Autor
|
Wtek: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy (Przeczytany 537978 razy)
|
Teresa Stachurska
Go
|
Zoniu, dobry pomysł. W Jastrzębiej Górze jest... wiatr od morza. W Ciechocinku spokojniej, a i chyba taniej.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
I chyba bliżej z Piły..
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Go
|
Zauważyłam tez pewną zależność. Kiedy na początku DO jadałam 2-3 razy dziennie, chudłam.
Zonia zawsze tak jest ...przy każdej diecie że na początku waga leci jak szalona w dół . Pózniej organizm 'odpoczywa' . Daj mu czas . Nawet do pięciu miesięcy . Waga ruszy w dół . Ja , mąż przechodziliśmy to . Optuję za pięcioma posiłkami dziennie . Jest to optymalna ilość posiłków przy tej chorobie . Jak znam życie , to te pięć wcale nie jest więcej niż trzy ! .
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Tereniu, Adampio - dziękuję. Przyznam, że jeszcze zanim Renia poleciła Aurę, ja sama myślałam właśnie o tej placówce, ale teraz rozważam całkiem poważnie Ciechocinek. Dowiem się jeszcze jakie tam są ceny, bo może faktycznie taniej niż w Aurze, choć w Aurze jest taniej niż w Lido , co początkowo właśnie za Aurą przemawiało, ale czekam na dalsze propozycje, może więcej opinii o tych dwóch placówkach Mari, dziękuję Mój organizm przed zastosowaniem DO, przez 7 m-cy, dzięki innej terapii pozbawił mnie prawie 9 kg, co prawda nie w tak intensywny sposób, ale metabolizm już był odpowiednio uregulowany. Rozpoczęcie DO po takim okresie nie powinno, akurat w kwestii odchudzania, być już dla niego szokiem, ale kto wie...? Fakt, że te 5 dziennych porcji pożywienia, choć znacznie mniejsze niż poprzednio 3, są bardziej sycące, ale zastanawiam się, czy to nie to jest przyczyną, że już nie chudnę
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
Jesli Jastrzebia Gora to Lido.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Jesli Jastrzebia Gora to Lido.
Możesz rozwinąć ?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Ja byłam w Aurze i brakowało mi tam windy. Ale regularnie rano i wieczorem były wykłady na temat DO, które prowadził dr Głowacki oraz dietetyczka. Wiatr niesamowity, no i dość drogo.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Ja byłam w Aurze i brakowało mi tam windy. Ale regularnie rano i wieczorem były wykłady na temat DO, które prowadził dr Głowacki oraz dietetyczka. Wiatr niesamowity, no i dość drogo.
Te wiatry tam to standard? Zawsze jest tak wietrznie? Porównałam ceny w poszczególnych ośrodkach w/g info na ich stronach www i jeśli są aktualne, to w Ciechocinku jest najtaniej. Tyle tylko, że ceny tam podane są cenami bez zabiegów więc nie do końca wiadomo czy tam właśnie jest najtaniej. Za dzień lub dwa podzwonię wszędzie i doinformuję się w tej kwestii, ale póki co, czekam na dalsze opinie, co do korzyści, jakie można z poszczególnych placówek wywieźć ze sobą, dla zdrowotności
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Te wiatry tam to standard? Zawsze jest tak wietrznie?
Ja byłam tam w wakacjach i trafiłam na piękną pogodę, ale teraz jesienią, nieduża jest na nią szansa - ale jest..
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jesienią chyba ładniej jest w Ciechocinku (nad morzem miasto wygląda teraz jak po ciężkiej epidemii ) i na pewno jest profesjonalnie. Państwo Suchowieccy też mają sporo wiedzy i doświadczenia w zakresie DO.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Jesienią chyba ładniej jest w Ciechocinku (nad morzem miasto wygląda teraz jak po ciężkiej epidemii ) i na pewno jest profesjonalnie. Państwo Suchowieccy też mają sporo wiedzy i doświadczenia w zakresie DO. W Ciechocinku też byłaś?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Pewnie w Zabrzu Reni nie było i pewnie nie chciałaby być
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Pewnie w Zabrzu Reni nie było i pewnie nie chciałaby być W Zabrzu też jest Arkadia? I dlaczego nie tam?
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
W Zabrzu też jest Arkadia? I dlaczego nie tam?
Nie, nie ma .Tak tylko wyjechałam z tym Zabrzem
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie w Zabrzu jeszcze mnie nie było. Chyba wszyscy Zabrzanie (?) tym faktem są zdziwieni.. dawno temu byłam w Olkuszu - zerknę na mapę czy to daleko..
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
dawno temu byłam w Olkuszu - zerknę na mapę czy to daleko.. Ponad godzinę drogi-chyba,jak nie ma korków w Bytomiu,Chorzowie,Katowicach.Jak się minie te miasta,to potem już z "górki"
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Z pociągu te miasta nie wyglądają zbyt atrakcyjnie.. W ogóle cała Polska z okna pociągu wygląda znacznie gorzej niż z okna samochodu..
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Zoniu, jak cukier, czyli cukrzyca?
|