forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 05:23:16

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.
669747 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 35 36 37 38 39 [40] 41 42 43 44 45 ... 61 Do dou Drukuj
Autor Wtek: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy  (Przeczytany 537833 razy)
Teresa Stachurska
Go

Email
Odp: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy
« Odpowiedz #780 : 2010-10-07, 19:33:55 »

Zoniu, dobry pomysł. W Jastrzębiej Górze jest... wiatr od morza. W Ciechocinku spokojniej, a i chyba taniej.
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244

Odp: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy
« Odpowiedz #781 : 2010-10-07, 19:48:21 »

I chyba bliżej z Piły..

Mari
Go

Email
« Odpowiedz #782 : 2010-10-07, 20:36:55 »

Zauważyłam tez pewną zależność.
Kiedy na początku DO jadałam 2-3 razy dziennie, chudłam.
Zonia zawsze tak jest ...przy każdej diecie że na początku waga leci jak szalona w dół . Pózniej organizm 'odpoczywa' . Daj mu czas . Nawet do pięciu miesięcy . Waga ruszy w dół . Ja , mąż przechodziliśmy to  Smile .
Optuję za pięcioma posiłkami dziennie . Jest to optymalna ilość posiłków przy tej chorobie . Jak znam życie , to te pięć wcale nie jest więcej niż trzy !  Very Happy .
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #783 : 2010-10-07, 21:10:57 »

Tereniu, Adampio - dziękuję. Przyznam, że jeszcze zanim Renia poleciła Aurę, ja sama myślałam właśnie o tej placówce, ale teraz rozważam całkiem poważnie Ciechocinek.
Dowiem się jeszcze jakie tam są ceny, bo może faktycznie taniej niż w Aurze, choć w Aurze jest taniej niż w Lido Smile, co początkowo właśnie za Aurą przemawiało,
ale czekam na dalsze propozycje, może więcej opinii o tych dwóch placówkach Smile

Mari, dziękuję Smile Mój organizm przed zastosowaniem DO, przez 7 m-cy, dzięki innej terapii pozbawił mnie prawie 9 kg, co prawda nie w tak intensywny sposób,
ale metabolizm już był odpowiednio uregulowany. Rozpoczęcie DO po takim okresie nie powinno, akurat w kwestii odchudzania, być już dla niego szokiem, ale kto wie...?
Fakt, że te 5 dziennych porcji pożywienia, choć znacznie mniejsze niż poprzednio 3, są bardziej sycące, ale zastanawiam się, czy to nie to jest przyczyną, że już nie chudnę Sad
zeto555
Go

Email
« Odpowiedz #784 : 2010-10-07, 21:16:03 »

Jesli Jastrzebia Gora to Lido.
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #785 : 2010-10-07, 21:17:29 »

Jesli Jastrzebia Gora to Lido.

Możesz rozwinąć ?  Very Happy
Teresa Stachurska
Go

Email
« Odpowiedz #786 : 2010-10-07, 21:49:30 »

Ja byłam w Aurze i brakowało mi tam windy. Ale regularnie rano i wieczorem były wykłady na temat DO, które prowadził dr Głowacki oraz dietetyczka. Wiatr niesamowity, no i dość drogo.
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #787 : 2010-10-08, 00:13:55 »

Ja byłam w Aurze i brakowało mi tam windy. Ale regularnie rano i wieczorem były wykłady na temat DO, które prowadził dr Głowacki oraz dietetyczka. Wiatr niesamowity, no i dość drogo.

Te wiatry tam to standard? Zawsze jest tak wietrznie?

Porównałam ceny w poszczególnych ośrodkach w/g info na ich stronach www i jeśli są aktualne, to w Ciechocinku jest najtaniej.
Tyle tylko, że ceny tam podane są cenami bez zabiegów więc nie do końca wiadomo czy tam właśnie jest najtaniej.
Za dzień lub dwa podzwonię wszędzie i doinformuję się w tej kwestii, ale póki co, czekam na dalsze opinie, co do korzyści,
jakie można z poszczególnych placówek wywieźć ze sobą, dla zdrowotności  Very Happy
renia
Hero Member

« Odpowiedz #788 : 2010-10-08, 09:00:11 »

Te wiatry tam to standard? Zawsze jest tak wietrznie?

Ja byłam tam w wakacjach i trafiłam na piękną pogodę, ale teraz jesienią, nieduża jest na nią szansa - ale jest.. Very Happy

renia
Hero Member

« Odpowiedz #789 : 2010-10-08, 09:09:14 »

Jesienią chyba ładniej jest w Ciechocinku (nad morzem miasto wygląda teraz jak po ciężkiej epidemii  Wink) i na pewno jest profesjonalnie. Państwo Suchowieccy też mają sporo wiedzy i doświadczenia w zakresie DO.

Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #790 : 2010-10-08, 09:29:08 »

Jesienią chyba ładniej jest w Ciechocinku (nad morzem miasto wygląda teraz jak po ciężkiej epidemii  Wink) i na pewno jest profesjonalnie. Państwo Suchowieccy też mają sporo wiedzy i doświadczenia w zakresie DO.

W Ciechocinku też byłaś?
renia
Hero Member

« Odpowiedz #791 : 2010-10-08, 10:27:31 »

Tylko na zjeździe Optymalnych i u Państwa Suchowieckich się stołowałam.. Zapytaj się lepiej gdzie mnie nie było.. Rolling Eyes Wink

Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #792 : 2010-10-08, 10:30:20 »

Tylko na zjeździe Optymalnych i u Państwa Suchowieckich się stołowałam.. Zapytaj się lepiej gdzie mnie nie było.. Rolling Eyes Wink

Gdzie Ciebie Reniu nie było, a chciałabyś jeszcze być ? Laughing
Iga
Go

Email
« Odpowiedz #793 : 2010-10-08, 10:34:17 »

Pewnie w Zabrzu Reni nie było i pewnie nie chciałaby być  Laughing
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #794 : 2010-10-08, 10:39:28 »

Pewnie w Zabrzu Reni nie było i pewnie nie chciałaby być  Laughing

W Zabrzu też jest Arkadia? I dlaczego nie tam?
Iga
Go

Email
« Odpowiedz #795 : 2010-10-08, 10:40:48 »

W Zabrzu też jest Arkadia? I dlaczego nie tam?
Nie, nie ma .Tak tylko wyjechałam z tym Zabrzem Razz
renia
Hero Member

« Odpowiedz #796 : 2010-10-08, 10:47:12 »

Nie w Zabrzu jeszcze mnie nie było. Chyba wszyscy Zabrzanie (?) tym faktem są zdziwieni.. Laughing dawno temu byłam w Olkuszu - zerknę na mapę czy to daleko..

Iga
Go

Email
« Odpowiedz #797 : 2010-10-08, 10:49:46 »

Laughing dawno temu byłam w Olkuszu - zerknę na mapę czy to daleko..
Ponad godzinę drogi-chyba,jak nie ma korków w Bytomiu,Chorzowie,Katowicach.Jak się minie te miasta,to potem już z "górki" Very Happy
renia
Hero Member

« Odpowiedz #798 : 2010-10-08, 11:00:22 »

Z pociągu te miasta nie wyglądają zbyt atrakcyjnie.. Sad W ogóle cała Polska z okna pociągu wygląda znacznie gorzej niż z okna samochodu..

Teresa Stachurska
Go

Email
« Odpowiedz #799 : 2010-10-09, 19:17:29 »

Zoniu, jak cukier, czyli cukrzyca?
Strony: 1 ... 35 36 37 38 39 [40] 41 42 43 44 45 ... 61 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.25 sekund z 20 zapytaniami.