniu zdrowa osoba może zjadać wszystkie węglowonany osobno w ostatnim posiłku.

renia
Hero Member

« Odpowiedz #644 : 2010-10-01, 14:50:44 »

Coś tu znalazłam o niełączeniu i łączeniu pokarmów w książce "Dieta Optymalna - dieta idealna":

"Połączenie na talerzu takich produktów jak cukier i/lub skrobia, białko i tłuszcz jest "wynalazkiem" ostatnich stuleci i ludzkie mechanizmy nie są wstanie sobie z nimi poradzić. Łączenie bowiem w jednym posiłku np. węglowodanów i tłuszczu w takich samych proporcjach musi doprowadzić do katastrofy ..(...) ..Jeśli schabowemu towarzyszyło będzie jedynie kilka frytek usmażonych na tłuszczu, wtedy mamy do czynienia z jednorodnością pokarmową, prawidłowym, szybkim trawieniem bez procesów gnilnych i fermentacyjnych i należytym wykorzystaniem wszystkich składników pokarmowych, witamin i minerałów".

ArT_B_
Go

Email
« Odpowiedz #645 : 2010-10-01, 14:53:55 »

Tu jest ta wersja, ktora ja mam.

http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=806

czyli też masz zahasłowaną Smile spróbuj usunąć jakiś arkusz albo wprowadzić jaikieś modyfikacje do samego liczydła Smile
adampio
Go

Email
« Odpowiedz #646 : 2010-10-01, 15:07:05 »

Nie zmieniam co chce i ile chce. A po co dodawac arkusze?

W dolnym lewym rogu masz "dane". Wchodzisz tam i wprowadzasz swoje dane.

Na samym koncu listy produktow, caly czas wdziale "dane" masz tzw "gotowe dania", gdzie mozesz wpisac tysiace swoich wlasnych zbilansowanych przepisow przepisow.

ArT_B_
Go

Email
« Odpowiedz #647 : 2010-10-01, 16:26:17 »

wiem wiem Smile co nie zmienia faktu że liczydło jest zabezpieczone przed zmianami;)
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #648 : 2010-10-01, 16:35:05 »

Właśnie ściągnęłam sobie ten kalkulator. Świetna sprawa i nawet zapisywalna.  Laughing
ArT_B_
Go

Email
« Odpowiedz #649 : 2010-10-01, 17:06:15 »

noo:) brakuje kilku rzeczy ale ogólnie może być:)
renia
Hero Member

« Odpowiedz #650 : 2010-10-01, 17:30:00 »

No a ja nadal "studiuję" tę dietę rozdzielczą i kontynuuję moje cytowanie (byłam ciekawa zdania w tym temacie dr Kwaśniewskiego):

"Trennkost (dieta rozdzielna dr Howarda Hay'a) nie jest ani alternatywą dla żywienia optymalnego, ani nawet metodą, którą można polecić do wypróbowania.
80 procent produktów zasadowych i 20 procent kwasowych, to proporcje nie do przyjęcia, gdyż nie są uzasadnione ani potrzebami ludzkiego organizmu, ani wiedzą na temat odżywiania. Na świecie żyją ludzie, którzy jedzą wyłącznie białko i tłuszcze i są okazami zdrowia, więc twierdzenie, że mięso zakwasza i sprawia, że organizm choruje jest niedorzecznością."

.."Hay , który skoncentrował się na chemicznych reakcjach organizmu, nie wziął pod uwagę tego, że może istnieć odżywianie, które w ogóle wykluczy jakiekolwiek konflikty biochemiczne w organizmie. Tymczasem ograniczając poważnie spożycie węglowodanów osiągamy właśnie ten efekt, przy czym dostarczymy naszym komórkom i tkankom pełnowartościowego pożywienia i skoncentrowanej energii"...

kodar
Go

Email
« Odpowiedz #651 : 2010-10-01, 18:42:56 »

wiem wiem Smile co nie zmienia faktu że liczydło jest zabezpieczone przed zmianami;)
nie wiem,czy powinnam,bo smutne i raniace.Nie chce nikogo urazic zapewniam was.Skoro wspoltworca liczydla juz odszedl i to w sile wieku,to ,czy liczydlo w Diecie najwazniejsze??Skoro moje mysli jak strzala,i pewnie rania,to zapytam wprost ,liczydlo ,czy aby wogole potrzebne???? Confused
Teresa Stachurska
Go

Email
« Odpowiedz #652 : 2010-10-01, 18:46:55 »

Reniu, jesteś the best Smile  że znalazłaś te urywki.

Kodar, nic nie przeszkadza Ci używać żarówki?
ArT_B_
Go

Email
« Odpowiedz #653 : 2010-10-01, 19:37:53 »

liczydlo ,czy aby wogole potrzebne???? Confused
ja non stopliczę gramy
renia
Hero Member

« Odpowiedz #654 : 2010-10-01, 19:53:54 »

Z początku bez liczenia się nie da... no chyba żeby korzystało się stale z gotowych jadłospisów (tak przez rok robiła moja siostra, dopóki nie nauczyła się sama obliczać w nowych potrawach BTW)

BACA
Go

Email
« Odpowiedz #655 : 2010-10-01, 19:56:56 »

U mnie przy leczeniu cukrzycy bardzo ważną rolę odegrały jabłka. Tak jabłka. Fruktoza itd. A mierzył ktoś sobie cukier po zjedzeniu jabłka? Okaże się że niewiele podskoczy. Zjadam od kilku lat po 3 szt dziennie i cukier po nich mam niski. A po ziemniakach lub chlebie cukier mam w granicach 200. Nie jem więc ziemniaków a zbożowe tylko w postaci orkiszu /oryginał a nie czeski/. Tak, tak. Dr Kwaśniewski pisał kiedyś że czasem przez pomyłkę ugryzie jabłko i szybko odrzuca bo to trucizna. Ale już w książce "ODPOWIEDZI NA LISTY I  str 82" pisze: zwykle sam zjadam wieczorem połowę szarej czy złotej renety, dostarczając w ten sposób ok 10 g węglowodanów. A ja wiem że jabłka bać się nie trzeba.
ArT_B_
Go

Email
« Odpowiedz #656 : 2010-10-01, 20:01:49 »

hmmm ciekawe... mówisz że lepiej jabłko niż pyrę?
renia
Hero Member

« Odpowiedz #657 : 2010-10-01, 20:08:16 »

Wyskoczę z cytatem.. Laughing Cool

.." Jabłko na kolację jeszcze nikomu nie zaszkodziło, zwłaszcza gdy będzie to jedyny pełnowęglowodanowy posiłek w ciągu doby."

BACA
Go

Email
« Odpowiedz #658 : 2010-10-01, 20:22:20 »

w Krakowie od lat już mamy grupę ludzi żywiących się optymalnie, a tak naprawdę to każdy inaczej bo i objawy były różne. Do każdego dopasowało się inny skład diety bo zgodnie z dr J. K. tak własnie trzeba postępować. A cukrzycę wszyscy leczyli właśnie jabłkami i to skutecznie. Czy każdy może przejść na DO ? Otóż nie. Jest ok 3000 /trzy tysiące/ chorób przy których nie można - w/g dr J. K.
renia
Hero Member

« Odpowiedz #659 : 2010-10-01, 20:24:31 »

BACA możesz wymienić chociaż jedną?

Strony: 1 ... 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 ... 61 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.033 sekund z 20 zapytaniami.