Autor
|
Wtek: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy (Przeczytany 538146 razy)
|
Zonia
Go
|
To chyba rwanie musiało być bolesne, skoro był stan zapalny - w takim wypadku znieczulenie słabo działa..
Wręcz przeciwnie. Pierwszy raz w życiu wyrwano mi zęba absolutnie bezboleśnie
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Kiedyś miałam ropę przy zębie i znieczulenie przy rwaniu nic nie pomogło..
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Kiedyś miałam ropę przy zębie i znieczulenie przy rwaniu nic nie pomogło..
W takim wypadku rzeczywiście znieczulenie nie pomaga, wiem coś o tym
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
No to jeszcze będziesz, Zoniu, odchorowywać ten antybiotyk Wspóczuję.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
No to jeszcze będziesz, Zoniu, odchorowywać ten antybiotyk Wspóczuję. Jasne...straszcie mnie dziewczyny, straszcie... [załącznik usunięty przez administratora]
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Kiedyś język pokazywały zaniedbane dzieci....
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
A kto pokazuje język ?
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Wskaźnik na wadze ani drgnie, choćby o jeden kg w dół Dzięki wcześniejszej, kilku miesięcznej kuracji, tak jak przypuszczałam, pozbyłam się niedoczynności tarczycy. Ubyło mi też wówczas 9 kg. Dzięki DO zapanowałam nad cukrzycą, przynajmniej w stopniu zadowalającym i tutaj tylko ode mnie zależy czy ten stan się utrzyma. Udało mi się również dzięki DO zgubić kolejnych kilka kilogramów. Od dwóch tygodni jednak nie ubyło ani grama Wczoraj zwiększyłam znacznie tłuszcze. Skutek : rozwolnienie. Gdyby nie obawa przed znacznym odwodnieniem, mogłabym tą drogą iść. Ale działanie takie powodowałoby również pozbawianie w ten sposób bakterii, które mimo iż są bakteriami, to jednak są organizmowi potrzebne. Nie sądzę by zwiększenie ilości wypijanych płynów coś by tu pomogło. W książkach dr Kwaśniewskiego, w dziale o odchudzaniu, dowiedziałam się jakie proporcje stosować, by gubić kilogramy. W dziale o cukrzycy wyczytałam o proporcjach obowiązujących w tym schorzeniu i sposobie zapanowania nad tą chorobą. Nigdzie jednak nie znalazłam informacji, jak stosować DO, by w bezpieczny sposób jednocześnie pozbyć się nadmiaru kilogramów i zapanować nad cukrami. O ile z cukrami świetnie daję sobie już radę, o tyle z nadwagą nie.
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
A teraz język pokazują niegrzeczne dziewczynki ;D
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
A teraz język pokazują niegrzeczne dziewczynki ;D Ale gdzie Wy tu widzicie żeby ktoś komuś język pokazywał ?
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Ja nie widzę,ja tylko odpowiadałam na post Pani Teresy
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Terenia stawaj do raportu ! Gdzie Ty tu widzisz jęzor???
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Zoniu" może Ty sobie tą nadwagę wmawiasz? Ile kilogramów chciałabyś się pozbyć?
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
"Zoniu" może Ty sobie tą nadwagę wmawiasz? Ile kilogramów chciałabyś się pozbyć?
Powinnam ważyć 63-67, a ważę 74. Niewiele więc pozostało, a jednak nie daję sobie z tym rady
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A napisz jakie jest Twoje średnie dzienne BTW (w gramach) i ile masz wzrostu..
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
A napisz jakie jest Twoje średnie dzienne BTW (w gramach) i ile masz wzrostu..
BTW - 1 : 2,5-3,5 : 0,5-0,6 Wzrost - 163
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Tłuszczów najczęściej jest 2,5, tylko wczoraj dołożyłam do 3,5, a węgli często mniej niż 0,5, ale z tym róznie bywa, nawet do 0,6
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Wzrost - 163
No proszę .Jesteś wyższa ode mnie i to o cały centymetr
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
BTW - 1 : 2,5-3,5 : 0,5-0,6 Wzrost - 163
Niby wszystko OK. Możesz podać jeszcze w gramach? Może być tak, że proporcje dobre, ale ilościowo wszystkiego za dużo.. ..no a teraz pochwal się jeszcze swoją aktywnością fizyczną...
|
|
|
|
|
|
|
|
|