Autor
|
Wtek: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy (Przeczytany 537459 razy)
|
renia
|
Ty też nie jesteś zbytnio skomplikowany..
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Guzik mnie to obchodzi.. O kurczę...Renia - co tak obcesowo ??? Bo nie lubię, jak ktoś ciągle się kogoś złośliwie czepia. Ale niektórzy już tak mają..
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Ty też nie jeste¶ zbytnio skomplikowany.. No ale mnie to akurat wypada ;P
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
No i dopadła mnie potężna niemoc Od wczoraj cierpię. Moja trzustka się zbuntowała Podobna historia przydarzyła mi się w lipcu, po zjedzeniu zepsutego ogórka kiszonego w pewnym znanym przybytku:( Wtedy nie pomogły nawet leki przepisane przez lekarza, tylko mnie uczuliły. Miałam jednak na to sposób i po kilku dniach byłam jak nowa. Niestety, nadszarpnęło to troszkę mój budżet, szczególnie te leki, które nie pomogły Trzeba będzie powrócić do skutecznego środka A do tego od kilku dni męczę się z jakimś stanem zapalnym okołozębia. Ząb bez jednej dziurki a, policzek spuchł. Tu jest już lepiej, biorę leki p.zapalne i widzę, że się z tym uporam, ale ta trzustka... I to po golonce !!! A tak było wspaniale
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
I będzie wspaniale.. Trochę pewnie musisz zwolnić tempo pracy i bardziej przyjrzeć się sobie. Policzyć dzienne BTW. Zadbać o najlepsze produkty. Golonka normalnie nie powinna zaszkodzić. Chyba, że była jakaś nieświeża. Może jadłaś ją w jakiejś restauracji? Z zapaleniem przy zębnym to chyba powinnaś udać się do dentysty i dać zrobić prześwietlenie. Doraźnie można płukać usta szałwią. Zonia weź się za siebie, bo niedługo czeka nas oblewanie remontu..
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
cyt. lekarki 'Niektóre produkty spożywcze zawierają stosunkowo duże ilości amin biogennych takich jak serotonina i tyramina, które również powodują reakcję zapalną, podobną do reakcji alergicznej. Do nich należą:sery pleśniowe typu bri, roquefort, ekstrakty drożdży, ekstrakt ryb, kiszona kapusta (kto ma wzdęcia po kiszonej kapuście jest jeszcze "niewyregulowany" wg mnie), czekolada, avokado, banany, orzechy włoskie, ananasy.'
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Reniu, nie jadam w restauracjach od czasu jak strułam się Mc'Donaldzie Halinko, żadnych z wymienionych produktów nie spożywałam od miesięcy Ale jest już znacznie lepiej. Trzustka przestała dokuczać, pewnie dlatego, że dzisiaj nie miałam czasu o tym myśleć. Stan zapalny zmniejszył się po kilku dniach na ketonalu. Jest już znośnie, opuchlizna też prawie zeszła. Po całkowitym ustąpieniu pójdę do dentysty, zrobię zdjęcie. Kuchnia wymalowana, teraz tylko tapeta na jednej ścianie i święta
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Zoniu życzę zdrowia.Wiem jak to jest coś sobie zepsuć,a potem człowiek się męczy. Pozdrawiam Cię serdecznie z zimowego Zabrza.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Ząb bez jednej dziurki a, policzek spuchł Zonia, to moze byc znak, ze Twoje zatoki boczne szczekowe sa w zlym stanie. Takie nieleczone katary, stany zapalne zatok szczekowych koncza sie bardzo czesto zapaleniem korzenia. A pilas do golonki wodke?
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Iguś dziękuję i również serdecznie pozdrawiam Adasiu, wódki w ogóle nie pijam, ale z tymi zatokami to możesz mieć rację. Często chodzę zakatarzona i nie robię z tym nic, czekam aż samo przejdzie, no i może w końcu stało się tak jak mówisz. Ale dzisiaj już prawie śladu nie ma po zapaleniu Jeszcze ze trzy dni i będzie po sprawie
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Adasiu, wódki w ogóle nie pijam,
No i chyba mamy już powód niedomagania..
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Adasiu, wódki w ogóle nie pijam,
No i chyba mamy już powód niedomagania.. Iiii, no coś Ty Reniu
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wiem, wiem..
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Zoniu, jak samopoczucie?
Masz pomysł na przyczynę ostatnich zawirowań?
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Zoniu, jak samopoczucie?
Masz pomysł na przyczynę ostatnich zawirowań?
Dziękuję Tereniu. Znacznie lepiej. Jedynym wytłumaczeniem dolegliwości trzustkowych, jak dla mnie, jest to, że golonce nie spodobała się kromeczka chleba razowego I w ogóle w tym dniu za dużo tłuszczu najpewniej zjadłam, choćby w samej golonce, była spora Najwidoczniej za spora - ot, łakomstwo i tyle
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Adasiu, wódki w ogóle nie pijam Zonia i tu lezy pies pogrzebany Kielonek jest jak lekarstwo
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
...wlasnie - nic tak zycie nie upiekszy jak ...................... i jeden glebszy ...
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Nie no,co Wy.Jak byłam chora to przez kilka lat kropli alkoholu nie mogłam się napić,więc ja Zonię rozumiem.
|
|
|
|
|
|
|
RTS
Go
|
Nie no,co Wy.Jak byłam chora to przez kilka lat kropli alkoholu nie mogłam się napić,więc ja Zonię rozumiem. Ale próbowałaś? Czy tak założyłaś że nie możesz?
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Ale próbowałaś? Czy tak założyłaś że nie możesz? Próbowałam i nie mogłam.Jak już byłam pewna,że mi szkodzi,to nie ruszałam tego "dziadostwa" .
|
|
|
|
|
|
|
|
|