Zonia
Go
|
Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.Takie hasło pojawia się na tym forum, w prawym górnym rogu. O to właśnie chodzi, że nie za bardzo, ostatnio chce mi się pić Ale z tego hasła wynika, że z tego powodu nie powinno być jakichkolwiek reperkusji zdrowotnych ...a jednak ?
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zoniu - nie daj sobą rządzić zachciankom ( do czasu uzyskania zamierzonych efektów). No czasami można się skusić na małe co nieco, ale tylko czasami..Zobaczysz, że apetyt stopniowo będzie się zmniejszał, a żołądek przyzwyczai się do mniejszych porcji. Musisz z nim pogadać żeby wiedział, kto tutaj rządzi.. Chyba znalazłam przyczynę dużej ilości białka u Ciebie. To z pewnością te jajka w majonezie się do tego przyczyniają. Lepiej jeść same żółtka.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zoniu ten artykuł jest dla osób rozpoczynających Dietę Optymalną, którzy mają nadwagę i spalają własne zapasy tłuszczu. Jeśli się przestanie chudnąć to należy tłuszcz zwiększyć.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Lepiej jeść same żółtka.
Hmmm, w 100g jajka jest 11.25 g białka a w 100 g żółtka jest 14.67 g białka Widać z tego, że jednak całe jajka dają mniej białek, a prędzej się najem na przykład dwoma jajkami niż trzema żółtkami i białka jest jednak mniej
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zonia Ty zawsze coś znajdziesz, żeby było na odwrót.. Lepiej jest zjeść 4 żółtka niż 2 całe jajka. Żółtko jest znacznie wartościowsze niż białko. Ma dużo wiecej składników mineralnych i witamin. Ma najlepszy rodzaj białka i tłuszczy. Białko ma tylko białko. Jedząc całe jajka masz za dużo białka, a za mało tłuszczu. Zgadzasz się chociaż ten jeden raz ze mną?
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Zonia Ty zawsze coś znajdziesz, żeby było na odwrót.. Lepiej jest zjeść 4 żółtka niż 2 całe jajka. Żółtko jest znacznie wartościowsze niż białko. Ma dużo wiecej składników mineralnych i witamin. Ma najlepszy rodzaj białka i tłuszczy. Białko ma tylko białko. Jedząc całe jajka masz za dużo białka, a za mało tłuszczu. Zgadzasz się chociaż ten jeden raz ze mną? Tym razem zgadzam się z Tobą w 100 %
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
CZASAMI I DO MNIE TRZEBA DUŻYMI LITERAMI...
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Jak długo nie zużyte białka można przechowywać w lodówce? Przymierzam się do bułeczek optymalnych, ale zejdzie kilka dni pewnie, aż nazbieram odpowiednią ilość białek z tych żółtek, co to same mam jeść
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
CZASAMI I DO MNIE TRZEBA DUŻYMI LITERAMI... Nie jest tak źle.. lepiej się pytać po parę razy niż robić błędy. Ja też ciągle o czymś zapominam, albo nie chce pamiętać i robię błędy.. ..
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jak długo nie zużyte białka można przechowywać w lodówce? Przymierzam się do bułeczek optymalnych, ale zejdzie kilka dni pewnie, aż nazbieram odpowiednią ilość białek z tych żółtek, co to same mam jeść Raz dwa nazbierasz - zobaczysz..a kilka dni mogą z pewnością stać w lodówce..
|
|
|
|
|
|
|
katy
Go
|
około 250 g białka jest z 7 jajek trzymam 1 dzień- gdy nie potrzebuję to wylewam
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
No to pierwsza porcja trafiła do lodówki. Właśnie zrobiłam sobie obiad ze 103g ziemniaków pieczonych, 70 g żółtek i to swojskich , smażone na 26 g smalcu + ogórek kiszony
|
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
SMACZNEGO Dziękuję
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
I jesteś najedzona po takiej porcji?
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
I jesteś najedzona po takiej porcji?
Oczywiście Powiem nawet, że mogłaby być mniejsza
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To jest w takim razie dobry znak, że Twój żołądek zaczął się obkurczać.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
To jest w takim razie dobry znak, że Twój żołądek zaczął się obkurczać. No i niech się w końcu obkurczy...kurcze
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
i jak? obkurczył się? chwal sie efektami
|