Strony: [1] 2
|
|
|
Autor
|
Wtek: Bol zoladka (Przeczytany 21285 razy)
|
kasara1991
Go
|
A wiec kontunuuje moja przygode z ZO i jak do tej pory nie nazekalam zbytnio, ale od 3 dni zaczal mnie bolec zoladek i mialam male klucie w sercu. Zaniepokoilo mnie to, gdzyz przy ZO nie powinno sie miec takich objawow, bo przeciez powinno sie byc w perfekcyjnym stanie zdrowotnym. Co to moze byc i dlaczego mnie boli?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dobrze by było, gdybyś napisała swój przeciętny jadłospis..
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Kasaro, nie jadłaś przypadkiem ostatnio ogórków małosolnych. Miałam po nich identyczne objawy. Męczyłam się przez pół lipca. Okazało się, że trzustka się zbuntowała, "zapaliła się" Nawet leki z apteki nie pomogły, a właściwie pomogły, ale tylko na tydzień i dolegliwości wróciły. Na szczęście miałam na to sposób i pomogłam sobie. Do dzisiaj mam spokój, ale małosolnych nie tykam.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
A wiec kontunuuje moja przygode z ZO i jak do tej pory nie nazekalam zbytnio, ale od 3 dni zaczal mnie bolec zoladek i mialam male klucie w sercu. Zaniepokoilo mnie to, gdzyz przy ZO nie powinno sie miec takich objawow, bo przeciez powinno sie byc w perfekcyjnym stanie zdrowotnym. Co to moze byc i dlaczego mnie boli?
Przyczyn moze byc kilka.Logika podpowiada jednak,ze glowna przyczyna sa jednak bledy zywieniowe.Dr Kwasniewski ustalil proporcje,ktore droga obserwacji wlasnego organizmu nalazy przystosowac do wlasnych potrzeb.A w praktyce wyglada to tak,zjadac zbilansowane posilki i sie nie przejadac.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Kasaro, nie jadłaś przypadkiem ostatnio ogórków małosolnych. Miałam po nich identyczne objawy. Męczyłam się przez pół lipca. Okazało się, że trzustka się zbuntowała, "zapaliła się" Nawet leki z apteki nie pomogły, a właściwie pomogły, ale tylko na tydzień i dolegliwości wróciły. Na szczęście miałam na to sposób i pomogłam sobie. Do dzisiaj mam spokój, ale małosolnych nie tykam. to ty jeszcze wierzysz w leki :lol:a swoja droga wiara czyni cuda
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Kadar, od roku nie zażywałam żadnych leków, nawet na cukrzycę. Ale trzustka dała mi tak do wiwatu, że się poddałam. I niesłusznie zresztą. Bo i tak w rezultacie nie pomogło. Pomogłam sobie w naturalny sposób. Nie chcę już nigdy więcej żadnej chemii
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
Takie klucie moze oznaczac zbyt mala ilosc wegli.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Kadar, od roku nie zażywałam żadnych leków, nawet na cukrzycę. Ale trzustka dała mi tak do wiwatu, że się poddałam. I niesłusznie zresztą. Bo i tak w rezultacie nie pomogło. Pomogłam sobie w naturalny sposób. Nie chcę już nigdy więcej żadnej chemii gotowane i pieczone potrawy to podstawa.W potrawach odpowiednia ilosc tluszczu i bialka w polaczeniu z niewielka iloscia weglowodanow a dolegliwosci na pewno ustapia.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
O rany! Tu też przekręciłam Sorry Kodar, za te Kadar!!! Ale co prawda, to prawda. Na DO nawet zgagi się pozbyłam
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
O rany! Tu też przekręciłam Sorry Kodar, za te Kadar!!! Ale co prawda, to prawda. Na DO nawet zgagi się pozbyłam spoko,"Kadar" tez moze byc,
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Oki, to spoko.., dzięki
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Owszem zdazaja sie objawy, ktore kazdy nazwalby "nienormalnymi" zwlaszcza na poczatku diety. Organizm sie przestawia, dostaje lepszego paliwa i wowczas moga byc ojawy typu bole zoladka, zachwiania rownowagi-balansu i wiele innych. POdaj swoj jadlospis i powiedz jak dlugo jestes na ZO
|
|
|
|
|
|
|
kasara1991
Go
|
No dzienny jadlospis to np.
Omlet z 2 jajek i 50 gr masla, posmarowany ciensza warstwa dzemu malinowego ktory sama robilam (czyli poprostu ugotowalam maliny i dalam do sloika) Okolo 50-100 gr migdalow na lunch (bo poprostu nie odczuwam glodu w sumie, a placki optymalne juz mi sie niestety przejadly) No i na obiadek to koniecznie mieso jakies co mama robi smazone na smalcu, np. dzisiaj bedzie karkowka.
Tak samo myslalam, ze moze za malo weglowodanow, wiec podjadam np. suszonymi brzoskwiniamy badz rodzynkami albo jogurt tez jadlam. Tak intuicyjnie mi sie wydalwalo, ze jogurt mi moze pomoc, i w sumie chyba troszke pomogl.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Obawiam sie, ze ta skoncentrowana fruktoza, najgorsze weglowodany jakie istnieja typu suszone owoce, moga byc powodem twoich doleglowosci zoladkowych. Zamiast migdalow i plackow, ktore Ci sie przejadly mozna zjesc duzo innych rzeczy np tunczyka z majonezem, pomidor z cebula w kwasnej smietanie 30% albo mizeria z taka sama smietana, albo ser z maslem, albo ser brie przekladany salata albo..............
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Oj, tak! Pomidor z cebula w kwaśnej śmietanie, TO JEST TO
|
|
|
|
|
|
|
kasara1991
Go
|
Ale czy to oznacza, ze owocow suszonych przy DO sie jesc nie powinno w ogule?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Kasara1991,
suszone owoce to nie dość, że cukry proste, to jeszcze ich dużo w 100 g. W 100 g rodzynek jest 71 g W, podczas gdy w 100 g pomidorów - W jest ca 5 g.
|
|
|
|
|
|
|
kasara1991
Go
|
Tak, tak, to wiem. Ale kiedy nie jem innych weglowodanow w miniony dzien, to sobie uzupelnialam rodzynkami badz brzoskwiniamy suszonymi w niewielkich ilosciach.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
kasara1991 przeszedł ci już ten ból?
|
|
|
|
|
|
|
Libertador
Go
|
To i ja sie zapytam w tej sprawie. Czy mieszanie jajek, zoltek, smalcu, masla i kwasnej smietany w jednym daniu moze powodowac jakies sensacje zoladkowe? Probuje dojsc co mi wczoraj zaszkodzilo i wychodzi, ze przed dostaniem owych sensacji spozywalem tylko to.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1] 2
|
|
|