forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 07:38:53

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
10. Nie wolno głodzić się ani pościć.
669747 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 29 30 31 32 33 [34] 35 36 37 38 39 ... 61 Do dou Drukuj
Autor Wtek: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy  (Przeczytany 537959 razy)
BACA
Go

Email
Odp: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy
« Odpowiedz #660 : 2010-10-01, 20:34:00 »

Rak krwi zwany czerwienicą. Wszystkie odmiany leczy się DO. Prawie wszystkie. Jest czerwienica" zwyczajna" i przy niej własnie nie wolno stosować ŻADNEJ diety niskowęglowodanowej.To jest jednak domena lekarzy i do nich trzeba się zwracać w tej sprawie.
Teresa Stachurska
Go

Email
Odp: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy
« Odpowiedz #661 : 2010-10-01, 20:35:10 »

Ja bym prosiła o źródło tej tezy, Baco Smile   
BACA
Go

Email
« Odpowiedz #662 : 2010-10-01, 20:41:52 »

Której tezy? tej o 3000 chorób czy tej o czerwienicy zwyczajnej ?
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244

« Odpowiedz #663 : 2010-10-01, 20:43:26 »

..  Czy każdy może przejść na DO ? Otóż nie. Jest ok 3000 /trzy tysiące/ chorób przy których nie można - w/g dr J. K.

Gdzie dr Kwaśniewski o tym pisze?

A z tym się zgodzisz co mówi dr Pala, że wszyscy mogą stosować DO niezależnie od wieku i chorób...i nikomu Dieta Optymalna nie może zaszkodzić..

http://www.youtube.com/watch?v=9AXaVJPIQKU&feature=related

BACA
Go

Email
« Odpowiedz #664 : 2010-10-01, 21:06:34 »

Dr.J. K. książka "Odpowiedzi na listy I" str 20 - cytuję: Żywienie optymalne nie szkodzi, poza nielicznymi wyjątkami które mogą pojawić się u ludzi z wrodzonymi, a częściej nabytymi defektami enzymatycznymi. Takich chorób naliczono już ponad trzy tysiące, ale są to choroby rzadkie i dotyczą enzymów związanych z przemianą tłuszczów czy cholesterolu. A czerwienicę zwyczajną mam niestety w rodzinie. i nie ma na nią siły. Nie pomaga nic - ani B17,ani B15 - tlen w pigułce, ani Nieumywakin, ani cieciorka.Hm..........
renia
Hero Member

« Odpowiedz #665 : 2010-10-01, 21:16:24 »

No faktycznie. Tego juz nie pamietałam, chociaż przeczytałam wszystkie ksiażki J. Kwasniewskiego. No ale pewnie jest jeszcze sporo rzeczy ktorych nie pamiętam. Te ksiażki są tak bogate w treść, że praktycznie nie sposób wszystko zapamiętać. Dlatego stale do nich wracam i....czasami cytuję... Wink

Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #666 : 2010-10-01, 21:25:48 »

BACA, jutro zjem jabłko. Jestem ciekawa czy na mnie będzie działało tak jak na Ciebie.
Ziemniaki mogę jeść. Cukier po nich nie przekracza 140 Smile
renia
Hero Member

« Odpowiedz #667 : 2010-10-01, 21:26:15 »

..Żywienie optymalne nie szkodzi, poza nielicznymi wyjątkami które mogą pojawić się u ludzi z wrodzonymi, a częściej nabytymi defektami enzymatycznymi. Takich chorób naliczono już ponad trzy tysiące, ale są to choroby rzadkie i dotyczą enzymów związanych z przemianą tłuszczów czy cholesterolu. .......

Dr Kwaśniewski pisze, że spotkał się z jednym takim przypadkiem, na wiele tysięcy pacjentów...ale jednak jest...

adampio
Go

Email
« Odpowiedz #668 : 2010-10-01, 21:26:32 »

hmmm ciekawe... mówisz że lepiej jabłko niż pyrę?
Bzdura.
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #669 : 2010-10-01, 21:56:52 »

Czy coś znowu jest nie tak? Czy to możliwe, że po jedzeniu, po dwóch godzinach mój cukier = 108?
Na czczo, to rozumiem, ale żeby po jedzeniu?  Shocked czy to z kolei nie za mało?
BACA
Go

Email
« Odpowiedz #670 : 2010-10-01, 22:05:40 »

Kiedy po tym jedzeniu masz szczyt cukru ? Bo po jednym jest po 1 godz, po innym po 1,5 godz a jeszcze po innym po 2 godz. Najlepiej zmierz kilka razy w tym czasie i będzie wiadomo, bo może cukier mierzony w innym czasie będzie miał inna wartość.
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #671 : 2010-10-01, 22:18:11 »

Jadłam ok 20-tej - galaretę z indyka i to wcale nie mało Smile
Cukier zmierzyłam o 22-giej z wynikiem 108.
Dzisiaj praktycznie przez cały dzień jestem na galarecie, poza jednym posiłkiem - sałatka z pomidorów z majonezem.
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #672 : 2010-10-01, 22:20:37 »

Nie mam pojęcia kiedy i po jakim jedzeniu jest szczyt cukru Sad
Skąd mam to wiedzieć? Czy jest to gdzieś napisane?
Zawsze uczono mnie, że mam mierzyć po dwóch godzinach od posiłku Sad
BACA
Go

Email
« Odpowiedz #673 : 2010-10-01, 22:22:46 »

Nie żartuj. Cukier mierzy się tylko po zjedzeniu węgli lub posiłku gdzie są węgle. Po białku nie ma co mierzyć.
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #674 : 2010-10-01, 22:24:42 »

Nie żartuj. Cukier mierzy się tylko po zjedzeniu węgli lub posiłku gdzie są węgle. Po białku nie ma co mierzyć.
W mojej galarecie jest mnóstwo marchewki, jest tez pietruszka i seler Smile
BACA
Go

Email
« Odpowiedz #675 : 2010-10-01, 22:27:22 »

Jeżeli przez cały dzień zjadłaś śladowe ilości węgli - bo tak piszesz - to skończy się to arytmią lub inną paskudną chorobą.
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #676 : 2010-10-01, 22:29:09 »

Zjadłam w międzyczasie die porcje sałatki z pomidorów (przed chwilką drugą porcję Smile
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #677 : 2010-10-01, 22:29:57 »

Zjadłam w międzyczasie die porcje sałatki z pomidorów (przed chwilką drugą porcję Smile
...dwie*
BACA
Go

Email
« Odpowiedz #678 : 2010-10-01, 22:42:14 »

Przecież cukier mierzy się po zjedzeniu węgli, a po warzywach jest to niecała 1 godz. Zresztą po warzywach szkoda mierzyć bo cukier niewiele rośnie. Każdy organizm jest inny i dlatego musisz sprawdzić u siebie metodą prób kiedy masz szczyt cukru po danym węglowodanie. A po warzywach nie mierz wcale bo szkoda się kłuć i się stresować. A ile węgli dziennie jesz ?
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #679 : 2010-10-01, 22:50:58 »

Ale przecież węgle jem wyłącznie w warzywach, no i troszkę w majonezach, musztardzie czy chrzanie, czasami w białej, czy kaszance:)
Owoców nie jadam, cukru również, mąki zero. Od dwóch tygodni nie przekraczam 40g węgli.
Strony: 1 ... 29 30 31 32 33 [34] 35 36 37 38 39 ... 61 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.038 sekund z 20 zapytaniami.