BACA
Go
|
Rak krwi zwany czerwienicą. Wszystkie odmiany leczy się DO. Prawie wszystkie. Jest czerwienica" zwyczajna" i przy niej własnie nie wolno stosować ŻADNEJ diety niskowęglowodanowej.To jest jednak domena lekarzy i do nich trzeba się zwracać w tej sprawie.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Ja bym prosiła o źródło tej tezy, Baco
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Której tezy? tej o 3000 chorób czy tej o czerwienicy zwyczajnej ?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
.. Czy każdy może przejść na DO ? Otóż nie. Jest ok 3000 /trzy tysiące/ chorób przy których nie można - w/g dr J. K.
Gdzie dr Kwaśniewski o tym pisze? A z tym się zgodzisz co mówi dr Pala, że wszyscy mogą stosować DO niezależnie od wieku i chorób...i nikomu Dieta Optymalna nie może zaszkodzić.. http://www.youtube.com/watch?v=9AXaVJPIQKU&feature=related
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Dr.J. K. książka "Odpowiedzi na listy I" str 20 - cytuję: Żywienie optymalne nie szkodzi, poza nielicznymi wyjątkami które mogą pojawić się u ludzi z wrodzonymi, a częściej nabytymi defektami enzymatycznymi. Takich chorób naliczono już ponad trzy tysiące, ale są to choroby rzadkie i dotyczą enzymów związanych z przemianą tłuszczów czy cholesterolu. A czerwienicę zwyczajną mam niestety w rodzinie. i nie ma na nią siły. Nie pomaga nic - ani B17,ani B15 - tlen w pigułce, ani Nieumywakin, ani cieciorka.Hm..........
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No faktycznie. Tego juz nie pamietałam, chociaż przeczytałam wszystkie ksiażki J. Kwasniewskiego. No ale pewnie jest jeszcze sporo rzeczy ktorych nie pamiętam. Te ksiażki są tak bogate w treść, że praktycznie nie sposób wszystko zapamiętać. Dlatego stale do nich wracam i....czasami cytuję...
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
BACA, jutro zjem jabłko. Jestem ciekawa czy na mnie będzie działało tak jak na Ciebie. Ziemniaki mogę jeść. Cukier po nich nie przekracza 140
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
..Żywienie optymalne nie szkodzi, poza nielicznymi wyjątkami które mogą pojawić się u ludzi z wrodzonymi, a częściej nabytymi defektami enzymatycznymi. Takich chorób naliczono już ponad trzy tysiące, ale są to choroby rzadkie i dotyczą enzymów związanych z przemianą tłuszczów czy cholesterolu. .......
Dr Kwaśniewski pisze, że spotkał się z jednym takim przypadkiem, na wiele tysięcy pacjentów...ale jednak jest...
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
hmmm ciekawe... mówisz że lepiej jabłko niż pyrę?
Bzdura.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Czy coś znowu jest nie tak? Czy to możliwe, że po jedzeniu, po dwóch godzinach mój cukier = 108? Na czczo, to rozumiem, ale żeby po jedzeniu? czy to z kolei nie za mało?
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Kiedy po tym jedzeniu masz szczyt cukru ? Bo po jednym jest po 1 godz, po innym po 1,5 godz a jeszcze po innym po 2 godz. Najlepiej zmierz kilka razy w tym czasie i będzie wiadomo, bo może cukier mierzony w innym czasie będzie miał inna wartość.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Jadłam ok 20-tej - galaretę z indyka i to wcale nie mało Cukier zmierzyłam o 22-giej z wynikiem 108. Dzisiaj praktycznie przez cały dzień jestem na galarecie, poza jednym posiłkiem - sałatka z pomidorów z majonezem.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Nie mam pojęcia kiedy i po jakim jedzeniu jest szczyt cukru Skąd mam to wiedzieć? Czy jest to gdzieś napisane? Zawsze uczono mnie, że mam mierzyć po dwóch godzinach od posiłku
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Nie żartuj. Cukier mierzy się tylko po zjedzeniu węgli lub posiłku gdzie są węgle. Po białku nie ma co mierzyć.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Nie żartuj. Cukier mierzy się tylko po zjedzeniu węgli lub posiłku gdzie są węgle. Po białku nie ma co mierzyć.
W mojej galarecie jest mnóstwo marchewki, jest tez pietruszka i seler
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Jeżeli przez cały dzień zjadłaś śladowe ilości węgli - bo tak piszesz - to skończy się to arytmią lub inną paskudną chorobą.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Zjadłam w międzyczasie die porcje sałatki z pomidorów (przed chwilką drugą porcję
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Zjadłam w międzyczasie die porcje sałatki z pomidorów (przed chwilką drugą porcję ...dwie*
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Przecież cukier mierzy się po zjedzeniu węgli, a po warzywach jest to niecała 1 godz. Zresztą po warzywach szkoda mierzyć bo cukier niewiele rośnie. Każdy organizm jest inny i dlatego musisz sprawdzić u siebie metodą prób kiedy masz szczyt cukru po danym węglowodanie. A po warzywach nie mierz wcale bo szkoda się kłuć i się stresować. A ile węgli dziennie jesz ?
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Ale przecież węgle jem wyłącznie w warzywach, no i troszkę w majonezach, musztardzie czy chrzanie, czasami w białej, czy kaszance:) Owoców nie jadam, cukru również, mąki zero. Od dwóch tygodni nie przekraczam 40g węgli.
|
|
|
|
|
|
|
|